Daca ar exista o categorie „cea mai buna prajitura cu mere” eu as vota-o pe asta imediat :)))
Oricine o poate face, fara a trece prin suferintele unui esec in bucatarie!
Se face rapid, blatul e facut din felii de paine, deci super interesant, iar sosul…sosul asta de scortisoara, pe care, by the way, as pune-o si in supa, atat de mult imi place 😀 , e NEBUNIE !!!!
Daca va ganditi sa faceti prajitura, va rog eu frumos sa nu sariti peste sosul de scortisoara!!!…ii da o aroma extraordinara…fara el nu cred ca ar mai fi ” cea mai buna” prajitura cu mere 😛
Ingrediente pentru 12 bucati:
Blat:
– 12 felii de paine toast (veche de o zi)
Umplutura:
– 500 g mere
– sucul de la o lamaie
– 4 linguri de zahar
– 6 oua
– 500 ml smantana pentru frisca
– 200 ml lapte
Pentru ornat:
– 100 ml frisca
Pentru sos:
– 250 ml lapte
– 6 linguri Sherry
– 2 lingurite scortisoara
– 2 linguri zahar
In afara de aceasta:
– forma de chec de circa 25 cm lungime
– hartie cerata
– o scandura de lucru/fund de lemn
Iata cat de bine s-a inchegat prajiturica dupa copt 🙂
4 comentarii
Azi am facut aceasta prajitura.E minunata! Mi-a iesit tot,sosul de scortisoara s-a branzit putin,nu e prea aspectuos,dar e bun.In rest…as manca 5 felii odata.Multumesc,Laura! Pentru toate retetele,nu caut retete online decat pe pagina ta.Sunt minunate toate!
nu mai zic nimica<3
As putea sa folosesc piscoturi in loc de paine?
Ce spui?
Felicitari draga Laura pentru acest blog frumos si pentru toate aceste minunate retete!
Am facut si eu aceasta prajitura,foarte buna…la sirop am folosit rom (e singurul care-mi place la prajituri)…un deliciu!Te pup si-ti urez spor in toate!