Print Friendly
VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 2.3/5 (3 votes cast)

 

Astazi va prezint inca o reteta din delicioasa serie a retetelor pregatite in forme de silicon :P, o prajitura rapida cu fructe de sezon!!!
Eu am folosit forma mea de la Tupperware, dar voi puteti folosi orice alta forma de copt.
E vorba despre o prajitura ce detine o paleta larga si-aromata de gusturi (adica o puteti pregati cu orice fructe vreti, inclusiv cu fructe din congelator) si pe care o fac mereu cu drag (e super-rapida si buna, asa ca nu-i pot rezista 😀 )
Eu, si-acum ca altadata, am facut-o cu visine din congelator, de care nu duc lipsa toata iarna…dar dupa cum spuneam, se poate prepara cu orice alte fructe…

Ingrediente:

– 125 g. unt
– 100 ml. zahar (aprox. 80 g.)
– 250 ml. faina (aprox. 130 g.)
– 2 lingurite praf de copt
– 1 varf cutit sare
– 50 ml. ulei
– 50 ml. smantana
– 3 oua
– 500 g. fructe de sezon, taiate cubulete, proaspete sau din congelator
– 1 lingura alcool (facultativ)

!!! Ca la reteta de Savarine, am transformat “mililitri” cu care se masoara toate retetele Tupperware in grame (pentru cei care nu poseda aceste forme)
Retineti, deci, ca toate aceste retete pe care vi le-am aratat pana acum se pot prepara si in oale, forme conventionale de copt…deci curaj! :)

Mod de preparare:
Se pun intr-un bol ermetic zaharul si untul topit si se mixeaza bine. Untul nu trebuie sa fie fierbinte!
Se adauga faina, praful de copt si varful de sare (cernute)
In Magic Mixer (aici il aveti pe cel mare, pentru exemplificare :P) se agita uleiul, smantana si ouale intregi, dupa care se toarna totul peste ingredientele din bol. Se inchide bolul si se agita energic. Daca nu aveti asa ceva, folositi mixerul clasic .
Se scoate gratarul din cuptor, se aseaza o forma rotunda cu diam. de 26 cm. (de silicon sau yena), se toarna coca, se adauga fructele (le puteti amesteca cu compozitia daca doriti, eu doar le-am presarat deasupra si-apoi le-am indesat putin in aluat (sa nu fuga, hihi!!!) si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil.
Se coace cca. 30 de minute la temperatura potrivita (180 grade C.)
Se pudreaza cu zahar vanilat (pudra) si se poate servi cu frisca batuta sau sos de ciocolata.

…demonstratia in imagini 😛







 

 

Sfat: Daca alegeti varianta cu visine, folositi visinata pentru “marinarea” lor (reteta noastra de visinata va va fi dezvaluita cat mai curand…adica atunci cand o s-o trag pe mami de limba ce si cum 😛 )
P.S. Sa nu uitati cumva sa scoateti samburii visinelor inainte de a le folosi 😀

Tags:
  • Diana

    Buna Laura!
    Sunt fascinata de retetele tale si de blogul tau! Chiar acum am facut aceasta prajitura care miroase si arata foarte bine si sunt convinsa ca e delicioasa!!..
    Am totusi o nemultumire, si anume faptul ca “s-a lasat”.. Adica dupa ce a crescut foarte frumos in cuptor, dupa ce a fost gata si am oprit focul din cuptor a inceput sa se lase. Am lasat-o in continuare inauntru, la cald, pentru ca ma gandeam ca se va lasa din cauza schimbarii bruste de tempertura, dar tot degeaba :(.. Asta mi se intampla de obicei cu cam toate prajiturile pe care le fac: dupa ce sunt gata, “se lasa”, desi inainte sa opresc focul din cuptor erau foarte frumos crescute..
    Ai idee de ce mi se intampla asta?

    Iti multumesc frumos!! O zi minunata sa ai!

  • http://www.reparatiimasinispalat.eu Adrian Matei

    Arata foarte bine si mie mi-a cam lasat gura apa.

  • Anonymous

    a iesit sssuper buna !!! deja jumate a disparut !!!!

  • Anonymous

    ciaooo, eu doar ce am bagat-o in cuptor . Am facut-o cu smantana de gatit ,si cu bucatele de ciocolata printre visine (care erau din congelator)… o sa iti scriu cum iese ,,,dar pare grozava ,,,asa prin usa cuptorului :))))

  • Anonymous

    Buna, sunt incepatoare si as vrea sa fac si eu aceasta reteta dar am o intrebare.Smantana e cea normala sau trebuie dulce pentru prajituri?

  • http://www.blogger.com/profile/01426995756641140155 Luminita

    Wow…arata foarte bine prajitura asta…, dar ce faci ca sa nu “cada” fructele pe fundul tavii? Eu am incercat mai multe solutii…adica am presarat inainte gris, am scurs bine fructele de zeama (daca a fost cazul!)…dar tot degeaba…Mereu aceeasi poveste…fructele jos!

  • http://www.blogger.com/profile/05255474593971996106 Camy
  • http://www.blogger.com/profile/15559281549685677644 Raluca

    Arata excelent!! As vrea si eu sa o fac, dar aici nu am vazut deloc deloc visine..O sa incerc cu alte fructe.
    Imi aduce aminte de prajitura bunicii mele :).

  • http://www.blogger.com/profile/13256490531885105034 Diana Didona

    Va scriu sa nu patiti si voi la fel.
    Dar ce-si face omul cu mana lui……….Rabdarea mea e pusa la incercare acum, ca trebuit sa-mi sterg blogul si sa-l refac – la aceeasi adresa – pentru ca n-am avut ce face si am vrut sa incerc un nou template; odata instalat, mi-a stricat site-ul. (vezi ce mi-a facut si pe retete123.blogspot.com. de care inca nu m-am ocupat sa-l refac)
    Am salvat continutul, dar e pacat ca am pierdut atatea contacte si trafic, stabilite in mai mult de 1 an.
    Te rog sa te inscrii din nou in randul celor care ma urmaresc. Multumesc.
    Acuma verific listele de favorite.
    Tot nu-mi explic ce s-a inamplat.

  • http://www.blogger.com/profile/07498922200349769299 Micul

    Laura draga iti multumesc mult pentru vizita.Cand am vazut Laura, am tresarit, dar n-am indraznit sa cred ca esti tu.Ma bucur ca-ti face plecre sa ne intalnim, si-ti multumesc mult pentru aprecieri.
    Iti doresc numai bine, o duminica placuta cu familia ta, si un pupic lui Bogdi, pe care l-am urmarit pe blogul tau, si e un mare scump.

  • http://www.blogger.com/profile/14023937059226053983 Gospodina de Criza

    Asta e o praji de suflet a mea.
    Merge si cu tot cu samburi! Nu ai incercat,Laura? Mai ales vara, la curte, e super prajitura asta, fac intrecere copiii, cine arunca…cu gura, normal, samburele mai aproape de groapa. Sa-l inveti pe Bogdi jocul acesta, sigur ii va placea. Dar,la vara!

    Pt. Andreea: forme de silicon am vazut in Carrefour si in Auchan! Bne, nu la fel! Si de la alta firma!Si eu am auzit ca sunt foarte bune cele ale Laurei!

  • http://www.blogger.com/profile/18131077349653166357 Federica

    wow ma super golosa!! complimenti!

  • http://www.blogger.com/profile/07543583656205635288 Antzu’

    arata foarte bine!

  • http://www.blogger.com/profile/03221615251044174350 Andreea

    Laura, unde gasesc si eu forme de silicon?

  • http://www.blogger.com/profile/15438614028960680749 VertAnge

    De unde iau eu acum visine?:)
    Ca pe cele din congelator le-am terminat, compot nu mai am…:(
    Cred ca o sa cumpar un borcan cu compot de visine fara samburi…scap si de o parte din munca astfel si ma bucur si de fructele mele favorite.
    Multumesc frumos pentru reteta! O voi face negresit.