Daca va plac prajiturile cu crema, atunci nu va trebui sub nicio forma sa ratati aceasta minunatie, numita Prajitura Krem a la Krem!!! E un deliciu!!!
In poza de prezentare puteti „savura” varianta cu ciocolata, refacuta zilele astea (in anul 2011), unde am inlocuit plicul de vanilie, de la crema, cu unul de ciocolata…iar mai jos aveti prajitura in varianta originala, adica cu crema de vanilie 🙂
Iar aici: Prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si nes, aveti o alta varianta la fel de delicioasa!!
Ingrediente:
Blat:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 1 plic Creme Ole ciocolata (80 g) sau alt praf de budinca instant (care nu necesita fierbere)
Crema:
- 200 ml smantana pentru frisca
- 200-220 ml lapte rece
- 1 plic Creme Ole de vanilie (80 g) sau alt praf de budinca instant (care nu necesita fierbere)
Glazura:
- 2 linguri apa
- 2 linguri zahar
- doua linguri brandy/lichior
- 100 g ciocolata
- 100 g unt
E delicioasa cu adevarat! Am facut-o de atatea ori incat am pierdut numaratoarea 😀
Mod de preparare:
Pentru blat, separati albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma cu zaharul, ca la bezea, apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit, se adauga praful Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic (maxim 30-45 de secunde), cat sa se omogenizeze.
In continuare, turnati aluatul intr-o tava de 20/30 cm unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt. Coaceti la foc mediu (180 grade) cca. 25 minute. Se apasa blatul cu degetul: daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.
Crema: puneti intr-un bol smantana pentru frisca, foarte rece, laptele si praful de vanilie instant. Bateti cu mixerul cca. 1 minut; crema trebuie sa se intareasca destul de bine.
Cand e gata, se intinde uniform pe suprafata blatului rece si se baga la frigider.
Glazura: infierbantati apa, adaugati zaharul si amestecati. Dupa ce s-a topit zaharul, turnati lichiorul si adaugati ciocolata rupta bucatele. Amestecati pana la topirea ciocolatei, apoi adaugati untul. Tineti pe foc amestecind pana se topeste si untul, apoi lasati la racit.
Cand a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform. Se da la rece pentru 2-3 ore. Apoi se portioneaza si se savureaza :))
17 comentarii
Cea mai buna ‘PRAJI” familia mea o adora! multumim pt minunatele retete!
am incercat prajitura cu mac,crema de vanilie si blat cu biscuiti ..mi a iesit bine a fost delicioasa …am 12 ani si imi place sa gatesc mai ales patiserii
Pot spune ca aceasta reteta este una dintre cele mai simple si, in acelasi timp,rezultatul este senzational!Un blat pufos si fin, o crema usoara si racoritoare,o prajitura aspectuasa si gustoasa!Eu insa am renuntat la glazura de ciocolata- care cred ca ii da un gust bun, si am pus peste crema felii subtiri de capsuni pe care le- am acoperit cu tort-gelee.Super!Va recomand!Multumesc pentru a nu stiu cata oara, Laura!Te astept cu retete noi!
Prăjitura asta e minunată, eu o fac destul de des și toți cei care au gustat-o au rămas impresionați. Ce idee bună cu aceste recomandări pt. masa de Paști! Ești o sursă de inspirație pt. toți cei care îți trec -virtual- pragul, iar eu mă număr printre ei așa că te-am trecut în lista mea de bloguri care îmi plac (sper să nu te superi). Te pup!
Delicioasa 😉
in medgidia nu gasesc smantana de care pomeniti!se poate inlocui cu altceva: frisca lichida sau smantana varsata?
multumesc anticcipat!
Am facut si eu prajitura de 2 ori, este absolut delicioasa, numai ca nu mi s-a intarit crema si drept urmare nu am putut sa o tai cuburi…. unde am gresit?
Am facut-o si eu. Combinatia de Creme Ole si smantana e dementiala!
Salut,
Eu sunt din Oradea, daca vrei am si eu ceva retete bune ti le-as putea impartasi. Scrie-mi daca vrei !!PA
Am descoperit recent(inainte de craciun)retetele tale, sunt minunate!!!
Am un ingeras de 6 ani si unul de 8 luni!!Cea mare adora aceasta praji.de ziua ei in 31 decembrie am facut barbie in castel, a iesit superb si delicios!!Iti multumesc pentru tot!! Corina
Buna Laura!
Am incercat aceasta reteta si a iesit foarte bine! Este pufoasa si usoara!Felicitari pentru blog si sfaturile pe care ni le dai!
Ninia, chiar nu mai stiu exact in ce tava am facut-o…dar te sfatuiesc sa folosesti una de tipul celei pe care o folosesc eu mai tot timpul la prajituri…si anume cea dreptunghiulara, cu inel detasabil, care are cam 30 cm. lungime si 20 cm. latime…
Ideea e ca oricum blatul acestei prajituri nu este unul care creste spectaculos, deci ar fi bine sa folosesti una mai mica decat, de ex. cea incorporata aragazului 🙂
Spor la treaba, daca te hotarasti s-o faci! 😉
daca mai stii ce dimensiuni avea tava ? mersi
Cristina, daca vrei sa-ti salvezi doar reteta si pozele, e foarte simplu: selectezi doar ce te intereseaza… si gata! 🙂
Ma bucur ca-ti place reteta. Vrei s-o faci?! Succes la ambele operatiuni 😛
Ai undeva unde pot as printuiesc reteta asta fara margini care contin linkurile si fara comentarii sau altele? As vrea si pozele, dar fara celelalte lucruri.
Multumesc,
Cristina
Draga tiza mea :)…sa stii ca n-ai gresit cu nimic, asa iese blatul asta. Si eu am facut prajitura de 2 ori si tot asa subtirel mi-a iesit…
…acuma, ce sa zic, se poate ca si tava in care ai copt blatul sa fi fost prea mare si din cauza asta sa-ti fi iesit asa…si de-aia nu ti-a mai ajuns nici crema…
…sper ca data viitoare sa-ti iasa mult mai bine. Te pup si astept vesti! 🙂
Buna
Am facut aceasta prajitura si este foarte gustoasa. Dar avand in vedere ca sunt incepatoare intr-ale gatitului sigur am facut ceva gresit 🙁 pt ca la blat ….totul era bine si frumos pana cand am pus praful Creme Ole, cand mi-a scazut compozitia cu o treime. Si la crema la fel…mi-a iesit destul de putina…. Poate primiesc niste sfaturi pt data viitoare .
Multumesc…
Laura Rusu