Dragii mei, suntem atat de aproape de sarbatoarea Sfintelor Pasti, si ma simt ataaat de presata de timp :)))
Adica, mi-am propus sa va arat atatea, si iata, de-abia ajung sa imi deschid blogul 😛
Afara e din nou soare, si tentatia soarelui, a florilor ce s-au deschis, frumos mirositoare-n pomi, al balansoarului meu care imi leagana lin gandurile in zumzetul de albine care ne-a invadat gradina, este preeeaaa mare!!!!! 😀
Sper sa mai ajung sa va invit la o felie de tort, prajitura, figurina de Pasti, ceva, orice, pana la sfarsitul saptamanii :))
Pana atunci, va rog serviti-va cu cateva chiftelute de miel, sub forma de frigarui 😛
Ingrediente:
- 500 g carne de miel (spata)
- 2 felii de paine
- 1 ou mare
- 1 ceapa uscata sau 2 cepe verzi
- 2 linguri frunze de patrunjel
- 2 catei de usturoi
- sare, piper
- 1 lingura unt
- 7,8 linguri ulei, pentru prajit (100 ml.)
- 1 sfert de lingurita chimen (optional)
- 1 varf cutit cardamom (optional)
- 1 vanata mare
- salata verde
- 150 g branza Feta sau branza de oaie
- masline negre
Mod de preparare:
Se toaca carnea de miel. Se inmoaie miezul de paine intr-un bol cu apa rece.
Se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de patrunjel se toaca.
Intr-un castron, se amesteca bine carnea, miezul de paine stors si oul si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cardamom. Cand amestecul devine omogen, se acopera castronul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se impregneze carnea cu toate aromele.
Se pudreaza mainile cu faina si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci (ei, se pot face si un pic mai mari 😛 ). Pe masura ce sunt gata, se aseaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele ca sa nu se lipeasca.
Se incinge untul si uleiul intr-o cratita, se introduc chiftelutele si se prajesc circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Vanata se taie in felii longitudinale (aprox. 10); se sareaza si se lasa sa stea 10 minute. Se spala apoi cu apa rece si se sterg. Se prajesc in ulei si se lasa sa se scurga pe prosoape de hartie.
Se acopera un platou cu frunze de salata. Se taie branza in 10 bucati (sau mai multe, depinde de nr. chiftelutelor obtinute). Se infasoara fiecare chiftea intr-o felie de vanata; se aseaza deasupra cate o bucata de branza si o maslina si se fixeaza cu o tepusa de lemn (scobitoare).
Se aseaza chiftelutele de miel pe patul de salata si se servesc, calde, cu o salata usoara de rosii sau cu tzatziki 🙂
Fooooarte gustoase!!!!!
P.S. Daca le doriti si mai picante, cu miros de India 😀 , adaugati in compozitie 8-10 frunze de menta proaspata, taiate fasii subtiri, cu o foarfeca.
Desigur, chiftelutele se pot servi cu o garnitura de orez arabesc, presarat cu alune prajite si pisate (si chiar cu stafide)
1 comentarii
*