Se aseaza intr-o forma cu diametrul de 26 cm ( forma mea a fost prea mica, de doar 21 cm.la baza, si mi-a iesit prea inalt blatul)
Se ridica o margine si se aseaza deasupra o foaie de hartie de copt cu boabe de fasole, pentru ingreunat aluatul si impiedicat sa se umfle-n pene 😛
Eu am pus mazare, de la noi din gradina, pe care am pastrat-o pentru la anu’, de seminte :))
Se coace 20 de minute, la 180 grade C. si apoi se scoate hartia, cu tot cu boabe:
Se amesteca celelalte 2 oua cu cele 2 galbenusuri, zahar, praf de budinca, lapte si suc de lamaie.
Compozitia se aseaza pe blat:
Se coace cca. 40 minute:
Se lasa sa se raceasca pe un gratar, timp in care se bate frisca.
Se orneaza placinta cu frisca:
…si afine, pe care le presarati chiar in momentul servirii:
Se feliaza si se serveste imediat :))
P.S. Pupici multi Deliei, care ne-a aprovizionat cu afine 😛
5 comentarii
imi plac foarte mult retele tale! singurul lucru care nu imi place absolut deloc e noua infatisare a blogului. 🙁 tot o sa intru, dar … tare nu imi place cum arata…
Frumoasa rau placinta!
Combinatie foarte interesant, nu m-am gandit niciodata la asta, dar o sa incerc cu siguranta! Mersi 😀
Mmmmm so delicious! I must try the recipe!
Numai bunatati! Mai ai o felie? Mhhh mersi, bun rau. O duminica placuta! Cami