Prajitura cu ciocolata alba si nuca

4 comentarii
[shashin type=”photo” id=”15411″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Aceasta prajitura cu ciocolata alba si nuca poate parea simpla dar e delicioasa si rapida. Menita sa va deschida apetitul pentru dulce, acum in prag de ploioasa saptamana (asa-mi zice mie aici, in bara :D)

Ingrediente:

– 75 g. unt
– 200 g. zahar
– 2 oua mari
– o jumatate de lingurita esenta de vanilie
– 2 linguri lapte
– 125 g. faina
– 1 lingura faina
– 1 lingurita praf de copt
– 1 varf cutit de sare
– 75 g. miez de nuca, tocat grosier
– 125 g. ciocolata alba tocata grosier
– 1 lingura zahar pudra, pentru ornat

Mod de preparare:
Porniti cuptorul cu 10 minute inainte de a coace. Tapetati cu hartie o forma de copt de cca. 26/26 cm.
Topiti untul impreuna cu zaharul; cand zaharul incepe sa se dizolve, luati vasul de pe foc si lasati compozitia sa se raceasca.
Bateti ouale impreuna cu esenta de vanilie si cu laptele; incorporati untul topit, apoi cerneti cele 125 g. de faina, praful de copt si sarea. Amestecati usor de cateva ori.
Dati prin faina (1 lingura) nucile si ciocolata tocata, apoi adaugati-le in compozitia cu ou si lapte. Amestecati.
Puneti aluatul in tava de copt si coaceti la mijlocul cuptorului timp de cca. 30 de minute la 180 grade C (foc potrivit).
Lasati prajitura sa se raceasca in tava.
Cand s-a racit complet, scoateti-o din tava, indepartati hartia, pudrati si taiati prajitura.

Chiar delicioasa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!…nu am ajuns, dupa cum observati, s-o mai pudrez cu zahar 😛

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

4 comentarii

miezu 17 septembrie 2013 - 11:36

Delicioasaaaaa.Fetita meaar minca in fiecare zi.

Raspunde
Lolly 29 august 2011 - 14:22

Laura… ma omori incet!!! I-am aratat mamei blog-ul tau, si mi-a promis ca-mi va face prajituri dupa retetele tale 🙂 Te pup, si-ti multumesc!

Raspunde
Marrynelax 16 februarie 2011 - 21:35

multumim mult pentru reteta!! am incercat si noi si suntem multumiti 🙂

Raspunde
Anne-Marie 8 noiembrie 2010 - 19:07

hey 😀

iti urmaresc de ceva vreme blogul si il ador. retetele sunt geniale. probabil o sa o incerc si pe aceasta 😀

Good job!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.