
Ingrediente pentru 16 bucati:
Aluat de chec:
- 200 g unt
- 180 g zahar
- 4 oua mari
- 200 g faina
- 150 g amidon
- 1 plic praf de copt (10 g)
- 150 ml lapte batut
Glazura:
- 300 g afine
- 50 g unt
- 75 g migdale
- 50 g zahar
- 150 g smantana pentru frisca
Optional, se poate acoperi fiecare bucata cu o palarie de frisca batuta cu zahar vanilat… eu am facut un piure din cateva afine proaspete pe care le-am amestecat cu frisca batuta si am ornat o prajiturica pentru voi:
Mod de preparare:
Se pregateste prima oara glazura, pentru a avea timp sa se raceasca. Astfel, se aseaza intr-o craticioara untul si fulgii de migdale. Eu, pentru ca nu mai aveam prin casa migdale, am inlocuit cantitatea de migdale cu fistic si alune:

Eu, cum mai nou sunt cam zapacita 😀 , am lasat prea mult compozitia la fiert si mi-a iesit un fel de crema, mai groasa (pe care de-abia am reusit s-o repartizez deasupra intregii prajituri, dupa cum veti vedea un pic mai jos ).
Se lasa, apoi compozitia la racit:
Se incinge cuptorul la 175 grade C. (foc potrivit). Afinele se aseaza intr-o sita, se spala si se lasa sa se scurga.
Se bate untul cu zaharul:








Inainte de servire, prajitura se taie bucati si se pudreaza cu zahar praf…eu le-am lasat nepudrate 🙂


5 comentarii
Buna fetelor am facut azi prajitura cu afine congelate ce se dau prin putina faina si nu se lasa la fund. Eu iubesc prajiturile acrisoare, deci si pe aceasta.
Nu prea merge cu afine inghetate. Tocmai am facut-o. Se lasa la fundul prajiturii. Si daca o mai tii la cald (mai ales ca am avut 41C) categoric se stica. In rest e ok. Sotului meu i-a placut mai mult decat mie. Poate cu afine proaspete iasa mai bine. Mai incerc.
Corina, cred ca pana acum ai facut deja prajitura 😛 …si sper ca ti-a iesit minunat!!!…cum sper de asemenea ca nici afinele inghetate nu ti-au creat probleme, caci eu le-am folosit, dupa cum ai vazut: proaspete :)Craciun fericit in continuare si pupici pentru dorinta de a incerca una dintre retetele mele!
Am o intrebare: daca afinele sunt congelate exista vreo recomandare in afara de a le decongela inainte de a le pune in prajitura?
Foarte faina reteta! Astazi incerc sa fac prajitura.