Cheesecake la tava cu ciocolata si unt de arahide

5 comentarii

Untul de arahide nu e chiar pe placul oricui, astfel ca nu te poti comporta decat intr-un singur fel atunci cand vine vorba despre el: admiti ca il adori sau ca-l detesti!!! 😀 Bogdi meu drag il iubeste!!! De ziua lui, acum doi ani, cand era inca in „febra” Minecraft, i-am facut un tort pliiin cu unt de arahide. Astazi va arat un cheesecake la tava cu ciocolata si unt de arahide, pe care i l-am facut tot lui.

Pentru ca asa am simtit eu ca ii pot ridica moralul, acum, in pragul tezelor si al stresului de final de an scolar.

Si am avut dreptate: i-a placut la nebunie!!!! :))

 

Ingrediente:

Blat de biscuiti:
  • 380 g biscuiti (cu unt)
  • 200 g unt
Umplutura:
  • 125 g unt de arahide
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata neagra (minim 50 % cacao)
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 200 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 500 g branza Quark
  • 60 g amidon (sau 50 g faina)
  • 100 ml lapte
In plus:
  • 150 g nuci caju

 

!!! Daca va place cum arata si va face rau cu ochiul 😀 , dar nu va place untul de arahide, inlocuiti-l cu aceeasi cantitate de nutella. N-am incercat, dar ma gandesc ca ar fi idee buna!!! Dati-mi de stire, va rog, daca il incercati in felul asta!!! De asemenea, daca nu gasiti Quark, folositi 250 g crema de branza (Philadelphia)+250 g iaurt gras (cremos).

O bucatica de Cheesecake pentru voi!!

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 170 grade C (foc domol). Se unge o forma de aprox. 20 x 30cm cu ulei.

Se piseaza biscuitii la robot sau se pun intr-o punga si se zdrobesc cu sucitorul de lemn. Se topeste untul si se amesteca cu biscuitii. Compozitia se rastoarna in forma pregatita si se niveleaza cu dosul unei linguri. Se da la cuptor pentru cca. 7 minute, dupa care se scoate si se lasa deoparte. Nu stingeti cuptorul!

Pentru umplutura, se rupe ciocolata (si cea cu lapte si cea neagra) in bucatele si se amesteca cu smantana dulce, lichida. Se pun intr-o craticioara si se tin pe foc mic, pana cand se topeste ciocolata. Se adauga untul de arahide in ciocolata fierbinte si se amesteca totul foarte bine.

Separat, intr-un bol, se bat ouale cu un praf de sare (cat luati cu trei degete); se adauga zaharul pudra si se amesteca cateva secunde bune, pana se spumeaza usor. Se toarna quark-ul si-apoi laptele amestecat cu amidonul, putin cate putin, ca si la budinca. La sfarsit, se adauga compozitia de ciocolata si unt de arahide. Se toarna amestecul rezultat in forma, peste stratul de biscuiti copti si se scutura usor tava, pentru a obtine o suprafata neteda. Nucile caju (puteti folosi alune sau nuci) se toaca cu cutitul si se presara, cat mai uniform, deasupra cheesecake-ului.

Se coace cca. 35 de minute, dupa care se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Se pune apoi in frigider si se lasa peste noapte.

A doua zi, se feliaza in bucati potrivite, care se pot orna cu ciocolata topita, si se savureaza!!!! 😀

Trandafirii nostri mi-au inspirat si-nveselit postarea:

Pentru Bogdi meu drag…si pentru voi 🙂

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

5 comentarii

Adriana Caseti 18 mai 2016 - 19:01

Fain cheesecake si sigur l-as face si eu .
As putea folosi mascarpone in locul branzei Quark ?

Raspunde
Laura Sava 18 mai 2016 - 22:09

Adriana, branza mascarpone e mai densa, mai grasa…poate ca n-ar fi rau daca ai folosi jumatate mascarpone si jumatate iaurt cremos…nu stiu sa-ti spun sigur, sigur, fiindca nu am ajuns sa testez :))
Sper sa iti iasa bine!!!

Raspunde
Marinela Botezatu 18 mai 2016 - 14:58

Buna Laura.iti multumesc ca impartasesti cu noi retetele tale minunate.intentionez sa fac curand cheesecake cu unt de arahide dar nu stiu ce branza e Quark,nu cunosc denumirea.multumesc mult.pup cu drag!!!!

Raspunde
Laura Sava 18 mai 2016 - 22:07

Branza Quark este o branza proaspata si fina. E foarte usoara, foarte „light” , ca un iaurt spumos, ca un lapte smantanit…nu stiu ce altceva sa-ti zic :)))
E foarte buna!!!!!!!
Ar trebui sa o gasesti prin marile magazine, pe raftul cu mascarpone, crema de branza Philadelphia, etc.

Raspunde
Marinela Botezatu 19 mai 2016 - 17:49

Multumesc mult!!!!

Raspunde

Scrie un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.