[shashin type=”photo” id=”16409″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Aceasta prajitura cu mac si caise e atat de buna, ca pana si Bogdi a papat cu mare pofta, asa ca sper sa va placa si voua!!!
Ingrediente pentru cca. 20 de bucati
Pentru aluat:
– 200 g. unt
– 180 g. zahar
– 1 plic zahar vanilat (10 g.)
– 4 oua mari
– 280 g. faina
– 50 g. amidon
– 1 plic praf de copt (10 g.)
Pentru glazura:
– 350 ml. lapte
– 50 g. unt
– 250 g. mac macinat
– 80 g. gris
– 3 linguri rom
– 170 g. zahar
– 1 compot de caise (850 g)
– 3 oua
Pentru ornat(optional):
– 1 plic gelatina transparenta
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).
Se pregateste prima data glazura de mac, pentru a avea timp sa se raceasca. Astfel, se dau in fiert laptele si untul:
Se adauga macul si grisul si se lasa sa fiarba putin impreuna:
Se amesteca romul cu 150 g. zahar. Se ia vasul de pe foc si compozitia se lasa sa se raceasca:

Pentru blat, se unge cu unt/ulei sau se tapeteaza cu hartie de copt o tava de aprox. 35 cm. lungime si 25 cm. latime. Caisele se pun intr-o sita si se lasa sa se scurga.
Intr-un castron, se amesteca bine, cu mixerul, untul moale, lasat din timp la temperatura camerei, cu zaharul (si zaharul vanilat ). Se adauga ouale, pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare.
Separat se amesteca faina, praful de copt si amidonul. Se cern deasupra compozitiei si se inglobeaza:

Aluatul se aseaza in tava si se niveleaza:

Ouale se inglobeaza pe rand in crema de mac racita, apoi aceasta se repartizeaza deasupra blatului necopt. Jumatatile de caise se aseaza peste crema, cu gaura in jos. Se coace cca. 35 de minute.
Se lasa sa se raceasca si se feliaza:
10 comentarii
am facut si eu sambata prjitura asta. nu mi s-a parut cine stie ce …. mi-a iesit exact ca in poze doar ca am pus deasupra gelatina cu compot de piersici si a avut un pic de culoare si deasupra. mie nu prea mi-a placut in schimb sotul a mancat numai macul si piersicile, iar musafirii au topit-o pe toata.la aspect mi-a iesit de nota 20 , la gust(blatul de mac avea gust de rom si cel de jos de vanilie ;atata tot; si un pic de piersici)
Buna ziua,
E pentru a 2 oara cand fac tarta. E excelenta, dar, de fiecare data mi se imbina straturile si nu reusesc sa fac sa iasa ca cea din foto. Unde gresesc, un mic sfat te rog?
Scuze, am citit din nou si am vazut ca ai dat dimensiunea tavii.Scuze!!!!!!!!
Raluca
Te rog, dimensiunea tavii????
multumesc,
Raluca
Buna Laura, am facut si eu prajitura asta. Sunt o incepatoare in “domeniul prajituri”, dar a iesit fooaarte buna. Intr-adevar, cum zice si Andra, nu asa frumoasa ca a ta, dar tare buna!
Multumim pentru reteta!
Salut,
Am facut si eu prajitura ,desi nu a iesit asa frumoasa ca a ta 😀 ! E foarte buna , cel putin pt mine ,pt ca-mi place foarte mult macul!
Andra, te felicit pentru avant 😛
Zaharul si romul il poti adauga si in timp ce compozitia fierbe si dupa, nu prea are importanta…
Poti sa adaugi zaharul primul si romul la sfarsit, pentru o aroma mai puternica 😉
Te-astept cu vesti bune!!! 🙂
Laura, vreau sa ma apuc acum de prajiturit:D. Am ales prajitura asta dar am o nelamurire in ceea ce priveste glazura.
Zaharul si romul vor fierbe impreuna cu compozitia din mac si gris sau se pun dupa ce fierbe compozitia?
Multumesc anticipat si astept raspunsul tau; ca sa ma pot apuca de prajitura.
Andra
Draga mea, ce mult ma bucur ca iti place praji!!! Si eu sint lesinata dupa mac… :)))
Te pup si astept impresii!
P.S. …si orice ar fi, nu ma ocoli, please 😛
Gata..nu mai intru aici la tine si la Lily..prestati niste praji de nota 10*.sint fan mac,asa ca se presta.
Felicitari Laura!!