Lapte condensat

17 comentarii
Sa va spun la ce-mi place mie sa folosesc lapte condensat 🙂
Pai, la cafea, in primul rand, si-apoi la torturi si la prajituri. Pentru ca le innobileaza si le face super delicioase :))
Acum l-am folosit la prea-gustosul Milch Schnitte.

Ingrediente:

– 75 ml apa fierbinte
– 60 g unt
– 40 g zahar
– 60 g miere
– 110 g lapte praf
– esenta de vanilie

Mod de preparare:

Se amesteca apa cu untul, zaharul si vanilia. Se adauga mierea si laptele praf si se amesteca pana devine gros. Se poate pastra in frigider max. 1 saptamana.
E o reteta minunata, cu grad mare de dificultate, dupa cum puteti observa 😛




Reteta preluata de la Paula M.

P.S. …si pentru ca mi-a placut atat de mult laptele asta condensat, va mai impartasesc inca o varianta a mult-doritei retete, la fel de delicioasa, preluata de la Nuzi 🙂 …fara poze, din pacate…

Ingrediente:

-500 g zahar pudra (cu amidon ar fi ideal)
-375 ml lapte
-45 g unt

Se pun toate ingredientele intr-o cratita pe foc la flacara mica pana se topeste zaharul si untul, apoi se mareste flacara si se fierbe 10-15 min. (se calculeaza din momentul in care a inceput sa fiarba)
Mare atentie la cratita, caci laptele se umfla!!!
Se foloseste rece…cand se mai ingroasa (varianta asta e un pic mai “curgatoare” :P)

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

17 comentarii

Madalina 15 septembrie 2012 - 23:29

Buna Laura!
Iti admir blogul, ai niste retete impresionante, desi unele sunt cam scumpe pentru buzunarul meu 🙁
Am o nelamurire, am mancat la cineva foi de napolitane cu crema de lapte condensat. Am cautat pe internet cum pot obtine aceasta crema si am vazut ca se cumpara din magazin laptele condensat si se fierbe 2 ore in cutie. Am cautat prin magazinele din Deva dar numai la Lidl am gasit, dar nu ma prea incanta, ma refer la ambalaj, este in cutie ca si cea in care este frisca si laptele. Ma gandeam ca daca il fierb 2 ore se va degrada ambalajul. Pot sa il fac altfel?

Raspunde
Anonymous 10 februarie 2011 - 11:48

buna Laura! o singura neclaritate am cu privire la aceasta minunata reteta de laptik! ingredientele se amesteca si se fierb un pic, sau nu necesita aragaz???? multumesc frumos!

Raspunde
cielle 8 ianuarie 2011 - 14:57

Ma bucur foarte mult ca am gasit reteta pentru lapte condensat pentru ca inca nu am gasit prin magazine pe unde stau eu. Si chiar aveam nevoie pentru o reteta de prajiturele. Multumesc Laura

Raspunde
Paula 2 ianuarie 2011 - 18:32

Cu multa placere, Laura.
Felicitari pentru blog!
La multi ani!

Raspunde
Anonymous 27 decembrie 2010 - 23:13

si mierea cand o pui????

Raspunde
Alecsandra 15 aprilie 2010 - 01:29

Buna Laura.In primul rand vreau sa te felicit pentru minunatul blog, imi plac mult retetele tale si le incerc de cate ori am ocazia. Cautam de mult o reteta pentru lapte condensat, deoarece dupa cum bine sti si tu la noi se gaseste foarte greu sau deloc de cumparat. O intrebare: mierea cand se adauga?

Raspunde
Cristina 8 aprilie 2010 - 08:32

daca zaharul pudra nu are amidon, sa pun putin amidon?

Raspunde
Laura 23 iunie 2009 - 22:30

Esti tare draguta, Bely!!! 🙂
Iti multumesc frumos pentru aprecieri…si blogul tau e apetisant tare, mult succes in continuare!!!

P.S. Wow, ce te invidiez pentru faptul ca gasesti lapte condensat asa usor 😛 …eu de ani de zile visez la el…

Raspunde
bely 14 iunie 2009 - 19:01

Buna Laura, imi place mult blogul tau si am vazut niste retete interesante.. cat despre laptele condensat yammyyyy, Am sa-l incerc si eu sa fac, desi aici e prea ieftin sa stai sa-l faci si se gaseste la orice colt..dar merita incercat, nimic nu e mai bun decat ceva facut in casa!

Raspunde
Laura 4 iunie 2009 - 11:54

Viviana, si eu am intrat, vrand-nevrand (mai mult nevrand, clar! :P) la dieta…asa ca te inteleg perfect…dar asa, un pic, de gust, ar merita incercata crema asta de lapte 🙂

Raspunde
Laura 4 iunie 2009 - 11:52

Jacob, eu din ala de cumparat nu am vazut pe niciunde, asa ca habar n-am ce gust are…dar asta facut in casa e fooooarte gustos!
…eu am mancat cateva linguri, asa goale, hi, hi…

Multumesc frumos de compliment!
Esti un dragut, ca intotdeauna! 🙂

Raspunde
Viviana 21 mai 2009 - 21:51

Ma uimesti.
Imi place sa gatesc, sa fac prajituri, mai greu este ca acum trebuie sa slabesc, dar reteta asta de lapte tot o fac.

Raspunde
Jacktels Kochbuch 21 mai 2009 - 20:16

HAllo Laura Dragä,

foarte frumoasä Rezetä. Cu Vanilla inäuntru ai dat iaräsi Lovitura.
Laptele täu este un fel de Apogeum de la Lapte Condensat de cumpärat. Compliment mare !!
Cu drag Jacob

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.