Prajitura Bounty Bars

94 comentarii

Dragii mei, aceasta prajitura, numita atat de apetisant Bounty Bars 😛 , este o minunatie dulce cu crema de nuca de cocos si glazura de ciocolata, pe care am facut-o cu gandul la voi, cei care iubiti nuca de cocos la fel de mult ca mine 😀
E o prajitura simpla dar delicioasa, pe care o pot prepara cu succes chiar si gospodinele incepatoare!!!

 

Ingrediente:

Blat:
  • 140 g unt
  • 100 g zahar brun
  • 3 oua mari
  • 180 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 6-8 linguri lapte
  • 2 lingurite (pline) praf de copt
Crema de cocos:
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri rase de gris
  • 120 g unt
  • 80 g zahar
  • 100 g nuca de cocos

!!! Daca folositi lapte de cocos in loc de lapte de vaca, crema va fi si mai aromata!

Insiropat (optional):
  • lapte caramel sau lichior de cocos
Glazura:
  • 200 g ciocolata de lapte
  • 50 g unt sau 1 lingura ulei

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Se tapeteaza o tava de cca. 30 cm. lungime si 20 cm. latime cu hartie de copt. 

Pentru blat, se bate untul moale, lasat din timp la temperatura camerei,  cu zaharul (compozitia trebuie sa fie spumoasa). Se adauga ouale, de asemenea, scoase din frigider cu cateva ore inainte, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Nu va ingrijorati daca compozitia arata ca “taiata”, mixati in continuare. Sau daca vreti, puteti sa pudrati putina cacao ori faina peste compozitie, ca sa mai absoarba din umezeala oualor. Se adauga apoi laptele (rece). Se amesteca faina cu cacaua si praful de copt si se cern printr-o sita. Se incorporeaza in aluat. Se toarna compozitia intr- si se lasa la copt cca. 18-20 de minute. Se lasa apoi blatul la racit.

Siropul: Se prepara un lapte caramel si se insiropeaza blatul (se caramelizeaza 2 linguri de zahar, nu tare, pentru ca devine amar, si se stinge cu cca. 150 ml. lapte rece. Se lasa pe foc pana cand zaharul se topeste, dupa care se insiropeaza blatul). Daca folositi lichior, devine si mai simplu :))

Crema: Laptele, untul, zaharul si grisul se pun pe foc pana se ingroasa (pana la primele clocote). Se adauga apoi nuca de cocos si se amesteca totul foarte bine. Crema se mai tine pe foc cateva secunde, dupa care se toarna fierbinte peste blatul racit (se niveleaza crema). Daca e nevoie, se mai adauga 50 ml lapte rece. Desigur, inainte de a o turna peste blat 😀

Glazura: Se rupe ciocolata in bucati si se topeste impreuna cu uleiul sau untul moale, tinut la temperatura camerei, la bain-marie sau la microunde. Aveti grija cum topiti ciocolata, pentru ca se poate taia (din cauza untului). Daca faceti glazura la microunde, faceti pauze de amestecat, de cateva secunde, iar cand vedeti ca ciocolata s-a topit, nu mai amestecati ci turnati imediat peste prajitura. Daca totusi vi se intampla sa vi se taie glazura de ciocolata, va spun ce trebuie sa faceti ca sa o “reparati”. Pontul asta minunat l-am aflat de la Luminis de pe forumul “Arta culinara”, careia ii transmit mii de multumiri (da, mai am si eu zile dezastruoase in bucatarie 😀 )
Asadar, tot ce trebuie sa faceti este sa puneti o lingura sau doua de apa foarte rece (chiar un cub-doua de gheata) in crema si isi revine imediat. Amestecati scurt si turnati glazura deasupra cremei de cocos.

Cel mai usor ar fi sa folositi doar ciocolata topita :))

Prajitura se lasa la frigider cca. 1 ora, dupa care se feliaza (cu un cutit incalzit in apa fierbinte, care se sterge inainte de a felia) si se serveste.
Cu maaaare pofta, veti vedea!!! 😛

Sfat: Daca vreti sa taiati frumos prajitura, trebuie sa aveti un bol cu apa fierbinte langa voi si sa inmuiati lama cutitului in apa de fiecare data cand taiati (o stergeti usor de un prosop de bucatarie inainte). Sau daca nu va deranjeaza uleiul, ungeti lama cu ulei, si tot asa, taiati, stergeti, taiati, etc 😛
Si nu taiati de mai multe ori pana ajungeti dintr-un capat in altul ci dintr-o data. Pentru asta aveti nevoie de un cutit bine ascutit si lung!

 

Reteta preluata de la Flor

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

94 comentarii

Anonymous 7 aprilie 2012 - 20:49

Buna! As dori sa stiu daca in pozele prezentate cantitatea de crema e dubla sau e cea normala(precum scrie in reteta)?Multumesc:)

Raspunde
Laura 8 aprilie 2012 - 13:50

In poze, prajitura apare, din pacate :P, cu crema in varianta “mini” :))) …adica doar o portie… De atunci, insa, am dublat mereu crema, fiindca e muuult mai buna!!!!!

Raspunde
Anonymous 7 aprilie 2012 - 19:35

Arata exceptional cred ca si gustul e pe masura abia astept sa incerc.

Raspunde
alexa 31 martie 2012 - 21:06

Am facut si eu prajitura , chiar acum am terminat-o , a iesit supeeeeer , merci de reteta .., 🙂

Raspunde
bibilexy 31 martie 2012 - 09:49

am incercat si eu…super, dar am avut probleme la taiat, chiar si cu cutitul incalzit

Raspunde
Anonymous 24 martie 2012 - 17:11

Foarte buna prajitura. Eu am dublat cantitatea de crema si a iesit excelenta!

Raspunde
Anonymous 6 martie 2012 - 17:20

Este foarte buna prejitura!! Multumim pentru retetele minunate!

Raspunde
Anonymous 26 februarie 2012 - 18:13

Avand in vedere retetele pe care le propui sunt sigura ca esti o persoana deoasebita! Am realizat una din retetele propuse de tine (chec economic) si mi-a iesit grozav. Te admir si te felicit pentru initiativa!

Raspunde
Anonymous 16 februarie 2012 - 14:07

FOARTE BUNAAAAAAA.

Raspunde
Anonymous 10 februarie 2012 - 21:44

Buna Laura.Este tare buna prajitura dar trebuie neaparat dublata cantitatea de crema insa nu si cantitatea de nuca de cocos din crema pentru ca va iesi prea densa (eu am pus o masura si jumatate si a fost grozava). Te pup si multumesc pentru retete.

Raspunde
mya 10 februarie 2012 - 14:59

FOARTE BUNAAAAAAAAAA -sa fi sanatoasa si sa ne mai scri retete

Raspunde
dia_diana58 7 februarie 2012 - 17:41

Gro-za-vaaaaaaaaaaa ! Tu ptr mine nu esti o comoara , esti un CRISTAL .

Raspunde
Anonymous 3 februarie 2012 - 16:07

merry: de ceva vreme execut retetele tale. toate mi-au iesit perfect si am cam facut, nu gluma. Esti o comoara. Acum am terminat si prajitura de fata si am gustat-o: EXTRAORDINARA, ca si tine. MULTUMESC PENTRU CA IN FIECARE ZI IMI DAI IDEI CU PRIVIRE LA CE SA MAI GATESC.
Succes in toate

Raspunde
o femeie 2 februarie 2012 - 23:32

Am facut-o cu piscoturi insiropate cu lapte caramel si cacao, pentru ca nu am avut chef de copt blat.
A iesit f. buna, in weekend o reluam. 🙂
Multumim pentru retete!

Keep up the good work! 🙂

Raspunde
felis 27 ianuarie 2012 - 23:36

Minunat arata!!… Trebuie sa o incerc si pe aceasta!… 🙂
Mie nu mi-a iesit glazura cu unt… Mi s-a facut pasta f groasa!..

Raspunde
Nicoleta 25 ianuarie 2012 - 12:57

Am incercat aceasta prajitura. Tare, tare buna a iesit, si la gust si la aspect.
A fost apreciata deopotriva si de cei mici si de cei mari. Si a detronat tiramisu, care era regina prajiturilor la noi in familie.
Si, da, mi s-a taiat ciocolata insa am reparata urmand indicatiile tale. Multumesc, e prima prajitura pe care o fac de pe blogul tau, vor mai urma si altele, deja am o lista.

Raspunde
Anonymous 22 ianuarie 2012 - 17:10

Buna Laura!Ieri ti-am incercat puiul Stroganoff care a iesit delicios (eu am pus si ciuperci!) si azi Prajitura Bounty cu unele modificari pe ici pe colo (blat de tarta)!Acum e la rece si asteptam sa-i incercam si gustul!Merci pentru ca ne inspiri si asteptam noile tale idei!
Simona

Raspunde
speranta 11 ianuarie 2012 - 18:49

seara.combinatia e super de gustos nu se mai pune.acum o am la foc.doar ca am ocolito de teama ca nu are sa pape copii ai mei nu au papat grisu si nici galustile sa nu le vada dar a gustat fata crema si ia placut nu i am spus din cee asa ca tac urmeaza mezinu.multumesc laura pt retetele tale gustoase pop.o seara faina.

Raspunde
ioana 5 ianuarie 2012 - 00:39

Se pare ca sarisem tocmai peste partea in care spuneai cum anume se prepara laptele caramel. Acum nimic nu ma mai impiedica sa ma apuc de treaba, asa ca in curand ma voi bucura impreuna cu cei dragi de prajiturica :).

Raspunde
ioana 4 ianuarie 2012 - 11:09

Draga Laura,
Am incercat cateva dintre prajiturile tale si de fiecare data au iesit delicioase. Nu o spun numai eu, ci toti cei care le-au devorat :). As dori sa o incerc si pe aceasta, dar cum sunt abia la inceput in ale bucatariei, nu stiu cum se face sau de unde se poate cumpara( daca se cumpara) laptele caramel. Daca m-ai putea ajuta, ti-as fi recunoscatoare. Sau poate este mai gustoasa varianta cu lichior de cocos?
P.S. Iti multumesc pentru retetele postate pe blog.

Raspunde
nicoleta zlate 11 decembrie 2011 - 10:58

laura sunt grozave ,am sa fac cu siguranta ,arata f.bine si nu ma indoiesc nici o secunda de gustul lor.felicitari,felicitari si sa nu uit…..felicitari!!!!!!!!!!sa ai sanatate si spor in toate

Raspunde
maria 29 noiembrie 2011 - 21:13

foarte buna prjitura!

Raspunde
Anonymous 11 noiembrie 2011 - 12:58

intradevar prajitura e minunata, eu folosesc in general la prajituri ciocolata de menaj, de aia la kg, din cora ambalaj parca albastru sau mov…ceva de genu…e super ok, pt glazura nu se crapa nu se aduna…din pct meu de vedere perfecta…si e si ok la gust

Raspunde
lenuta 10 noiembrie 2011 - 19:53

Draga Laura, prajitura e super, dar glazura nu imi iese deloc!Am mai incercat sa o fac si la checul bounty, dar tot dezastru a iesit (nu checul, glazura).Am folosit Milka cu lapte, am pus-o la microunde dar s-a intarit, a devenit mata si nu am mai putut face nimic. Ce gresesc?

Raspunde
Anca 4 octombrie 2011 - 17:12

Buna, Laura. Am incercat si eu reteta si am fost extrem de multumita, fapt pentru care voi lua si altele. Felicitari pentru blog!
Anca.

Raspunde
liliana mincu 29 august 2011 - 13:24

Eu nu m-am descurcat cu ciocolata,dupa ce am pus untul s-a ingrosat foarte tare,dar am pus putin lapte si si-a mai revenit dar tot nu am fost multumita.Tu cum ai facut de ti-a reusit asa fumoasa o ciocolata speciala sau un unt anume?

Raspunde
luciana 22 august 2011 - 17:18

povestea cu apa foarte rece sau gheata functioneaza si la maioneza garantat si testat de mine

Raspunde
paula 2 iulie 2011 - 16:21

Foarte buna, am facut senzatie cu ea la servici. Multumim Laura

Raspunde
Anonymous 15 iunie 2011 - 21:59

felicitari pt. blog,e superrrr!

Raspunde
Irina 13 iunie 2011 - 18:29

Am incercat si eu prajitura, a iesit buna, dar cred ca i-ar mai trebui si o aroma ceva:D Data viitoare icnerc sa pun rom sau ceva in crema:)
Si nu stiu daca am facut eu ceva gresit, dar s-a taiat crema de unt cand am pus ouale!! Le-am pus pe rand, dar la al doilea s-a taiat, si m-am chinuit o gramada sa o refac cu cate putin cacao..
In fine, acum ne bucuram de ea:D

Raspunde
Anonymous 19 mai 2011 - 23:36

Foarte buna prajitura,o fac a doua oara. Dar am facut blatul in tava mai mare,iar crema am dublat cantitatea ca ne place fff mult.
Felicitari pt blog

Raspunde
Laura 12 mai 2011 - 22:28

asta e exceptională!!!

Raspunde
Michelle 30 aprilie 2011 - 19:43

Mie nu mi-a iesit grozav 🙁 nu stiu ce am gresit….blatul cam moale, crema prea tare…iar gustul final are ceva ce nu-mi place. Poate am gresit eu ceva la ingrediente… O sa incerc alta prajitura din retetarul tau ca ai o gramada. 🙂

Raspunde
Cristina Ioana 14 aprilie 2011 - 16:17

foarte buna prajiturica, multumesc pentru reteta, am facut-o acum cateva zile, mi-a placut foarte mult, de fapt toata fam a fost innebunita dupa ea…am mancat-o imediat..:))) you are the best ! :*:*:*

Raspunde
Cami 19 februarie 2011 - 19:33

Arata super!tocmai am facut`o si acum e la rece;))
P.S:azi am facut si prajitura cu batoane ROM si glazura de cioco-si e “yummmiiiiiiii”(aceasta a fost reactia intregii familii;))
:*:*

Raspunde
ella 19 februarie 2011 - 00:19

E super buna prajitura si nici nu e greu de facut! La mine e prima data cand fac ceva dulce…si sunt foarte incantata ca mi+a iesit! Sa stii ca te vizitez des, in cautare de retete simple!

Raspunde
Rox 8 februarie 2011 - 22:50

Buna Laura!Sunt foarte tentata sa fac prajitura,doar ca eu sunt in UK acum si nu se gaseste gris in supermarket,sau cel putin eu una nu am vazut nimic asemanator.S-ar putea sa folosesc ceva similar?Mersi mult! 🙂

Raspunde
ellis_el 2 februarie 2011 - 02:10

Fooarte,foooarte buna prajiturica asta,multumim pentru reteta,am facut-o acum cateva zile,ne-a placut foarte tare,am sa o refac cu siguranta in curand.Numai bine tie si familiei tale

Raspunde
RLena 18 ianuarie 2011 - 00:00

Super !Delicioasa! Dar trebuie sa te iau la mine ca sigur nu imi iese.
Iti las un link poate ti se pare interesant:http://bunatatidinnatura.blogspot.com/

Raspunde
alinutza 17 ianuarie 2011 - 17:39

buna Laura:*
e foarte buna,am incercat.o si yo de 2 ori, dar a 2 oara am pus si putin praf de copt in blat pt a iesi mai pufos. te pup

Raspunde
Catalina 17 ianuarie 2011 - 17:35

Deci…clar o fac sambata! Ca e soacra-mea la noi si e innebunita dupa praji; de casa. E bestiala Laura draga, abia astept s-o pun pe blog ca s-o vezi. Te imbratisez.

Raspunde
Iulia 17 ianuarie 2011 - 16:13

Ce bine arata! Cred ca e minunata la gust!

Raspunde
Beatrice 16 ianuarie 2011 - 22:34

Ce bine arata!Vreau si euuuu…..Pup.

Raspunde
rosita vargas 16 ianuarie 2011 - 22:14

Este pastel te ha quedado bellísimo,una combinación mágica,me encantó un ¡¡bravo!! y un aplauso, un postre gourmet que yo adoro,abrazos sinceros y agradezco tu visita a mi blog,cariños.

Raspunde
Ancuta 16 ianuarie 2011 - 22:12

Tare bine arata. O voi incerca cat de curand. Pup

Raspunde
Mitinita 16 ianuarie 2011 - 21:48

arata super!!!romancele chiar se pricep la dulciuri,nu gluma…

Raspunde
Calin.Crainic 16 ianuarie 2011 - 21:40

imi plua-n gura cand ma uit la blogu’ tau!

Raspunde
nadina73 16 ianuarie 2011 - 20:16

Faorte bine arata,si eu sant mare amaroate de nuca de cocos

Raspunde
Alexandrina 16 ianuarie 2011 - 20:03

E tare buna prajiturica asta! Am facut-o si eu de Craciun, pentru colindatori.
A, multumesc pentru pontul cu apa rece 🙂

Raspunde
Deea 16 ianuarie 2011 - 19:13

Arata demential si parca simt deja gustul cremos de cocos cu ciocolata, combinataia mea preferata. O intrebare de incepatoare am si eu: laptele caramel cum se face? la fel ca siropul de zahar? mersi si pupici

Raspunde
alice 16 ianuarie 2011 - 19:01

Cred ca este tare buna prajitura!De aratat arata de milioane!

Raspunde
1 2

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.