Cand Bogdi era mic si il prindea raceala, eram praf! Asa sunt si acum 😀 , nu asta ar fi problema, doar ca acum ma „reactivez” un pic mai repede. Imi oblig picioarele sa mearga si mainile sa lucreze. M-am autodisciplinat, nu ma mai inghite haul, si-atunci si Bogdi e mai calm, mai puternic, mai pregatit sa treaca peste ce-l izbeste. Cum ar fi virusu’ asta, care e de pe alta planeta, bag mana-n foc, o nano vietate malefica ce l-a terorizat si acum doua saptamani. In fine, ideea e ca nu am fost in stare de nimic zilele astea si ma bucur ca am reusit sa fac aceste fursecuri inimioara cu mascarpone inainte de apocalipsa 😀
Sunt extraordinar de bune, sunt fragede si fine, iar daca rezistati sa le lasati vreo 2 zile, inchise etans, va veti bucura de cele mai bune fursecuri din lume!!! Sunt grozave si simple, dar umplute cu dulceata, de zmeura sau capsuni, devin irezistibile!!!
Ingrediente pentru aprox. 80 de bucati:
Pentru fursecuri:
- 100 g unt
- 150 g zahar
- 230 g mascarpone
- 1 galbenus
- 320 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare
Pentru umplutura si decor:
- gem sau dulceata de zmeura (sau capsuni)
- zahar pudra
V-am adus cativa nori de Mai si cateva flori de soc (care miros atat de bine!!!), din gradina noastra. Asta, ca sa aveti spor la fursecuri 😀
Si o poza cu fursecurile, pe care le puteti oricand oferi celor dragi! Un cadou dulce ce va fi, cu siguranta, foarte apreciat!
Mod de preparare:
Incepem cu aluatul de fursecuri, care trebuie pus la frigider peste noapte. Astfel, se bate bine untul moale, lasat din timp la temperatura camerei, cu zaharul (cu mixerul), pret de cateva secunde. Se adauga branza mascarpone si galbenusul, iar la sfarsit se adauga faina amestecata cu praful de copt si sarea (cat luati cu trei degete). Aluatul rezultat se framanta in forma de bila si se infoliaza; se pune la frigider peste noapte. Daca vreti, il puteti lasa la congelator cateva zile si apoi il dezghetati lent (in frigider) si il folositi. Fursecurile vor fi si mai fragede!!!
A doua zi, se incinge cuptorul la 170 grade C (foc domol) si se infaineaza bine atat suprafara de lucru (aluatul e mai lipicios, nu va ingrijorati, asa trebuie sa fie) cat si sucitorul.
Se imparte aluatul in doua parti, pentru a fi mai usor de manevrat. Se intinde o foaie subtire din care se decupeaza cu o forma inimioara, data prin faina, fursecuri pline. Adica, asa cum ies dupa stantare 😀 Se aseaza fursecurile pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc cca. 10 minute (aveti grija sa nu se rumeneasca prea tare pe margini).
Aici aveti formele pline:
Pentru formele „inimioara”, intindeti o foaie (din jumatatea cealalta de aluat) si taiati cu aceeasi forma fursecurile, numai ca de data aceasta veti avea nevoie si de o forma inimioara mai mica, cu care veti decupa mijlocul aluatului (folositi o scobitoare pentru a scoate aluatul prins in forma mica). Coaceti fursecurile 7-8 minute:
Pudrati-le apoi cu zahar pudra:
Fursecurile inimioara se lipesc cu cate o lingurita de dulceata.
Eu am pus o lingurita (rasa) de dulceata in mijlocul formelor pline:
…si am asezat formele goale peste ele:
Am mai adaugat apoi putina dulceata in interiorul fursecurilor, ca sa fie bine umplute:
Minunate!!!! Sper din tot sufletul sa le incercati!!! Daca nu in forma asta, de inimioara, in orice alta forma vreti 🙂
Pentru ca sunt foarte bune!!!!
2 comentarii
Minunate!
Mii de multumiri!
Elena, ma bucur atat de mult ca le-ai incercat…si ca ti-au placut! 😀
Pupici multi!!!