Inghetata de cacao cu banane

4 comentarii

Inghetata de cacao, cu felii dulci de banana…si cu gandul la vara care a trecut 🙂
…ooh, si in legatura cu asta va marturisesc ca nostalgia la mine de-abia isi face simtita prezenta…sa vedeti cum ma manifest cand e la cote maxime, adica atunci cand incep frunzele sa pluteasca in bataia vantului :)))
Degeaba, iubesc vara si soarele, si marea, prea mult!!! 😛

Ingrediente:

– 2 oua
– 6 linguri zahar
– un varf cutit de sare
– 445 ml. lapte
– 220 g. lapte praf
– esenta de vanilie sau praf de cacao
– 75 ml. apa plata
– 4, 5 banane
– miere sau lichior
– zahar pudra
– ciocolata alba

 E o inghetata ce se poate face in doua variante, dupa cum va sugeram la “ingrediente”…adica ori de vanilie ori de cacao. Eu am ales varianta de cacao 😉


Mod de preparare:
Se separa ouale; se bat albusurile spuma, se adauga sarea si, pe rand, galbenusurile. Se presara zaharul pana ce se intareste. Se adauga laptele simplu, laptele praf, vanilia sau, dupa caz, cacaua (2,3 linguri) si apa.
Se pune compozitia la congelator. Dupa 2 ore, se scoate si se amesteca din nou foarte bine.
Se decojesc bananele si se taie felii. Se aseaza pe farfurie in forma de floare.
Se stropesc cu miere (pentru copii) sau lichior, se presara cu zahar pudra si se lasa la macerat cateva minute. Se aseaza in mijloc inghetata si se decoreaza cu ciocolata alba, rasa…mmm, ce buna a fost!!! :))

P.S. Daca alegeti varianta de vanilie, decorati inghetata cu dare de ciocolata neagra topita, pentru contrast.

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

4 comentarii

Laura 2 septembrie 2010 - 12:06

Mami si iubita, ma bucur mult ca-ti place “cupa” noastra 😛
Chiar a fost o experienta grozava!

Raspunde
Laura 2 septembrie 2010 - 12:04

Teostan, thanks!!! :))

Raspunde
http://mamasiiubita.blogspot.com/ 31 august 2010 - 09:41

Ce combinatie minunata!

Raspunde
teostan 30 august 2010 - 20:50

Yammi

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.