Inghetata de zahar ars

15 comentarii

 

Prieteni dragi, cu aceasta inghetata de zahar ars imi iau un (nu foarte lung 😛 ) la revedere de la voi, dat fiind faptul ca urmatoarele zile ne vor gasi la mare!!!!!! Grecia, again :))
Am ales reteta asta de inghetata pentru ca ador aroma de zahar ars si laptele condensat, dar si pentru ca e o inghetata cremoasa tare si dulce, menita sa va racoreasca zilele toride de vara in care eu nu sunt langa voi, ispitindu-va cu alte nebunii 😀

Va pup si va urez o vara minunata, oriunde ati fi!!!

 

Ingrediente:

  • 50 g zahar
  • 100 ml lapte condensat indulcit
  • 120 ml lapte de vaca, gras
  • 200 ml smantana pentru frisca

 

Mod de preparare:

Zaharul se pune intr-o tigaie pe foc mijlociu si se amesteca pana ce se topeste si devine maroniu deschis. Se ia tigaia de pe foc.
Se adauga laptele condensat la zaharul ars si se amesteca energic. Nu va speriati daca se umfla si bolboroseste, amestecati si adaugati laptele de vaca, amestecand in continuare. Puneti din nou tigaia pe foc, la foc mic, si lasati compozitia sa mai fiarba putin, pentru ca zaharul ars sa se dizolve bine.
Se ia apoi de pe foc, se strecoara si se pune intr-un vas la racit. Se tine la frigider pentru cel putin o ora.
Dupa expirarea timpului de racire, se amesteca cu frisca batuta si se lasa la congelator pana cand se intareste. La final, arata cam  asa:

Foarte cremoasa si gustoasa!!!!!!!!

Sfat: Daca vi se pare prea dulce, adaugati un iaurt (125 ml) in compozitie si apoi dati la congelator, iar daca nu aveti lapte condensat, folositi una din retetele urmatoare:
Lapte condensat
Napolitane cu dulceata de lapte

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

15 comentarii

Monya 9 august 2012 - 10:49

va asteapta o leaps ala mine pe blog

Raspunde
Anonymous 7 august 2012 - 21:53

ce locatie preferi in Grecia? iti recomand insula Itaka

Raspunde
Violeta Leontina 5 august 2012 - 23:08

Va rog sa ma iertati ca va deranjez vin cu rugamintea la d-voastra sa publicati un articol despre fetita mea Leontina Nicoleta care are nevoie urgent pentru a se opera in America in clinica din Detroit. Diagnosticul fiind retinopatie de prematuritate.
Mai multe detaliI le gasiti pe adresa de blog: http://leontinanicoleta.blogspot.ro/
0769244865-mama-Violeta Calin
Va multumesc pentru sprijinul acordat.
Astept mesajul d-voastra la adresa de e-mail violetaleontina@yahoo.com
Va multumesc anticipat!

Raspunde
Haplea 4 august 2012 - 23:13

Ce cremoasa este!!!!Exact pe gustul nostru!

Raspunde
Sidy 4 august 2012 - 16:34

Cred ca a iesit o….”nebunie’ de inghetata !
Felicitari pentru minunata idee….
Te tzuc !

Raspunde
Anonymous 31 iulie 2012 - 12:09

Aseara am facut-o si am lasat-o la congelator pana azi dimineata si ghici ce am facut prima data dupa ce m-am trezit?? 😛 E delicioasa!!! Si e prima data cand am facut inghetata! Sunt foarte mandra de mine datorita tie draga mea Laura. Dumnezeu sa te tina sanatoasa pana la adanci batranete! Pupici din nou de la Oana din Portugalia :))

Raspunde
Simona 30 iulie 2012 - 21:40

O bunatate de inghetata!! Concediu placut!

Raspunde
Lulu 30 iulie 2012 - 16:42

waw,ce buna trebuie sa fie!!
pup si o zi buna!!

Raspunde
Poliana 29 iulie 2012 - 22:59

Cu siguranta ca e foarte gustoasa. Concediu placut!

Raspunde
Anonymous 28 iulie 2012 - 15:50

ai retete foarte bune ,iti doresc un cincediu SPENDID,PA…

Raspunde
Carol 28 iulie 2012 - 14:18

Delicios!
Vacanta placuta! Tot in Grecia?

Raspunde
Anonymous 28 iulie 2012 - 12:12

Foarte accesibila reteta, am sa o incerc cat de curand! Concediu placut si distractie frumoasa!! Meriti din plin o vacantza minunata! Pupici de la Oana din Portugalia :))

Raspunde
marius niculae 28 iulie 2012 - 10:45

Iti multumim ca ne faci vara mai racoritoare,concediu placut

Raspunde
simona 28 iulie 2012 - 09:17

imi plac enorm de mult retetele tale,si cate am incercat mi-au iesit perfect.Explici clar,in detaliu….esti o profesionista.Sa spun si ce nu-mi place?scuze dar asta ee…structura blogului tau(e greu sa gasesti o reteta daca nu ai salvat link-ul cand te-a atras)…ma uit mereu pe diferite site-uri si reusesc sa fac dferenta…daca poti face ceva in privinta asta e super>succes in tot ce faci!

Raspunde
Roxana 27 iulie 2012 - 17:00

Cred ca e delicioasa si cu iaurt! 🙂
O sa incerc si eu in varianta asta!

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.