Ostropel de pui

9 comentarii
Ostropel de pui, pentru micii nostri mofturosi, care au nevoie, acum cand frigul de afara se face tot mai simtit, de proteine, pentru a fi mai puternici :))  Desigur, si noi, cei mari, le putem tine companie! 😛

Nu uitati nici de delicioasa ciulama de pui, tot pe placul prichindeilor! 😀

 

Ingrediente:

  • 1 piept de pui mare sau doua pulpe de pui
  • 4-5 linguri ulei
  • 50 g unt
  • 1 lingurita faina (cu varf)
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 ceapa potrivita
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita boia dulce
  • 150 ml suc de rosii (bulion)
  • sare, dupa gust

 

O mancarica atat de simpla, dar atat de gustoasa!!! 🙂

 

Mod de preparare:

Se dezoseaza pieptul de pui sau pulpele; carnea se taie cubulete, se condimenteaza bine cu sare…si cu condimentele preferate 🙂 Se pune apoi la inabusit in ulei si unt.

Se taie ceapa marunt si se pune peste bucatile de pui. Se lasa la inabusit cca. 5 minute, cu capac, adaugand cate putina apa fierbinte. Se adauga usturoiul curatat si pisat, boiaua de ardei dulce, se amesteca de cateva ori, si se toarna zeama de lamaie.

La final, se adauga faina amestecata cu bulionul de rosii, rece, si se amesteca energic.

Se mai pune sare, daca trebuie, putina apa (fierbinte), maxim 100 ml, si se mai lasa la fiert 3-4 minute, amestecand din cand in cand. Se serveste cu cartofi natur, fierti, sau cu cartofi la cuptor.

Pofta buna!!!

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

9 comentarii

Anonymous 27 iulie 2012 - 00:56

acum pregatesc si eu.. putin adaptata..

Raspunde
Anonymous 17 mai 2012 - 13:58

Foarte buna papica! Nu am mai facut-o de multa vreme! Merita gustata din nou!!!!

Gabriela

Raspunde
Laurika 1 decembrie 2011 - 20:06

deliciossssss…multumesc Laura de reteta…Pupici:*

Raspunde
Anonymous 19 octombrie 2011 - 21:20

Foarte bun a iesit am facut de nenumarate ori bravo!

Raspunde
Nicoleta 28 octombrie 2010 - 13:15

fooaaaarte buna
sa va spun ce am patit eu
piciul mi-s spart singura sticla de bulion din casa; juma de ora am curata; ufff
si pe urma am pus bulionul (sau sosul) de la o cutie de rosii decojite
la sfarsit .. cu paste … bun… f bun
felicitari pt retetele tale

Raspunde
Loredana 26 octombrie 2010 - 18:02

Buna si aici!!!
MA pregatesc sa fac acest fel la cerinta sotului 🙂 S-a dus sa cumpere boia si bulion ca nu am .
Sper sa iese bun ca am salivat o gramada :))

Raspunde
geta 17 octombrie 2010 - 19:00

De multa vreme n-am mai mancat…mi-ai amintit de mancarea asta….o saptamana minunata!

Raspunde
Laura 15 octombrie 2010 - 17:19

Da, e foooarte bun, sa il papati cu pofta!!! 😛

Raspunde
mamasiiubita 15 octombrie 2010 - 14:23

Imi place ostropelul de pui. Mi-ai dat o idee buna pentru pranzul de maine.

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.