
Nu ar fi rau s-aveti doua tavi pregatite 😀 …sau sa dublati cantitatile si s-o coaceti intr-o forma mai mare! Atat de buna e!!!!
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 2 oua intregi
- 8 linguri zahar (150 g)
- 9 linguri ulei (60 ml)
- 9 linguri lapte (80 ml)
- 12 linguri faina (140 g)
- 1 lingura praf de copt (8 g)
Umplutura de branza:
- 500 g branza dulce de vaci (sau Ricotta)
- 4 oua mari
- un praf de sare
- 5 linguri gris (rase) (40 g)
- o mana buna de stafide
- 5-6 linguri cu zahar (cu varf) sau mai mult, dupa gust (180 g)
- 2 pliculete zahar vanilat (20 g)
Mod de preparare:
Incepeti prin a incalzi cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Tapetati apoi cu hartie de copt o forma de aprox. 30 cm. lungime/20 cm. latime (tava se poate unge cu unt si presara cu faina).
Astfel. pentru blat, bateti ouale cu zaharul, adaugati uleiul si amestecati pana se incorporeaza.
Separat, amestecati faina cu praful de copt; rasturnati peste amestecul cu oua, alternand cu laptele. Aluatul trebuie sa curga cand e luat cu lingura dar sa fie mai gros decat cel de clatite.
In continuare, turnati jumatate din aluat in forma si nivelati usor. Puneti forma imediat in cuptor si lasati la copt timp de 10-12 minute. Scoateti-o apoi si puneti amestecul de branza dulce, adica toate ingredientele de la crema, amestecate bine.
Turnati restul de aluat peste stratul de branza (cat mai uniform) si dati prajitura la copt pentru cca. 40 de minute.
Mai apoi, in ultimele 15 minute, dati focul mai incet (170 grade C).
Cand este gata, se pudreaza cu zahar pudra. Se taie cand este racita complet.
Mai jos aveti cele mai noi poze, cu prajitura refacuta…iar si mai jos 😀 , o aveti in alte doua variante (cu prajitura coapta in tavi diferite), primele „intalniri” ale mele, foooarte timide, cu aceasta delicioasa prajitura :))
Poze vechi 🙂
Reteta de la Anat
19 comentarii
Apropo, am facut cantitate dubla!
Unde e menționat laptele în blat ? E doar la ingrediente. 🙂
Am facut asera aceastaprajitura. Intr-adevar o prajitura! Este extraordinara, blatul este de-o finete si imbina perfect aromele. Va ramane reteta mea de suflet! Multumesc Laura
Am facut cantitate dubla! Perfecta reteta!
Se poate utiliza ulei de olive în loc de ulei normal? Mulțumesc.
FOARTE DELICIOASA..SAPTAMANA TRECUTA AM FACUT CU MERE,IAR AZI CU BRANZA SI AM DUBLAT CANTITATILE …..MULTUMESC MULT
buna, imi potispune si mie ce dimensiune trebuie sa aiba tava?
multumesc,
PS: un blog minunat si retete extraordinare
Foarte delicioasă chiar astăzi am facuto super reteta felicitări
Ma bucur tare mult ca ti-a placut, Lacramioara!!! Pupici dulci! <3
Cea mai buna (și simplu de făcut) prăjitură cu brânză făcută de mine! A devenit rapid preferata noastră! Mulțumesc frumos pentru rețetă!
Laura,am facut-o pe cea cu mere care a fost delicioasa!Acum in cuptor e cea cu branzica de vaci!
Ce sa iti mai spun de clatitele cu ciuperci si carne tocata!Au avut succes total!!!
Violeta
foarte buna prajiturica cu branza, am facut-o azi dimineata, a iesit super gustoasa, merci de reteta 🙂
Hello Laura,
Is there any way you can convert the ingredients to grams /ml?
I am in Toronto and standard measuring spoons are:
1TB=15 gr
1ts= 5 gr
I would love to make this recipe but I need your help
Thank you in advance,
Tocmai am facut prajitura si nu am avut rabdare sa o las sa se raceasca si am taiat-o inca fiind calduta: este divina! pufoasa, aromata… Ma bucur ca sa pot inlocui aluatul clasic de placinta pe care nu imi place sa il fac :P. Foile mi s-au parut si mie subtirele la inceput insa ies la fel de groase cat crema si nici ca trebuie mai mult. Rezultatul este incantator! Mersi frumos pt reteta! te pup, Claudia
Prajitura e la cuptor; am facut-o cu branza. Dar aluatul este asa de putin, abia-abia ajunge de 2 foite subtirele..
Nicoleta, si mie imi plac tare mult prajiturile cu branza dulce 🙂
Daca o vei face, vei fi cu siguranta incantata de ea! 🙂
Te pup!
Mariana, ma bucur ca iti face cu ochiul! :))
E foarte buna si intr-adevar nici costisitoare nu-i 😛
…si nici greu nu se face!
Na, acuma tre’ s-o faci neaparat, ca prea am laudat-o! :))
Ce bine arata…imi plac mult prajiturile cu branza. Mi-ai facut chiar pofta cu ea, cand am vazut-o.
o prajitura usor de facut ,usoara si ea,si ieftina!da e OK,poate ,cindva o voi face!