Inele dulci de Paste

8 comentarii
Aceste Inele dulci de Paste sunt de fapt niste eclere in forma de cerculetele…si au fost foarte apreciate de noi toti, dar mai ales de Bogdi, maaare fan capsuni 😀  Au fost rumene si delicioase!!!!

Ingrediente:

Aluat eclere:
  • 100 g unt
  • 1 praf de sare
  • 150 g faina
  • 200 ml apa
  • 4 oua
Crema de capsuni:
  • 300 g capsuni, bine coapte
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 100 g zahar pudra, vanilat

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 200 grade C (foc mare). Tapetati o tava cu hartie de copt.

Intr-un vas, pe foc, puneti untul impreuna cu apa. Lasati sa dea in clocot timp de 1 minut, pentru ca tot untul sa se topeasca.

Luati vasul de pe foc si adaugati toata faina deodata, in care ati adaugat praful de sare. Bateti bine amestecul cu o lingura de lemn (dar nu mai mult de 20 de secunde) pana obtineti o pasta omogena. Puneti din nou pe foc si amestecati mereu, pana ce aluatul se desprinde de pe vas.
Se da la o parte si se lasa sa se raceasca timp de aprox. 10 minute (pasta nu trebuie sa fie rece de tot)
Se adauga ouale, pe rand, amestecand incontinuu; nu se pune oul urmator decat dupa ce cel dinainte s-a amestecat bine cu aluatul:

Pasta trebuie sa fie potrivit de moale, astfel incat sa curga din lingura dar sa-si pastreze forma acolo unde cade:

Puneti aluatul intr-un dispozitiv pentru spritat si spritati 6-8 inele pe tava de copt:

Se dau la cuptor timp de 25-30 de minute, pana cresc si se rumenesc.
Cuptorul nu trebuie deschis, mai cu seama cand incep gogosile sa creasca, deoarece se lasa (prostie pe care am facut-o eu, cu atatea, atunci, pe cap 😀 )

Se scot calde si si se lasa pe un gratar la racit, apoi se taie in doua, orizontal.
Se umplu cu crema de vanilie sau cu spuma de capsuni, cum le-am facut eu 🙂

Se aleg capsuni frumoase; se spala:

Se maruntesc cu ajutorul mixerului de mana sau se trec printr-o sita:

Se bate frisca lichida si se amesteca cu zahar si piure de fructe:

Inelele se umplu cu crema de capsuni si se orneaza cu oua de ciocolata sau zahar, cat mai colorate, spre deliciul copiilor 😀

Foarte important, deci, ca sa nu patiti ca mine!!! 😛
– nu deschideti usa cuptorului decat catre sfarsitul coacerii.
– nu faceti prea mari inelele, pentru ca nu vor creste prea spectaculos.

Cu toate astea, insa, au disparut fooooarte rapid de pe platouri, semn ca au fost mai mult decat delicioase :))

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

8 comentarii

Laura 15 aprilie 2010 - 21:01

Miha, adevarat! 😛
Crema a fost extraordinara si a mers de minune cu „inelele”, chiar asa, mai zbarcite… :)))

Raspunde
Laura 15 aprilie 2010 - 20:59

Bianca draga, toate premiile si atentiile pe care le-am primit de la voi in ultimul timp ma incanta la maxim si nu mi-ar putea vreodata provoca altceva decat emotie si recunostinta dar dat fiind faptul ca imi este imposibil sa le urmaresc si sa le strang pe toate (ultima oara am stat o zi intreaga sa le culeg si tot am uitat sa mentionez pe cineva, de la care am primit numai reprosuri) am zis ca de-acum incolo, tot ce voi primi de la voi, va fi pastrat cu bucurie mare in camarutele inimii mele 🙂

Multumesc mult si pupici ca te-ai gandit la mine!!!

Raspunde
Laura 15 aprilie 2010 - 20:54

Cami draga, in ultimul timp n-am mai nimerit nici pe blogul meu, daramite pe la voi :))) …desi mi-ar fi placut, iti dai seama…
Cateva imagini insa tot am prins, cu tine in NZ, si mi-au placut mult…
Poate odata, ajungem si noi pe-acolo 🙂
Choux-urile astea sint, precum zici, aceeasi Marie dar cu o alta palarie 😛 …adica, din aluatul asta se pot face si eclere si multe alte chestii..
Niciodata pana acum n-am avut probleme cu ele, da’ na, trebuia sa mi se-ntample odata si-odata o boacana :)))
Te pup, o seara faina iti doresc in continuare 🙂

Raspunde
Laura 15 aprilie 2010 - 20:43

Ma bucur mult, Mirela, ca ti se par interesante 🙂 …si chiar ar merge de minune si in varianta sarata, asa ca mersi de idee 😛
Te pup pentru mesaj!!!

Raspunde
Miha 15 aprilie 2010 - 00:03

Crema e de vis. 🙂

Raspunde
Bianca 14 aprilie 2010 - 23:01

Te asteapta un prmeiu la mine pe blog daca iti face placere

Raspunde
Cami 14 aprilie 2010 - 20:07

Laurici, ceva gen eclere, dar nu-i…in orice caz acelas tip de aluat-„aluat ars”, se zice la noi. Faina de tot ideea. Mersi.
Nu te-am mai vazut pe la mie, te invit intr-o calatarie (poze) din Noaua Zeelanda. O seara placuta! Cami

Raspunde
mirela 14 aprilie 2010 - 19:00

Woauuu ce-mi place ideea de cosulet,am sa le incerc ca se pot face si sarate si dulci si umple cu orice.Bravo!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.