Ingrediente:
- pulpe de miel
- sare, piper
- ulei
- usturoi
Se prepara ingrozitor de usor :))
Se spala carnea, se condimenteaza bine cu sare, piper si un praf de cimbru sau acele de la o ramurica de rozmarin, daca va place, si se lasa cateva ore „la marinat” in frigider.
Puteti lasa bucata de carne intreaga sau o puteti taia de pe os in bucati mai mari, cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit.
Se aseaza apoi intr-o tava mare; se presara sare, piper si se unge bine cu ulei.
Se poate impana, din loc in loc, cu felii de usturoi. Eu asa am facut mereu. Pana anul asta, mai exact, cand am decis s-o las asa cum e si doar la sfarsit sa adaug usturoiul…muuult, muuult, sa fie! Am folosit o capatana 😀
Se da la cuptor, la foc potrivit, cu un pahar de apa si acoperita cu un capac sau folie, timp de 20-25 minute. Se intoarce apoi si se mai tine sub capac inca o data pe atata.
La sfarsit, se lasa la foc tare, neacoperita, cateva minute, pana se rumeneste frumos, pe ambele parti.
Garnitura, din pacate, n-am mai prins-o, si „asezarea pe farfurie” nici atat (va imaginati voi din ce cauze 😀 ) dar pot sa va indrum spre garnitura de cartofi, de efect si gustoasa tare, pe care am adoptat-o acum cativa ani, la meniul de Craciun, aici: Banuti” de cartofi
Nu mi-au iesit atunci deloc apetisanti si mi-am promis ca intr-una din zile sa ii imortalizez din nou, dar dupa cum vedeti, tot n-am reusit..
Nu pot decat sa va cer sa ma credeti pe cuvant ca au fost niste „banuti” foarte reusiti si ca au completat de minune friptura de miel, frageda si delicioasa.
Sfat: Cu circa 15 minute inainte de a scoate friptura din cuptor, puteti stropi carnea cu un paharel de vin (alb).
6 comentarii
Draga Laura iti multumesc ffffffffffffff. frumos de tot ceea ce ne inveti decind te-am aflat am inceput sa fac prajituri ,pasca,si multe lucrurii dupa retetele tale .Acum in prag de sarbatori eu iti doresc tie si familiei tale multa multa sanatere fericiresi numai bine „PASTE FERICIT !” cu traditionalul „HRISTOS A INVIAT!” numai bine janina
Si mie imi place friptura de miel, si o gatim aprox la fel, doar ca eu pun pulpa la macerat in vin si adaug putin vin si in tava la gatit. Numai scriind aceste raduri ma imaginez acasa alaturi de toata familia mea.
Draga Mada, ma bucur atat de mult, in primul rand ca ne-am gasit :P…caci si eu invat si primesc atatea de la voi…si-apoi fiindca n-ai mai stat pe ganduri si mi-ai si scris :))
Mi-ai inseninat seara, sa stii…
Te pup dulce pentru cuvintele frumoase si sper sa fii, asa cum am fost si eu, extrem de incantata de tortul ciocolatos 😛
La blat sa nu te grabesti si sa urmezi intocmai pasii expusi de mine in reteta, ca sa nu ai vreo surpriza neplacuta…sau daca vrei, poti folosi alt blat, mai generos :))) …pe la torturile mele cu cafea vei gasi cateva „exemplare” 😛
Te pup si iti tin pumnii in toate 🙂
Ellis, scumpa, am scris un mesaj la „Inelele” dulci de Paste in legatura cu asta…dar daca nu ajungi sa-l citesti, am sa-ti marturisesc ca ma simt extraordinar sa stiu ca cineva s-a gandit la mine si ca, desi nu am sa mai expun premii pe blog, am sa le pretuiesc pentru totdeauna!
Pupici multi!!!
Woow!!! Laura, felicitari pentru blog!!! Azi am intrat pentru prima oara pe blog-ul tau cautant o reteta de tort si sunt foarte impresionata. Totul arata FOARTE bine si delicios.
Voi incerca si eu tortul
” cupola ninsa de ciocolat”
Ador faptul ca exista persoane ca tine pe lumea asta!
Madalina
Cu mare drag, un premiu de la mine!