
Ingrediente:
- 275 ml cafea espresso
- 3 galbenusuri
- 150 g zahar brun
- 1 pliculet zahar vanilat (10 g)
- 1 varf de cutit sare
- 200 ml smantana pentru frisca
- frisca batuta pentru ornat (cca. 100 ml)
Sfat: daca asezati compozitia intr-o forma si o lasati la inghetat 1-2 ore (dupa care o scoateti si o amestecati energic pentru a sparge cristalele de gheata) veti obtine o delicioasa inghetata de cafea.
Mod de preparare:
Primul pas e pregatirea cafelei. O lasam apoi la racit si ne ocupam de compozitia de inghetata.
Pentru asta, amestecam galbenusurile cu 100 g zahar, cu zaharul vanilat si cu sarea pana cand obtinem o crema.
Batem frisca lichida pana la jumatate cu zaharul ramas (50g).
In continuare, amestecam galbenusurile cu frisca si cafeaua, cu ajutorul telului.
Amestecul obtinut se pune intr-un recipient special pentru cuburi de gheata care se lasa la congelator cateva ore.
Iata cum a decurs totul 🙂
Puneti cate 6 pana la 8 cuburi in pahare inalte:
Umpleti paharele cu lapte rece:
Un „glob” mic de inghetata 🙂
La final, incoronati bautura frapata cu frisca batuta si pudra de cacao:
Pentru voi, cu mare drag!!!
Iar aici: Cappuccino inghetat, aveti o alta idee „rece” si delicioasa :))
6 comentarii
Te pup, Mada!!! 🙂
…chiar a fost romantic…
Yaya, te pup dulce pentru ca ai acceptat invitatia mea!!! 🙂
Te astept cu drag si altadata…sa ne leganam gandurile 😛
Andreea, iti multumesc pentru incredere si cuvintele frumoase 🙂
Te astept cu drag sa revii!
Ce romantic….! ufff
Madalina
e super ideea si accept invitatia,mai ales pe balansoar sub salcie e un vis….felicitari pe reteta
Felicitari pentru retete si modul lor de prezentare.De obicei ma inspir de pe femina.ro, pentru ca retele de acolo sunt rapide si gustoase, dar de aici am de incercat o multime de retete :).