Brownies cu glazura de lapte de cocos si ciocolata

12 comentarii

Nu-mi prea pierd energia contorizand timpul 😀 , nu ma gandesc mereu la ce n-am facut si as fi putut face, la ce-am pierdut sau castigat. Fiecare zi e o minune. O minune pe care o traiesc la maxim, clipa de clipa. Se poate ca si filmul „Dead Poets Society” cu al lui „Carpe Diem”, din primul meu an de studentie 😀 , sa ma fi afectat mai mult decat credeam, dar adevarul este ca, acum, dupa ce am invatat ce-i fericirea, care-a venit odata cu Bogdi meu drag si a continuat cu curmarea unei boli de o cruzime rar intalnita (oribila endometrioza), simt altfel totul, vad altfel lumea. Cu bucurie, cu recunostinta, cu pofta de viata…si de gatit 🙂

V-am plictisit rau de tot, sunt sigura, dar sunt foarte fericita si ma simt, in sfarsit, libera. Libera sa fac ce vreau, sa fiu cum vreau, ceea ce e minunat!!!

Am pregatit o gramada de superlative pentru postarea de azi, pentru aceste brownies cu glazura de lapte de cocos si ciocolata, dar cum deja am vorbit prea mult, n-o sa va mai spun decat ca sunt super delicioase. Cu adevarat incredibile. Si nu au deloc lapte sau oua. Prea bune, si de post!!!

 

Ingrediente:

Pentru blatul de negresa:
  • 200 g faina
  • 30 g cacao
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • un praf de sare
  • 180 g zahar
  • 125 ml ulei
  • 150 ml lapte de soia de ciocolata
  • 150 g dulceata de gutui sau gem de caise
  • 1 lingura otet
Pentru glazura de lapte de cocos si ciocolata:

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de prajituri de aproximativ 20 x 30 cm.

Se amesteca ingredientele uscate: faina, sarea (cat luati cu trei degete), cacaua, praful de copt si bicarbonatul si se cern impreuna.

Separat, intr-un bol incapator, se amesteca zaharul cu uleiul, cu telul sau mixerul (un minut e de ajuns!). Se adauga apoi gemul si se amesteca bine. Se pune jumatate din cantitatea de ingrediente uscate, se amesteca, apoi se toarna jumatate din laptele de soia (puteti folosi lapte de migdale sau de cocos). Se pune cealalta jumatate de ingrediente uscate si restul de lapte. La sfarsit, se adauga otetul si se amesteca totul foarte bine (nu exagerati cu amestecatul, insa).

Se toarna compozitia rezultata in tava, se niveleaza si se coace cca. 18-20 de minute.

In ultimele 5 minute, reduceti temperatura la 170 grade C (foc mic). Negresa trebuie sa fie moale in interior, dar scobitoarea trebuie sa iasa curata (daca are mici faramituri, e in regula).

Cand blatul s-a racit, se toarna deasupra lui glazura de lapte de cocos si ciocolata, pe care o preparati astfel: rupeti in bucatele ciocolata si adaugati-o in dulceata de lapte fierbinte, la ultimele clocote. Amestecati energic si luati de pe foc. Lasati glazura la racit si apoi turnati-o, incepand din mijlocul prajiturii pana la margini, cu ajutorul unei linguri (cu dosul lingurii intindeti cat mai uniform glazura). Pastrati la frigider pana in momentul servirii.

Dupa ce sta o ora, doua la frigider, glazura se intareste, iar prajitura se poate felia usor. Eu am pozat-o, ca de obicei, pe fuga :)))

A fost foarte buna!!!!!!

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

12 comentarii

Ioana 9 iulie 2022 - 09:41

Cea mai buna reteta de post!!!
Am facut-o si sub forma de tort si de cativa ani o fac mereu!
Sarumana 🙏🏼

Raspunde
Oanna Maria 21 martie 2017 - 12:13

Oare pot inlocui dulce de leche de cocos cu laptele condensat care se gaseste in supermaket?

Raspunde
Laura Sava 21 martie 2017 - 13:12

Eu zic ca da 🙂 Daca gasesti lapte condensat indulcit, la conserva, nici nu mai trebuie sa il prepari tu (din lapte condensat lichid+zahar). Ciocolata trebuie sa fie neaparat neagra (70% cacao minim). Sa-mi dai de stire cum a iesit!!!

Raspunde
DeniseC 4 decembrie 2016 - 18:03

Geniala ! Cumva am masurat mai putina faina (am constatat ca nu mai am baterie la cantar fix cand am vrut sa cantaresc ingredientele si am masurat cu altceva) si a iesit mai moale, mai umeda si pot sa spun gumoasa. In cazul asta nu am mai facut si glazura pentru, dar ne place atat de tare gustul si textura ei (chiar daca din greseala a iesit asa) ! Sotul meu care este foarte pretentios, a mancat deja jumatate de tava ! Multumesc tare mult pentru reteta, este super la gust si m-a scos din impasul acela..”si eu ce mai mananc dulce de post”

Raspunde
Laura Sava 14 decembrie 2016 - 08:21

Denisaaaa, datorita voua, celor care ma luati cu voi in bucatarie si apoi imi impartasiti din reusita si bucuria voastra, eu pot crea in continuare lucruri minunate <3
Iar cand aflu ca sotul sau iubitul, ori copilul, sunt incantati de rezultat, sunt in al noualea cer!!! 😀
Mari multumiri si pupici!!!

Raspunde
cristina 29 noiembrie 2016 - 20:56

multumesc de reteta!a iesit o minunatie…am incercat si prajitura turnata cu mere si aia a iesit demential…mai luam retete de pe alt site dar nu ieseau chiar ca in poze(si nu sunt chiar o novice in ale bucatariei) … poate pastra ceva (vreun truc) doar pt ea pe cand de la tine au iesit 2 din 2…asa ca multumesc ca existi si esti sincera cu noi….pupici !

Raspunde
Laura Sava 14 decembrie 2016 - 08:16

Cristina, draga mea, crede-ma, cand am citit comentariul tau, acum multe zile…scuze pentru intarzierea cu care iti raspund…m-au napadit lacrimile!!! Iti multumesc din suflet pentru cuvintele calde, care mi-au mers la inima <3
Iti trimit cei mai dulci pupici din lume!!!

Raspunde
Laura 22 decembrie 2015 - 16:18

Excelenta prajitura! Textura e foarte faina, usor umeda, placuta. Am pus deasupra gem de caise si apoi am ras ciocolata amara, mmmm! Multumesc de reteta!

Raspunde
Laura Sava 22 decembrie 2015 - 23:44

Cu mare drag, Laura 🙂
Ma bucur nespus de mult ca te-ai rasfatat cu aceasta prajitura care si mie mi-a placut la nebunie :)))
Te pup dulce!!!

Raspunde
Oana Balta 2 decembrie 2015 - 22:45

Salut, as vrea sa fac prajitura asta, dar nu am gasit lapte de soia cu ciocolata. E o problema daca pun lapte cu ciocolata normal sau daca iau lapte de soia simplu si pun cacao in el?

Raspunde
Laura Sava 2 decembrie 2015 - 23:41

Ambele tale variante sunt bune, draga Oana.
Spor si pofta! 🙂

Raspunde
Oana Balta 3 decembrie 2015 - 09:04

Multumesc 🙂 De-abia astept sa vad cum este! Toate retetele pe care le-am luat de pe site-ul tau au fost mai bune decat ma asteptam sa fie oricum.

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.