Castraveti umpluti cu miel si spanac

19 comentarii

[shashin type=”photo” id=”14844″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

 

Astazi am pentru voi o alta delicatesa din carne de miel: castraveti umpluti cu miel si spanac, un fel de mancare pe care nu il veti uita curand 😛 …odata ce ii descoperiti gustul divin!!!!!!!!!

 

Ingrediente:

– 4 castraveti mari
– 250 g. spanac
– 1 ceapa
– 2 catei de usturoi
– 4-5 linguri ulei
– 400 g. carne tocata de miel
– 150 g. smantana
– 1 galbenus
– 8 felii de bacon
– 250 ml. vin alb
– 150 g. rosii pasate (din conserva)
– 500 g. cartofi fierti
– 1 lamaie
– sare, piper

Ingrediente:


Curata castravetii de coaja si taie-i in jumatati, pe lungime, apoi curata-le semintele cu o lingurita:

Sareaza-i si pipereaza-i:


…lasa-i putin la scurs:


Fierbe spanacul curatat in apa clocotita, doua minute, scurge-l si lasa-l sa se raceasca, apoi marunteste-l (eu il aveam deja pregatit in congelator)
Caleste ceapa si usturoiul (tocate) in ulei incins:


…apoi adauga carnea tocata, sa se rumeneasca putin:


Ia-o de pe foc, lasa-o sa se racoreasca bine, apoi pune galbenusul, verdeata tocata si coaja de lamaie rasa (sau doar sucul, cum am facut eu 😛 …pentru ca mi-e groaza de ce se ascunde sub coaja citricelor)


…smantana:


Amesteca totul bine:


Umple fiecare castravete cu compozitia rezultata sau intr-un mod mai inedit: jumatate cu spanac iar cealalta jumatate cu carne tocata 😉
Eu ma cam grabeam sa termin cina, asa ca am ales prima varianta :))


Uneste jumatatile, infasoara-le in cate doua felii de bacon (din fasii cat mai lungi, daca se poate) …pe care le fixezi cu scobitori, sa nu se desfaca:



Aseaza castravetii intr-o cratita, toarna piureul de rosii, doua linguri de ulei si vinul…
Eu am mai completat “portia” si cu cateva rosii, pentru ca castravetii mei de gradina erau prea mici 😛


…si coace-i la cuptor 20-25 de minute, la foc mic, pana se rumeneste baconul:



Serveste-i cu garnitura de cartofi fierti:


Extraordinar de gustosi!!! …si foarte potriviti pentru o masa festiva!


Sa ii incercati daca mai aveti prin congelator carne de miel cu care (vorba vine) nu stiti ce sa faceti :)))

P.S. Ati vazut ca mai si gatesc din cand in cand?! 😛

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

19 comentarii

teosim 3 aprilie 2012 - 14:49

Arata splendid ! Postarea e veche,acum am descoperit-o.Am ceva nelamuriri :1.In reteta scrie 4 castraveti,dar sant 12 jumatati.2.Daca spanacul se amesteca cu carnea,cum sa mai umpli o parte doar cu spanac ? 3.Vad ca s-au umplut si niste rosii,a fost prea multa compozitie ?Am rugamintea,draga Laura ( si pe fata mea o cheama asa )sa-mi raspunzi la aceste mici observatii,care sper sa nu deranjeze !Multumesc !

Raspunde
Laura 17 septembrie 2009 - 22:22

Esti tu prea dragut!!! 🙂 …daar in tot ce-ai spus e si un sambure de adevar 😛
Sint foarte bucuroasa ca-ti place!!!

Raspunde
ardei-iute.ro 17 septembrie 2009 - 21:42

Stii foarte bine ca e ademenitor, cred ca “ai intentionata” sa fie asa.

Excelent!

Raspunde
Laura 17 septembrie 2009 - 20:25

Caline, atata timp cat ti se pare ademenitor, it’s ok with me! :)))))
Mersi fain de mesaj!!!

Raspunde
ardei-iute.ro 17 septembrie 2009 - 19:24

Nu pot sa ma hotarasc intre “bun-bun” sau “delicios”, oricum … special e sigur

Raspunde
Laura 17 septembrie 2009 - 18:45

Sarilla, esti tare scumpa, te pup pentru cuvintele frumoase si pentru ca ne-ai insotit in calatorii 🙂
Ma bucura nespus de mult si faptul ca iti place noua “creatie” culinara 😛 ..care, asa cum iti doreai, deschide “sezonul” altor retete :))
Am sa incerc chiar acum sa va servesc cu un refreshment si-o gustarica 😛
Sper sa iti placa la fel de mult 🙂

Raspunde
SARILLA 16 septembrie 2009 - 22:35

Buna, si bine te-ai intors si cu retete noi!:) Am calatorit cu tine pana acum in afara bucatariei, in locurile frumoase in care ati fost, si de abia asteptam sa mai calatoresc si prin interiorul ei, sa vad ce bunatati mai faci.:) Ai inceput in forta, reteta arata minunat, de abia astept sa vad ce mai gatesti!
te pup!

Raspunde
Laura 16 septembrie 2009 - 12:50

Ma bucur ca iti plac “rulourile”, Amalia! 🙂 …e o combinatie tare reusita: spanac+carne de miel…dar nu cred ca ar fi rau nici cu dovlecel, cum ne-ai sugerat tu 😉
…si poate chiar cu carne de porc in locul celei de miel, daca doar coastele au mai ramas din bietul animal 😛
Te pup si eu cu mare drag!!!

Raspunde
Laura 16 septembrie 2009 - 12:48

Ellis, mai am cateva retete pe care vreau sa vi le arat…da’ mai dureaza un pic pana imi aranjez pozele 🙂
Ma bucur mult ca ma urmaresti!!!
Pupici!

Raspunde
Laura 16 septembrie 2009 - 12:46

…hi, hi, ce draguta esti, April!!! 🙂
…da’ ai dreptate, chiar miroseau ademenitor 😛
Pupici multi pentru cuvintele frumoase!!!

Raspunde
Laura 16 septembrie 2009 - 12:45

Elena draga, prezenta ta si premiul acordat ma onoreaza nespus!!!!!!! Te pup si te mai astept pe la mine 🙂

Raspunde
Amalia 16 septembrie 2009 - 12:32

O mancare inedita si apetisanta! Cred ca marge bine si cu dovlecei, iar carnea de miel este preferata mea (din pacate in congelator mai am doar coaste de miel..). Iti multumesc de reteta si te sarut cu drag!

Raspunde
ellis 16 septembrie 2009 - 10:02

eu chiar te rog sa ne mai incanti cu delicatesele tale…e superb ce faci!

Raspunde
April 16 septembrie 2009 - 08:45

Imi ploua in gura, ca de fiecare data cand intru pe la tine. Foarte bine arata…eu deja simteam si mirosul…hmmm.

Raspunde
Elena 16 septembrie 2009 - 00:44

Super! Super!

Ai un premiu pe bloggul meu!

Te imbratisez,
Elena

Raspunde
Laura 15 septembrie 2009 - 22:29

Amalia draga, tu chiar esti o craita, cu par de aur 🙂
Tare frumos m-ai mai complimentat si nu prea merit, dar iti multumesc cu mare bucurie!!!
Promit sa imi mai “umplu” paginile si cu alte papici gustoase…si aratoase, cum zici tu 😛
Te pup!!!

Raspunde
Laura 15 septembrie 2009 - 22:26

Te pup Ellis pentru ca-ti plac! 🙂
Au fost nebunie!!! 😛 …si i-am facut in intampinarea toamnei, cea cu frunze galbene si visatoare… 🙂

Raspunde
Goldielocks 15 septembrie 2009 - 21:58

Arata minunat,esti o adevarata artista,atat in arta gatitului cat si in cea a fotografiei…tot sa existe asemenea oameni care sa aiba rabdarea necesara sa ne invete asa cum o faceti voi-minunatele gospodine.

Raspunde
ellis 15 septembrie 2009 - 21:46

UAU! trebuie sa fie deliciosi! chiar e ceva deosebit!

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.