– 1 blat de pandispan, cumparat sau facut in casa
– 350 g. nectarine (piersici din compot)
– 250 ml. vin rosu
– 1/2 lingurita scortisoara
– 40 g. zahar
– 5 g. gelatina
Crema:
– 500 g. mascarpone
– 100 g. zahar
– 1 lingura coaja rasa de lamaie
– 2 cl. rom
– 15 g. gelatina
– 250 ml. smantana dulce pentru frisca
In plus:
– 3 nectarine taiate felii
– 1 plic Tort Gelee transparent
– 100 ml. smantana dulce pentru frisca
– 80 g. fistic tocat
Mod de preparare:
Se aseaza in jurul blatului un inel si se aseaza deasupra nectarinele/piersicile taiate cuburi. Daca folositi un blat de pandispan facut in casa, insiropati-l usor cu zeama din compot, dar daca folositi unul cumparat n-o faceti 😛 Se va rupe!!!
Se da in fiert vinul cu scortisoara si zahar; se lasa sa se racoreasca.
Se dizolva inauntru gelatina. Se toarna peste fructe:
Se toarna peste jeleu, se niveleaza si se da la rece 2-3 ore:
Feliile de nectarine se aseaza pe tort in forma de evantai:
Se prepara gelatina din Tort Gelee si se toarna peste fructe; se lasa sa se intareasca.
Se scoate inelul, dupa o noapte de stat la frigider…
6 comentarii
Am pregatit a doua oara acest delicios tort.La multi ani lui Bogdi cu ocazia frumoasei aniversari!
Cred ca este singurul blog cu retete la care chiar raman fara cuvinte si pe de-asupra imi si lasa gura apa….Felicitari si sa nu va opriti! 🙂
Scumpa mea Ellis, te pup dulce, dulce pentru pentru cuvintele prea-frumoase si pentru faptul ca ai incercat minunatia de tort!!! 🙂
Sa iti traiasca surioara si voi toti, in frunte cu Alessia cea zglobie 🙂
Laura, multumesc, tare ma inspiri! e delicios tortul, acum doua zile l-am facut, dupa ce am studiat toate retetele tale de torturi! mi-au mai ramas cateva in minte! Extraordinar gatesti!
Thank you very much, Carmen!
It was delicious!!! 🙂
wonderfull laura
you are very very brava
gnammyyyyyy