
Nu uitati nici de delicioasa ciulama de pui, tot pe placul prichindeilor! 😀
Ingrediente:
- 1 piept de pui mare sau doua pulpe de pui
- 4-5 linguri ulei
- 50 g unt
- 1 lingurita faina (cu varf)
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 1 ceapa potrivita
- 3 catei de usturoi
- 1 lingurita boia dulce
- 150 ml suc de rosii (bulion)
- sare, dupa gust
O mancarica atat de simpla, dar atat de gustoasa!!! 🙂

Mod de preparare:
Se dezoseaza pieptul de pui sau pulpele; carnea se taie cubulete, se condimenteaza bine cu sare…si cu condimentele preferate 🙂 Se pune apoi la inabusit in ulei si unt.
Se taie ceapa marunt si se pune peste bucatile de pui. Se lasa la inabusit cca. 5 minute, cu capac, adaugand cate putina apa fierbinte. Se adauga usturoiul curatat si pisat, boiaua de ardei dulce, se amesteca de cateva ori, si se toarna zeama de lamaie.
La final, se adauga faina amestecata cu bulionul de rosii, rece, si se amesteca energic.
Se mai pune sare, daca trebuie, putina apa (fierbinte), maxim 100 ml, si se mai lasa la fiert 3-4 minute, amestecand din cand in cand. Se serveste cu cartofi natur, fierti, sau cu cartofi la cuptor.



Pofta buna!!!


9 comentarii
acum pregatesc si eu.. putin adaptata..
Foarte buna papica! Nu am mai facut-o de multa vreme! Merita gustata din nou!!!!
Gabriela
deliciossssss…multumesc Laura de reteta…Pupici:*
Foarte bun a iesit am facut de nenumarate ori bravo!
fooaaaarte buna
sa va spun ce am patit eu
piciul mi-s spart singura sticla de bulion din casa; juma de ora am curata; ufff
si pe urma am pus bulionul (sau sosul) de la o cutie de rosii decojite
la sfarsit .. cu paste … bun… f bun
felicitari pt retetele tale
Buna si aici!!!
MA pregatesc sa fac acest fel la cerinta sotului 🙂 S-a dus sa cumpere boia si bulion ca nu am .
Sper sa iese bun ca am salivat o gramada :))
De multa vreme n-am mai mancat…mi-ai amintit de mancarea asta….o saptamana minunata!
Da, e foooarte bun, sa il papati cu pofta!!! 😛
Imi place ostropelul de pui. Mi-ai dat o idee buna pentru pranzul de maine.