Clafoutis cu pere

3 comentarii
[shashin type=”photo” id=”14261″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Clafoutis, acest desert frantuzesc rafinat dar extrem de usor de preparat, este, fara indoiala, pe gustul tuturor 🙂
Varianta cea mai des intalnita este cu cirese sau  clafoutis cu visine dar si aceasta varianta cu pere e nemaipomenita!!!
Ingrediente:
– 700 g. pere
– 1 lingura unt
– sucul de la 1 lamaie
– 2 linguri pesmet
– 120 g. faina
– 100 g. zahar
– 1 praf sare
– 2 plicuri zahar vanilinat
– 1/2 lingurita scortisoara
– 225 ml. lapte
– 4 oua
– 50 g. fulgi de migdale (optional)
– 40 g. zahar pudra
Mod de preparare:
Se curata perele, se taie sferturi, se golesc de samburi si casutele lor, apoi perele se taie felii si se stropesc cu suc de lamaie. Cuptorul se incinge la 180 grade C (foc potrivit). Se unge cu unt o forma de tarta (diam. 26 cm). Se presara uniform pesmet. Se repartizeaza inauntru perele:
[shashin type=”photo” id=”14262″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Pentru prepararea aluatului, se amesteca intr-un castron faina cu zahar, sare, zahar vanilinat si pudra de scortisoara. Separat, laptele se amesteca impreuna cu ouale, apoi se inglobeaza in compozitia de faina. Se toarna apoi aluatul fluid deasupra feliilor de pere:
[shashin type=”photo” id=”14263″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se presara fulgi de migdale (eu n-am pus) si se coace tarta cca. 35 de minute, in cuptorul incins:

[shashin type=”photo” id=”14264″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca putin. Asa arata intoarsa 🙂

[shashin type=”photo” id=”14265″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se presara zahar pudra:

[shashin type=”photo” id=”14266″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Sectiune calda:

[shashin type=”photo” id=”14267″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Tarta se serveste calduta!!!

[shashin type=”photo” id=”14268″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

…cu o palarie de frisca batuta cu vanilie sau cu inghetata de vanilie:

[shashin type=”photo” id=”14269″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

 

Pozele vechi 🙂


image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

3 comentarii

Ancuta 7 octombrie 2012 - 15:54

Arata mult mai bine in pozele noi:D…

Raspunde
admin 25 septembrie 2012 - 09:18

*

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.