Dulceata de prune cu nuci

16 comentarii

E prima oara cand fac aceasta inedita dulceata…si vreau sa va spun ca-mi place la nebunie!!! :))
Nu stiu daca a iesit atat de buna datorita prunelor noastre din gradina (cred ca da :P) dar cert este ca e gustoasa tare!!!
Reteta o am dintr-un nr. vechi de „Practic in bucatarie”…si suna cam asa:

– 5 kg. prune
– 2 kg. zahar
– 1/2 kg. miez de nuca (uscata)

…am sa-mi incep postarea ca de obicei :))) …cu prunii din gradina, incarcati la maxim:

 …si cu „productia” de fructe zemoase si dulci 😛

 Pe asta am desfacut-o rapid si, dupa ce am pozat-o scurt, am savurat-o cu un zambet larg pe buze, hi, hi…

 …pacat ca nu va pot reda in cuvinte gustul lor minunat:

…si din nou la reteta 😛
Se aleg prunele (sa fie foarte coapte), se spala si li se scot samburii. Se pun intr-o cratita, un strat de prune si unul de zahar si se lasa pana a doua zi, dupa care se fierb pana cand siropul se ingroasa.
Se adauga nuca taiata cu cutitul (aici am cam avut ceva de lucru :D) si se mai fierbe putin.
Se pune dulceata in borcane si se lasa sub patura pana se raceste.

Minunata!!! 🙂

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

16 comentarii

Forza_steaua573 8 septembrie 2012 - 17:49

mda interesant

Raspunde
Pafnutie 6 septembrie 2012 - 00:14

 Mie gradina imi place cel mai mult.

Raspunde
Slanoiu Elena 2 septembrie 2012 - 08:20

eu azi o fac, abia astept, sunt vreo4ani decand nu mai fac dulceata………strainatatea asta…..

Raspunde
Urziceanu Yasmin 2 septembrie 2012 - 08:44

bafta !!

Raspunde
Ionela Bireut 28 august 2012 - 14:26

o bunatate! este delicioasa….

Raspunde
Angela Manolache 21 august 2012 - 23:14

Arata foarte bine! iar gustul trebuie sa fie minunat! Miine am sa pun in practica reteta ta.

Raspunde
Anonymous 17 august 2012 - 09:56

Arata foarte bine ! Eu fac dulceata de prune cu miezul de nuca pus in interiorul prunei, se desface pe jumatate se scoate samburele apoi se pune miez de nuca pana se umple pruna,apoi se fierbe,este foarte buna si aspectoasa

Raspunde
Laura 14 septembrie 2010 - 12:59

Azi fac si eu aceasta dulceata. Am curatat prunele de coaja aseara (le-am oparit si s-au curatat imediat) si le-am pasat putin, apoi le-am lasat cu zahar. Azi le fierb si adaug nuca. Apropo de nuca, se pune cruda sau usor coapta la cuptor? Multumesc!

Raspunde
violeta 10 septembrie 2010 - 09:00

am facut si eu…e BETON!!!cum a spus fetita mea:))azi voi face zacusca de vinete!

Raspunde
ophelia1983 9 septembrie 2010 - 19:00

o minunatie! mama face dulceata din acelasi tip de prune cum ai folosit si tu ( la noi la tara li se spune ” prune vinete ” ), dar reteta e putin altfel ….daca nu te deranjeaza , pot sa iti fac o sugestie, pentru ca nu vei regretata rezultatul: iese o dulceata super! Deci, mama face asa: curata prunele de coaja ( operatiune migaloasa, care presupune riscul de a-ti pata mainile ), apoi le pune in apa cu var pentru cca 3-4 ore….la finalul acestui timp le scoate si samburii, apoi in locul acestora pune miez de nuca….e ceva absolut delicios ….: ) …seamana intrucatva cu dulceata de nuci verzi si nicidecum cu cea de prune !

Raspunde
Violeta 8 septembrie 2010 - 10:52

Laura,esti extraordinara !am auzit de aceasta dulceata si o caut de cateva zile.Azi am ajuns pe blogul tau cautand o reteta de zacusca…insa acum vreau sa fac cate putin din tot ce am vazut aici!!!
Te rog, daca ai, sa postezi si o reteta pentru pasta de gogosari:)
…si nu in ultimul rand…o poza de ansamblu cu toata gradina!:))
Spor in tot ce faci!

Raspunde
felicia(mangalia) 7 septembrie 2010 - 23:59

Sunt tare invidioasa pe prunele tale…hi,hi!Am facut si eu magiun , dar parca nici nu are gust de prune le-am cumparat din piata,prunisorii mei din curte au fost distrusi de atata caldura apoi de omizi.Dar am multe gutui si abia astept sa se coaca.Pupici multi,iar lui BOGDI…mult succes la gradi in noul an scolar (ne pregatim nu?).

Raspunde
Anonymous 7 septembrie 2010 - 18:21

scuze 🙂
adevarata

Raspunde
Madalina 7 septembrie 2010 - 14:05

Laura, esti o adevara gospodina!!!

Madalina

Raspunde
http://mamasiiubita.blogspot.com/ 6 septembrie 2010 - 23:44

Ce bine arata! Si mie nici macar nu-mi place dulceata de nuci, dar a ta face o pofta!

Raspunde
giovanna 6 septembrie 2010 - 16:06

cwaw arata super! eu nu am facut dulceata niciodata. si cea d eprune nici nu pot sa o vad. dar combinatia asta cu nuci ma intriga ff tare. imi sta gandul sa o incerc si eu. sa vad. mai vreau s afc una de portocale. am venit cu reteta din spania. am s ale pun pe blog daca le fac.

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.