Chiftelute de miel, preparate si afisate pentru prima data pe blogul meu :))
Dragii mei, suntem atat de aproape de sarbatoarea Sfintelor Pasti si ma simt ataaat de presata de timp!!!! Adica, mi-am propus sa va arat atatea si, iata, de-abia ajung sa imi deschid blogul 😛
Afara e din nou soare, si tentatia soarelui, a florilor ce s-au deschis, frumos mirositoare-n pomi, a balansoarului meu care imi leagana lin gandurile in zumzetul de albine care ne-a invadat gradina, este preeeaaa mare!!!!! 😀
Sper sa mai ajung sa va invit la o felie de tort, prajitura, figurina de Pasti, ceva, orice, pana la sfarsitul saptamanii :))
Pana atunci, va rog serviti-va cu cateva chiftelute de miel, sub forma de frigarui!
Ingrediente:
Compozitie chiftelute de miel:
- 500 g carne de miel (spata)
- 2 felii de paine
- un ou mare
- o ceapa uscata sau 2 cepe verzi
- 2 linguri frunze de patrunjel
- 2 catei de usturoi
- sare si piper, dupa gust
- un sfert de lingurita chimen (optional)
- un varf cutit cardamom (optional)
- o lingura unt
- 7, 8 linguri ulei, pentru prajit (100 ml)
In plus:
- o vanata mare
- salata verde
- 150 g branza Feta sau branza de oaie
- masline negre
Mod de preparare:
Compozitie chiftelute:
Tocati carnea de miel. Inmuiati miezul de paine intr-un bol cu apa rece. Curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul, iar frunzele de patrunjel, tocati-le fin.
Intr-un castron, amestecati bine carnea, miezul de paine stors si oul si condimentati puternic cu sare, piper, chimen si cardamom.
Cand amestecul devine omogen, acoperiti castronul cu o folie de plastic si puneti-l la frigider pentru 30 de minute, sa se impregneze carnea cu toate aromele.
Preparare chiftele de miel:
Pudrati-va mainile cu faina si formati chiftelute de marimea unei nuci (ei, se pot face si un pic mai mari 😛 ). Pe masura ce sunt gata, se aseaza pe o farfurie (platou), lasand putina distanta intre ele ca sa nu se lipeasca.
Incingeti untul si uleiul intr-o cratita si prajiti chiftelutele circa 8 minute, intorcandu-le mereu, pana ce se rumenesc pe toate partile.
Pat de salata cu vinete:
Taiati vanata in felii longitudinale (aprox. 10); sarati-le si lasati-le sa stea 10 minute. Spalati-le apoi cu apa rece si stergeti-le bine. Prajiti-le in ulei si lasati-le sa se scurga pe prosoape de hartie.
Acoperiti un platou cu frunze de salata. Taiati branza in 10 bucati (sau mai multe, depinde de nr. chiftelutelor obtinute). Infasurati fiecare chiftea intr-o felie de vanata; asezati deasupra cate o bucata de branza si o maslina si fixati cu o tepusa de lemn (scobitoare).
Chiftelutele de miel se aseaza pe patul de salata si se servesc, calde, cu o salata usoara de rosii sau cu tzatziki 🙂
Fooooarte gustoase!!!!!

P.S. Daca le doriti si mai picante, cu miros de India 😀 , adaugati in compozitie 8-10 frunze de menta proaspata, taiate fasii subtiri, cu o foarfeca.
Desigur, chiftelutele se pot servi cu o garnitura de orez arabesc, presarat cu alune prajite si pisate (si chiar cu stafide)
1 comentarii
*