Chiftelute de pasare cu sos de smantana: o mancarica exact pe gustul celor mici 🙂
…mai ales a celor mofturosi sau nu prea dornici de a testa noi gusturi 😛
Bogdi meu nu se impaca aproape deloc cu carnea, asa ca in disperare de cauza am inceput sa pun in practica tot felul de combinatii in speranta ca-i voi starni cumva pofta :)))
Ei bine, cu reteta asta am reusit!
Va urez succes si voua!!! :))
Ingrediente:
– 600 g carne de pasare (eu -piept de pui)
– 2 felii paine alba
– 1 ceapa
– 1 ou
– 100 ml ulei
– 50 g faina
– 300 ml lapte
– 150-200 g smantana
– 30 g unt
– sare
– marar/patrunjel
Carnea de pasare se scoate de pe os, painea se inmoaie in putin lapte si se stoarce bine; ceapa (curatata si spalata) se taie marunt si se caleste usor in 2 linguri de ulei, apoi toate se trec prin masina de tocat (eu -la blender 😛 )
Tocatura se amesteca cu oul crud si sare. Din acst amestec se modeleaza cu mana unsa cu ulei chiftelute mici. Se prajesc in ulei fierbinte:
Se pregateste sosul de smantana: faina se caleste usor in unt, apoi se stinge cu lapte (se adauga treptat, sa nu faca cocoloase…desi daca totusi se arata a fi rebela, o puteti domoli cu mixerul-bat sau o amenintati c-o dati printr-o strecuratoare 😀 )
Se adauga smantana si se amesteca totul bine. Se adauga sare si se fierbe sosul la foc mic 15-20 de minute. Lasati apoi la o parte pana cand pregatiti garnitura, care la noi de data asta a fost mamaliguta 😛
…pe care, in incercarea de a-i pune iubitului meu mic o „farfurie” cat mai atractiva in fata, am inceput sa o sculptez, hi, hi…cam ca si-aici: Gratin cu mamaliga
E reusita si varianta „cu paharul”, nu?! 😛 …eu ii multumesc din tot sufletul doamnei Anca, prietena mamei, din Danemarca, care m-a rasfatat cu tot felul de cadouri(pe care le veti vedea pe parcurs :P) si evident si cu aceste mici inele la care visam demult 🙂
Chiftelutele se servesc cu garnitura (la alegere) si sos de smantana presarat cu cascaval ras -varianta pentru copii: Chiftelute Spiderman, cum le-a numit Bogdi :))
…desi, dupa cum ati vazut, v-am lasat ca poza de prezentare portia cu sosul de smantana pudrat cu marar, ca sa nu credeti cumva ca numai cei mici pot fi fascinati de aceasta apetisanta mancarica :))
P.S. Pentru ca sosul de smantana sa nu faca pojghita, treceti un cub de unt deasupra si tineti vasul acoperit pana in momentul servirii.
P.P.S. Mi s-a spus (si am vazut with my own eyes :P) ca a fost o mancarica foarte gustoasa!
Reteta preluata din cartea „400 de Retete Culinare pentru Copilul Tau 0-3 ani” de Laurentiu Cernaianu
7 comentarii
O primavara frumoasa si delicioasa! 🙂
O primavara minunata,calda si senina!Te imbratisez !
O primavara frumoasa si plina de soare si flori! 🙂
( ai un martisor la mine! )
multumesc din inima Laura, si te felicit cu martisorul, sa-ti fie inima usoara si proaspata precum primavara !!!!!
O primavara frumoasa, Laura, plina de bucurii!
Laura, iti doresc o primavara minunata, plina de realizari!
Cu drag,
Flori
Laura iti doresc o primavara frumoasa si la cat mai multe postari!te pup