Mancare de vinete la cuptor

1 comentarii
O mancarica delicioasa de sezon (daaa, am folosit vinete de la noi din gradina ) pe care v-o recomand, cu pofta mare: mancare de vinete la cuptor :)))
Ingrediente pentru 4 persoane:
– 4 vinete mijlocii
– 4 rosii
– 2 cepe
– 2 catei de usturoi
– 5 linguri ulei
– 100 g. pesmet
– 1 varf cutit oregano (optional)
– sare, piper
Mod de preparare:
Vinetele, cu coaja, se taie rondele de 2 cm. grosime; se sareaza si se lasa sa se scurga cca. 10-15 minute:

Rosiile se taie rondele si se sareaza:

Ceapa si usturoiul maruntit se amesteca cu 2 linguri ulei, pesmet, oregano, putina apa (3-4 linguri), sare si piper. Compozitia se freaca bine pana devine moale, dar nu trebuie sa curga:

Rondelele de vinete se limpezesc cu apa, se sterg si se prajesc in ulei incins pana se rumenesc (dureaza ceva chestia asta, asa ca inarmati-va cu rabdare :P)

Tapetati o tava cu vinetele prajite (nu o mai ungeti cu niciun fel de grasime, fiindca, veti vedea, rondelele de vinete vor musti de ulei :D)
Peste vinete se aseaza rondelele de rosii:

Se acopera apoi cu compozitia de pesmet si se da la cuptor 18-20 de minute, la foc potrivit:

Se serveste fierbinte, cum am facut noi :)) …ca prea mirosea bine, hi, hi…

…dar si rece e gustoasa 🙂

Sa o incercati neaparat!!! 🙂

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

1 comentarii

ioanasorescu 5 august 2011 - 15:47

O nebunie! Noua ne plac vinetele in orice combinatie, iar datorita tie am descoperit ceva nou, combinatia cu pesmet. Felicitari pentru tot ce faci! Numai bine!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.