Chiftelute pe pat de castravete

4 comentarii

Chiftelute pe pat de castravete, delicioaaase!!!! Cu sos de branza si smantana…ce poate fi mai bun?! 🙂

Aici: Chiftelute la cuptor, le-am asezat pe felii de rosii si le-am savurat cu maioneza de casa dar le puteti servi cum vreti voi 😀

Sunt, trebuie sa recunoasteti, niste aperitive foarte apetisante :)) Si nu se fac nici greu! Tare m-as bucura daca le-ati incerca si voi!

 

Ingrediente:

Compozitie chiftele:
  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri capere
  • 500 g carne de porc tocata
  • sare si piper, dupa gust
  • 2 lingurite boia dulce
  • 1 lingura unt+1 lingura ulei de masline
Sos de branza si smantana:
  • 1 castravete de sera
  • 2 linguri unt topit
  • sare si piper
  • 100 g crema de branza gen Almette sau Philadelphia
  • 100 g smantana acra, grasa
  • 2 linguri verdeata tocata (patrunjel, marar, busuioc)

 

 

Mod de preparare:

Se taie ceapa in bucati mici, se amesteca cu caperele si carnea si totul se framanta pana ce devine ca o coca. Se condimenteaza puternic cu sare, piper si boia. Din aceasta compozitie se iau, cu mainile ude, cantitati mici si se fac bilute. Se incinge grasimea si se prajesc pe toate fetele timp de 6-8 minute.

Castravetele se taie in felii de grosimea degetului. Se caleste putin in unt fierbinte, se condimenteaza cu sare si piper.
Smantana si branza se amesteca impreuna cu verdeata, se sareaza, pipereaza.

Feliile de castravete sa aseaza pe o farfurie , peste ele se repartizeaza smantana cu verdeata si perisoarele se aranjeaza deasupra.

 

Eu le-am facut fara capere si la cuptor 😉
…iar rondelele de castraveti nu am mai apucat sa le calesc si le-am pus asa proaspete…foooarte bun si asa!!! 😛

 

Aici este poza veche, unde, in mijlocul platoului, am pus bilele de branza dulce cu somon…minunate si ele!!!

Doua aperitive deosebite, pe acelasi platou. Si daca avem si niste rosii cherry prin preajma, era la fix! 😀

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

4 comentarii

Laura 26 aprilie 2008 - 17:52

Puisor, te pup si bine ai venit! 🙂
Mi-am propus de mii de ori sa reeditez mesajele vechi, cu poze vechi…si sa explic mai pe indelete ce chestii se regasesc pe platouri dar iata ca nu am apucat :))
Oricum, ma bucur sa vad ca daca cineva e interesat, intreaba 😛
Deci, da, bilele sint de branza (ricotta) si somon afumat.
Reteta o gasesti tot la meniul de ziua mamei mele, chiar deasupra chiftelutelor 🙂
Pot sa-ti spun ca ambele sint delicioase! 🙂
Te astept si cu alte intrebari sau impresii!

Raspunde
puisor 26 aprilie 2008 - 08:23

Buna ziua,

am vazut ca in poza finala se regsesc si cateva bilute (de branza presupun). imi puteti spune care este compozitia exacta?

multumesc.

Raspunde
laura 23 noiembrie 2007 - 22:32

Metoda chiftelutelor la cuptor e una facila si cu un rezultat surprinzator de delicios 🙂
…pregatesti compozitia de chiftelute asa cum o faci in mod obisnuit, le modelezi… si apoi, in loc sa le prajesti in tigaie, le pui pe hartie alimentara, la cuptor, pana se rumenesc 🙂
…ies super si mai sint si fat-free… 😛

Succes! …si daca iti plac, da-mi de veste 🙂

Raspunde
mircea 23 noiembrie 2007 - 21:16

Spune-mi si mie, te rog, care e metoda chiftelutelor la cuptor.

Raspunde

Scrie un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.