Muffins cu afine sau zmeura

55 comentarii
 

Ingrediente:
– 55 gr unt topit
– 200 gr faina
– 2 lingurite praf de copt
– 1 lingurita bicarbonat
– 100 gr zahar/zahar brun
– 1/4 lingurita sare-sucul si coaja unei lamai
– aproximativ 120 ml lapte
– 1 ou mare
– 140 gr afine/zmeura

Se incalzeste cuptorul jumatate de ora la foc mic.
Intr-un vas se amesteca toate ingredientele uscate: faina cernuta, praful de copt, bicarbonatul, zaharul, sarea si coaja de lamaie.
Laptele, sucul de lamaie, untul si ouale se amesteca bine impreuna dupa care se adauga la ingredientele uscate si se amesteca cu o spatula doar cat sa se lege compozitia. La urma adaugam fructele. (le puteti pune chiar si inghetate…si astfel nu riscati sa le zdrobiti cand le amestecati in compozitie).
Se pun cate 2 linguri din compozitie in forme de muffins si se coc aproximativ 25 de minute la foc mediu.
Dupa ce s-au copt se lasa la racit 5 minute in tava si 10-15 minute pe un gratar.

Sunt foarte gustoase si aromate, mai ales daca folositi zahar brun.

Ari, le-am facut pentru a nu stiu cata oara!!! 😛
Sint fantastice!!!
De obicei dispar pana sa le scot din forma! :))
Mii de multumiri si pupici pentru minunata reteta!




Reteta preluata de la Ari

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

55 comentarii

Laura Sava 7 septembrie 2017 - 14:15

Ce mult ma bucur, Daniela!!! Cu 2 oua iese aluatul mai pufos 🙂 Faina ideea cu cacaua, voi incerca si eu asa, multumesc!
Pupici multi si spor in toate!!!

Raspunde
Daniela 2 septembrie 2017 - 18:44

Foarte bune sunt aceste briose cu afine, le fac cred a 4-5 oara…doar ca eu adaug 150 gr de faina si 50 gr de nesquik (sau cacao dar mai putin) si folosesc 2 oua in loc de unul :)) . In rest va doresc numai bine d-na Laura si va multumesc pentru retetele minunate!

Raspunde
1 2

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.