Bune, buuune de tot aceste copane de pui in crusta de cartofi!!!! O crusta crocanta ce contrasteaza atat de placut cu interiorul fraged si gustos al pulpelor de pui 😛
Ingrediente:
- 500 g cartofi albi, fainosi
- 2 cartofi mici, curatati de coaja si dati pe razatoarea mica
- 1 ou mare, batut
- 8 copane mici de pui, curatate de piele
- 1 lingurita rasa oregano
- 2 linguri de faina amestecata cu condimente pentru carne de pui
- 1 lingurita cimbru proaspat, tocat sau un varf de cutit cimbru uscat (optional)
- ulei din belsug pentru prajit
Mmmm, ce bunatate!!!! :))
Mod de preparare:
Se curata cartofii, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Cand s-au fiert, se fac piure (nu se adauga lapte sau unt, ca la piureul clasic). Se lasa la racit.
Amestecati apoi la un loc cartofii piure, cartofii rasi, oul si condimentele (daca nu va place cimbru, nu puneti!). Asezonati cu sare si piper.
Intepati cu un cutit ascutit copanele pe langa os si dati-le prin faina amestecata cu condimente astfel incat acestea sa fie complet acoperite. Imbracati apoi copanele de pui in amestecul de cartofi, presand bine cu degetele. Lasati la frigider timp de 15-20 minute.
Puneti intr-o tigaie incapatoare mult ulei; incingeti-l si prajiti copanele in transe, la foc mic spre potrivit, timp de cate 6 minute (pe fiecare parte) sau pana s-au patruns. Pentru a fi siguri, incercati cu o scobitoare; daca zeama lasata este clara, carnea e facuta, daca e trandafirie, prajiti inca putin. Serviti fierbinte sau rece.
Au fost cele mai gustoase copanele din lume!!!
Pozele vechi, cu modul de preparare al copanelor, pas cu pas 🙂
5 comentarii
Laura, pot folosi in loc de cimbru o alta verdeata, mie imi place mult mararul….
o zi minunata!
buna! sunt andreea si tocmai ce am incercat reteta! momentan copanelele sunt in frigider, mai trebuie sa stea putin; am urmarit toti pasii si sunt sigura ca imi ies ca am talent la gatit chiar dk n am gatit pana akuma cine stie ce retete:)))
Sunt foarte gustoase copanele,desi am pus mai mult ou si era cam moale pireul,mi-a reusit si asa si au iesit minunate. iti multumesc!
Elena, ma bucur mult ca ai incercat copanele dar de ce ai improvizat?! 😛
Trebuia sa urmezi pas cu pas reteta si n-aveai cum sa dai gres!
Cum singura ai intuit, nu a fost bine deloc ca ai folosit pulpe fierte, pentru ca altfel adera intreaga compozitie de cartofi pe carnea cruda…
Si-apoi le-ai tinut asa cum am zis, la frigider?!
…si le-ai presat bine de tot, cu compozitia „pe ele”?!
Sa stii ca toate aceste „mici” amanunte au de fapt, o importanta cruciala in reusita retetei si daca sari peste vreunul, nesocotindu-l, nu prea mai iese cum ar trebui… 🙂
Eu zic sa le reincerci, fara graba de data asta si cu o mai mare atentie…si vei vedea ce copane apetisante vei reusi sa pui pe masa! 😉
Haide, trebuie sa iti iasa!!!
Iti tin pumnii! 🙂
buna,ma numesc elena si am incercat si eu reteta copane in crusta de cartof,dar nu mi-au iesit bine,pasta de cartof s-a prajit si a cazut de pe copane,oare nu am procedat intocmai ? are vreo relevanta tigaia in care sunt prajite? eu am folosit una de teflon si am fiert putin pulpele inainte de a le praji vreau sa stiu cu ce am gresit astept raspuns multumesc.