2,5K
Inghetata de visine pe care v-o prezint acum este una dintre retetele pierdute printre cele multe pe care le-am facut de cand m-am intors, cu forte proaspete :P, de la mare…
Foarte aromata si racoritoare!!!
Ingrediente:
– 200 ml. lapte
– 300 g. zahar
– 4 oua
– 800 ml. frisca lichida
– 450-500 g. visine
– esenta vanilie (optional)
Mod de preparare:
Se pune la fiert laptele; se separa ouale. Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul si se adauga in laptele fierbinte. Se amesteca continuu, pana cand face spuma deasupra si apoi dispare (asa scrie-n caietul meu :D). Se lasa la racit.
Intre timp se bat albusurile si frisca; se pun apoi, impreuna cu esentele, in compozitia de lapte. Se adauga visinele maruntite si se amesteca totul bine. Se da la congelator si dupa cateva ore se scoate si se amesteca din nou cu o furculita pentru a sparge acele de gheata din compozitie.
2 comentarii
Eu am facut ceva asemanator, dar cu zmeura(450 grame) si am folosit 500ml frisca hulala, 2 albusuri si o cana de zahar. am batut albusurile spuma cu zahar, fructele le-am facut piure la blender si pe urma la mixer frisca cu albusurile spuma si fructele le-am batut pana s-a intarit compozia. am dat la congelator vreo 4-5 ore si a iesit o super inghetata, si fara ace de gheata, spre surprindere mea 🙂
Laura…inghetata asta se poate face sí cuando gem de visine sau nu qi incercat…??? Te pupic dulce de tot… Trebuie sa le face la copii anul acesta maí multa inghetata…
Muakkk