Chec Tiramisu

25 comentarii
Dragii mei, va promiteam acum cateva zile un desert spectaculos si racoros, desi acum parca nu prea e cazul, din ce vad eu pe fereastra šŸ˜€ , asa ca iata, va prezint cel mai rafinat si delicios chec facut vreodata de mine: Chec Tiramisu!!!

Peste cateva zile, cand caldura va deveni din nou insuportabila, il veti degusta pe deplin, stiu sigur šŸ™‚

 

Ingrediente:

  • 300 g piscoturi
  • 300 ml cafea tare, rece
  • 50 ml lichior de cafea sau lichior-crema de whisky ori ciocolata
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 500 g branza mascarpone (sau o alta crema deĀ branza)
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 g ciocolata cu lapte sau amaruie

 

Mod de preparare:

Se amesteca lichiorul si cafeaua si se inmoaie piscoturile; se tapeteaza cu piscoturi fundul si marginile unei forme de chec imbracate in folie alimentara si se da la rece.

Se separa ouale. La reteta asta nu vom folosi decat galbenusurile. Cu albusurile puteti face nisteĀ bezeleĀ grozave sau le puteti pune in congelator, pentru ca ulterior sa le folositi (se scot, se lasa la dezghetat si se folosesc ca si cele proaspete). Se pun galbenusurile si zaharul intr-un castron si se bat cu telul la bain-marie pana se obtine un amestec cremos. La final se bat deasupra unei bai de apa rece, apoi se adauga mascarpone si se amesteca totul foarte bine. Se bate frisca si se incorporeaza in crema.

Se toaca marunt ciocolata, sau se da pe razatoare, si se adauga in crema.
Se toarna jumatate din crema in forma tapetata cu piscoturi. Pe mijloc se aseaza pe lung cateva piscoturi inmuiate in cafea:

Se toarna restul cremei, se uniformizeaza si se acopera cu restul piscoturilor:

Se acopera apoi cu folie alimentara si se lasa peste noapte la frigider.
Inainte de a fi servit, se pune pentru cca. 15-20 de minute la congelator, dupa care se scoate, se inlatura folia si se rastoarna pe platoul de servit:

Se feliaza cu un cutit fierbinte:

Se serveste simplu sau presarat cu fulgi de ciocolata ori decorat cu mici suvite de ciocolata topita:

E un deliciu!!!!!!
Noi l-am savurat langa un cappuccino inghetat, cu multa scortisoara šŸ™‚

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

25 comentarii

Emily 27 martie 2014 - 10:27

Imi poti explica te rog, ce inseamna deasupra unei bai de apa rece? Delicioase retetele!! Multumesc frumos!

Raspunde
Yonella Blondutza 23 februarie 2014 - 18:15

maine este randul acestui chec tiramisu,abia astept!!!!!
va pup si va multumesc de 1000 de ori!!!!!

Raspunde
Anonymous 19 august 2012 - 11:09

Am incercat si eu reteta. E nemaipomenita!

Raspunde
Anonymous 28 iulie 2012 - 23:59

AM GASIT BLOGUL TAU CU RETETA DE PUI CU GALUSTE(PE CARE L-AM FACUT CHIAR AZI SI A IESIT ABSOLUT DELICIOS)DUPA CARE AM GASIT ACEASTA MINUNATA RETETA ,PE CARE AM FACUT-O TOT AZI SI A IESIT DELICIIIOOOOOS! ACUM ASTEPT SA STEA LA FRIGIDER.ITI MULTUMESC PENTRU ACESTE MINUNATE RETETE

Raspunde
Anonymous 16 mai 2012 - 22:36

Si imi era o pofta de tiramisu de vreo saptamana…
Acum ca l-am si vazut in pozele tale, cred ca trag o fuga pana la voi. Dar la cum il stiu eu pe fratele meu, cred ca deja e prea tarziu … :))

Alina

Raspunde
Claudia Mic 16 mai 2012 - 01:21

Laura, felicitari! Foarte originala prezentarea…

Raspunde
Roxana 15 mai 2012 - 17:20

Super idee! Felicitari! Arata minunat! šŸ™‚

Raspunde
Costin Comba 15 mai 2012 - 15:59

Delicios… Am vazut piscoturile. Mie imi plac cu lapte.

Raspunde
mirela 15 mai 2012 - 11:56

Excelent arata ,o idee minunata !!!mmmmmm,,,,,,
O zi frumoasa!!

Raspunde
Sabina 15 mai 2012 - 11:37

Laurici, foarte apetisant checul acesta. Pupici!

Raspunde
A PaixĆ£o da Isa 15 mai 2012 - 00:32

hummm super mt bonito e o gosto deve ser hummm eu adoro esse tipo de bolo mt bom bjs

Raspunde
raluca 14 mai 2012 - 16:48

crema nu este prea moale?ce fel de frisca ati folosit vegetala sau smantana pt frisca?

Raspunde
Laura 14 mai 2012 - 17:18

Raluca, crema e absolut prefecta šŸ™‚
In pozele mele sectiunea pare mai pufoasa, fiindca am fotografiat rapid minunatia šŸ˜› (venea ploaia!!!). Nu a mai ajuns sa stea la congelator, ci doar la frigider, si nici acolo foarte mult :))
Pe seara, insa, cand ne-am mai rasfatat cu o portie, si dupa ce a stat cateva ore bune la congelator, am avut o „taietura” curata si apetisanta šŸ™‚

Raspunde
dia_diana58 14 mai 2012 - 14:53

Da , da , daaaaaaaaaaaaaaaaa … grozav , interesant , delicios ; in timp ce deschideam mail-ul tau , inghiteam o portie generoasa de Tiramisu clasic (cu crema de ,,vizichi”) .
Pastram la favorite .

Raspunde
Laura 14 mai 2012 - 17:09

Esti o draguta, Diana!!!! :))
…ce noroc ai avut cu portia ta de Tiramisu šŸ˜›
Te pup!!!

Raspunde
Simona 14 mai 2012 - 13:43

Foarte fain arata! O idee foarte buna cand familia nu-i numeroasa… Pup

Raspunde
Laura 14 mai 2012 - 17:07

Ma bucur ca-ti place, Simona šŸ™‚
Daaaa, la o intalnire cu prietenii sau la o masa festiva trebuie neaparat dublata toata treaba šŸ˜›
Te pup!!!

Raspunde
Beth 14 mai 2012 - 12:46

DĆ©licieux ce tiramisu mon fils adorent et moi aussi, il est parfait!

bisous

Raspunde
Laura 14 mai 2012 - 17:03

Bisous, Beth!!!! Tu es, comme d’habitude, tres, tres jolie šŸ™‚

Raspunde
catkitchen 14 mai 2012 - 12:04

Laura , ce-mi place ideea de chec tiramisu !!!! šŸ˜‰ Superb este !!!

Raspunde
Laura 14 mai 2012 - 12:18

Ma bucur mult, Cat!!!!!!!! šŸ˜›
Si noi l-am savurat cu placere.
Mai ales eu, deoarece sint lesinata dupa tiramisu :)))

Raspunde
Anonymous 14 mai 2012 - 11:56

…cu albusurile ati facut ceva?? oare nu vad eu

Raspunde
Laura 14 mai 2012 - 12:17

Albusurile nu se folosesc šŸ™‚
…se pot pune la congelator si, ulterior, folosi. Se lasa la dezghetat la temperatura camerei (se bat la fel de bine ca cele proaspete)

Raspunde
cry_filo 14 mai 2012 - 11:47

Vaaaai cum arata de bine si ce pofta mi-ai facut. Ingenioasa si treaba cu tava de chec., te pup si multumim pentru reteta :*

Raspunde
Laura 14 mai 2012 - 12:14

Cu mare drag!!!
E un desert rapid si fermecator šŸ˜›

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.