Prajitura din paine, cu mere si sirop de scortisoara

4 comentarii


Daca ar exista o categorie „cea mai buna prajitura cu mere” eu as vota-o pe asta imediat :)))
Oricine o poate face, fara a trece prin suferintele unui esec in bucatarie!
Se face rapid, blatul e facut din felii de paine, deci super interesant, iar sosul…sosul asta de scortisoara, pe care, by the way, as pune-o si in supa, atat de mult imi place 😀 , e NEBUNIE !!!!

Daca va ganditi sa faceti prajitura, va rog eu frumos sa nu sariti peste sosul de scortisoara!!!…ii da o aroma extraordinara…fara el nu cred ca ar mai fi ” cea mai buna” prajitura cu mere 😛

Ingrediente pentru 12 bucati:

Blat:
– 12 felii de paine toast (veche de o zi)

Umplutura:
– 500 g mere
– sucul de la o lamaie
– 4 linguri de zahar
– 6 oua
– 500 ml smantana pentru frisca
– 200 ml lapte

Pentru ornat:
– 100 ml frisca

Pentru sos:
– 250 ml lapte
– 6 linguri Sherry
– 2 lingurite scortisoara
– 2 linguri zahar

In afara de aceasta:
– forma de chec de circa 25 cm lungime
– hartie cerata
– o scandura de lucru/fund de lemn

Mod de preparare:
Taiati coaja feliilor de toast. Prajiti-le usor, de preferat in prajitor ( in poza apare si umplutura de mere, pe care am pregatit-o prima)
Tapetati forma cu hartie. Puneti feliile mai intai pe peretii tavii, apoi pe fundul ei:
Curatati merele de coaja, scoateti semintele si taiati marul marunt. Turnati peste ele sucul de lamaie.
Caliti intr-o tigaie merele si 2 linguri de zahar. Lasati-le sa se raceasca. Puneti-le la scurs intr-o sita.
Amestecati ouale, frisca, laptele si 2 linguri de zahar. Adaugati merele calite si amestecati totul bine:
Turnati compozitia rezultata in „cosuletul” de paine:
Puneti o plansa mai lunga/un fund de lemn peste forma, si lasati prajitura asa, timp de o ora, pentru ca feliile sa se imbibe cu amestecul de frisca si mere fara sa se deplaseze:
Incingeti cuptorul la 175 grade C. (foc mediu)
Indepartati placa/fundul de lemn, si lasati prajitura pentru o ora la cuptor:
Dupa ce o scoateti din cuptor o lasati timp de 60 de minute sa se raceasca.
Iata cat de bine s-a inchegat prajiturica dupa copt 🙂
Puneti apoi prajitura la frigider, iar inainte de a o servi, scoateti-o pe un platou si indepartati hartia.
Bateti frisca si decorati cu ea prajitura…adica umpleti golul ala dintre felii :)))
Ingrediente sos de scortisoara:
Puneti la fiert, amestecand intruna, laptele, Sherry-ul…eu am pus Angelli-cherry ca asta am avut…scortisoara si zaharul. Sosul nu arata deloc apetisant, dar e absolut delicios!!!
Asa arata prajitura gata:
Lasati sosul sa se raceasca, apoi serviti-l alaturi de prajitura:
…si o portie pentru Bogdi, fara sos 🙂
Neasteptat de gustoasa!!!
image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

4 comentarii

Ramona 16 noiembrie 2019 - 20:47

Azi am facut aceasta prajitura.E minunata! Mi-a iesit tot,sosul de scortisoara s-a branzit putin,nu e prea aspectuos,dar e bun.In rest…as manca 5 felii odata.Multumesc,Laura! Pentru toate retetele,nu caut retete online decat pe pagina ta.Sunt minunate toate!

Raspunde
micsa 16 octombrie 2012 - 11:34

nu mai zic nimica<3

Raspunde
Anonymous 25 noiembrie 2010 - 16:08

As putea sa folosesc piscoturi in loc de paine?
Ce spui?

Raspunde
Raluca 1 noiembrie 2010 - 13:56

Felicitari draga Laura pentru acest blog frumos si pentru toate aceste minunate retete!
Am facut si eu aceasta prajitura,foarte buna…la sirop am folosit rom (e singurul care-mi place la prajituri)…un deliciu!Te pup si-ti urez spor in toate!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.