Cafea cu lapte si inghetata

7 comentarii
[shashin type=”photo” id=”17512″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Dragii mei, va invit sa ne delectam impreuna cu o bautura racoritoare si reconfortanta, o cafea cu lapte si inghetata, asa, ca de sfarsit de saptamana 😛
Eu si Cipi ne-am relaxat, sorbind din paharele mari pe balansoar, sub salcia in care adia, plapand, un vant de toamna…

Ingrediente:

– 275 ml cafea espresso
– 3 galbenusuri
– 150 g zahar brun
– 1 pliculet zahar vanilat (10 g)
– 1 varf de cutit sare
– 200 ml frisca lichida

Mod de preparare:
Se pregateste cafeaua; se lasa la racit.
Se amesteca galbenusurile cu 100 g zahar, cu zaharul vanilat si cu sarea pana ce se obtine o crema.
Frisca se bate pana la jumatate cu zaharul ramas (50g)
Galbenusurile frecate se amesteca cu frisca si cafeaua, cu ajutorul telului. Amestecul obtinut se pune intr-un recipient special pentru cuburi de gheata care se lasa la congelator cateva ore. Puneti apoi cate 6 pana la 8 cuburi in pahare inalte si umpleti-le cu lapte rece.
Incoronati bautura frapata cu frisca batuta si pudra de cacao.

Iata cum a decurs totul 🙂

[shashin type=”photo” id=”17513,17514,17515,17516,17517,17518,17519,17520″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

P.S. Daca asezati compozitia intr-o forma si o lasati la inghetat 1-2 ore (dupa care o scoateti si o amestecati energic pentru a sparge cristalele de gheata) veti obtine o delicioasa inghetata de cafea.

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

7 comentarii

Laura 2 septembrie 2010 - 12:14

Te pup, Mada!!! 🙂
…chiar a fost romantic…

Raspunde
Laura 2 septembrie 2010 - 12:13

Yaya, te pup dulce pentru ca ai acceptat invitatia mea!!! 🙂
Te astept cu drag si altadata…sa ne leganam gandurile 😛

Raspunde
Laura 2 septembrie 2010 - 12:09

Andreea, iti multumesc pentru incredere si cuvintele frumoase 🙂
Te astept cu drag sa revii!

Raspunde
Madalina 30 august 2010 - 17:06

Ce romantic….! ufff

Madalina

Raspunde
yaya6 29 august 2010 - 23:03

e super ideea si accept invitatia,mai ales pe balansoar sub salcie e un vis….felicitari pe reteta

Raspunde
Andreea Crisan 29 august 2010 - 17:31

Felicitari pentru retete si modul lor de prezentare.De obicei ma inspir de pe femina.ro, pentru ca retele de acolo sunt rapide si gustoase, dar de aici am de incercat o multime de retete :).

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.