Am facut si refacut acest chec cu branza dulce de multe, multe ori…si tot nu ne putem satura de el!! L-am incercat si cu bucatele de ciocolata, si cu stafide imbatate 😀 , si simplu, pudrat putin cu zahar. E absolut delicios in toate variantele (si nu e doar pe placul copiilor! 😛 )
Se prea poate sa fi observat ca multe dintre retetele mele vechi au o alta infatisare, si asta pentru ca am improspatat putin postarile vechi, adaugandu-le poze noi si, sper eu, mai ademenitoare.
Ceea ce s-a intamplat si cu acest chec delicios cu branza dulce sau ricotta, un plumcake care era inghesuit rau de un colac cu cacao 😀 , pe care acum il puteti savura si vizual, inainte de a-l prepara.
Ingrediente:
- 300 g branza dulce sau ricotta (de vaca sau de oaie)
- 200 g zahar
- 3 oua mari
- 220 g faina
- 50 ml lapte
- 1 plic praf de copt (10 g)
- un pumn de picaturi de ciocolata (50 g) sau stafide ori bucatele micute de rahat
Sfat: daca branza dulce e mai apoasa, adaugati 250 g faina!
E absolut delicios!!!
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la foc potrivit ( 180 grade C); se tapeteaza baza unei forme de chec cu hartie de copt.
Se bat ouale spuma cu zaharul. Separat, se bate cu mixerul branza dulce sau ricotta, dupa care se amesteca cu ouale batute separat. Se adauga faina, sarea si praful de copt, cernute, si laptele.
Se adauga picaturile de ciocolata sau stafidele (puse cu o seara inainte in rom sau esenta de rom). Ca sa nu cada la fundul checului, puneti-le intr-o punga impreuna cu 1 lingura de faina si apoi agitati bine punga…de-abia dupa aceea adaugati-le la compozitie si amestecati usor.
Se da checul la cuptor pentru circa 35 de minute. Cand e gata, se scoate din forma si se pune pe un gratar sa se raceasca.
E delicios!!!!!!
Aici, in varianta cu stafide…poza de prezentare prima data 🙂
Poza veche, unde checul cu branza dulce si rahat (foooarte bun in combinatia asta!!!), apare alaturi de colacul de cacao, pe care, de asemenea, l-am refacut:
[shashin type=”photo” id=”13277″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Reteta adaptata Adriana Nicoleta
10 comentarii
Mie mi-a iesit uscat pe deasupra.
Unt ? Ulei? Nu se pune
Nu se pune nici unt si nici ulei, Laura 🙂
Urmeaza pasii retetei intocmai si te vei bucura de un chec nemaipomenit de bun!
lam facut si eu ieri…a iesit super..e tare bun!!!
nu pot sa zic decit….aoleo…… 🙂
foaaaaaaaaaaaaaarte bun!!!!
felicitari, excelent, trebuie sa-l fac neaparat!!!!
draga Laura am facut inca o data sambata acest chec si a iesit o nebunie….! merci pt retete!
Laura, cofetăreasa mea preferată, ce rețetă delicioasă !
Spor la bunătățuri!
Ada.
http://adaro67.blogspot.ro/
Hristos a înviat!Ce dimensiune are tava dvs,in care ați preparat checul? Mulțumesc!❤️