
Ingrediente:
Ciocolata neagra:
- 400 g zahar
- 120 ml apa
- 200 g unt
- 350 g lapte praf cernut
- 2 linguri cacao cernuta
- esenta de vanilie
- nuci prajite,stafide inmuiate in rom (optional)
Ciocolata alba:
- 200 g zahar
- 100 ml apa
- 150 g unt
- 250 g lapte praf cernut
- nuca de cocos, putina zeama de lamaie (optional)
Mod de preparare:
Se fierbe zaharul cu apa, dupa care se adauga untul; siropul se lasa la racit.
Intr-un vas cernem laptele praf si cacaua, punem nucile prajite si taiate bucatele, stafidele inmuiate in rom si stoarse (dar nu prea tare,sa mai ramana rom). Turnam incet siropul si amestecam bine, sa nu se formeze cocoloase. Pentru ciocolata alba se procedeaza la fel. Se toarna compozitiile in vase separate, si de preferinta, de aceeasi marime. Se lasa la intarit, la frigider, pentru minim 2 ore:
Se scot apoi si se taie in felii, alternand cate o felie alba si una neagra. Se taie in cuburi si se „lipesc” Rezulta un model sah, fooarte apetisant 😀
Pozele vechi 🙂
Gustoasa tare!!!! :))
Sfat: Nu e prea indicat sa folositi lapte praf instant, pentru bebelusi, pentru ca nu se incheaga cum trebuie. Iar daca aveti lapte praf granulat, treceti-l prin rasnita de cafea si il puteti folosi!
Reteta inspirata de Alis
1 comentarii
Draga Laura vreau sa incerc aceasta ciocolata in 2culori e prima data cind o fac sper sa iasa minunat,asa ca toate retetele tale,mi-au reusit de fiecare data,o sa revin…cu rezultatele