Prajitura cu branza dulce

3 comentarii
Daca va place branza dulce, si prajiturile, in general 😛 , veti fi incantati de aceasta prajitura cu branza dulce, cu cuiburi de branza, absolut delicioasa si savuroasa!!!
Fiecare „cuib” reprezinta o portie, asa ca va va fi foarte usor s-o feliati!

 

Ingrediente pentru 12 bucati mari:

Pentru aluat:
  • 2 oua mari
  • 8 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat (20 g)
  • 9 linguri ulei
  • 250 ml iaurt
  • 1/2 plic praf de copt (5 g)
  • 330 g faina
  • coaja de lamaie, rasa (1 lingura)
Pentru umplutura:
  • 500 g branza de vaci proaspata
  • 10 linguri zahar
  • 2 oua mari
  • 1 lingura gris
  • 3 linguri praf de budinca de vanilie(sau amidon, ori gris)
  • 50 g stafide (optional)
  • 12 visine fara samburi, din compot sau proaspete

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Se tapeteaza o tava de aprox. 20 x 30cm cu hartie de copt (doar baza) sau se unge cu ulei si se presara cu faina amestecata cu pesmet sau nuci macinate (1, 2 linguri de amestec, rasfirate cat mai uniform).

Pentru aluat, se bat ouale spuma cu un praf de sare (cat luati cu trei degete); se adauga apoi zaharul (si cel vanilat) si se bate in continuare 2-3 minute, pana cresc in volum. Se toarna uleiul, iaurtul si faina amestecata cu praful de copt (cerneti-le intr-un bol separat inainte de a le adauga in compozitie). La final, se adauga coaja de lamaie rasa (nu e obligatoriu s-o adaugati!). Se lasa deoparte, pana se prepara umplutura.

Pentru umplutura, se bat ouale spuma cu zaharul; se adauga apoi branza dulce si se amesteca totul foarte bine. In final punem grisul, praful de budinca si stafidele, puse cu jumatate de ora inainte de a va apuca de treaba, intr-un bol cu apa calda (cat sa treaca peste ele) si putin rom sau esenta de rom. Se scurg bine inainte de a le adauga in umplutura. Eu n-am pus deloc, pentru ca Cipi nu le suporta 😀

Aluatul se toarna in tava pregatita si se niveleaza cu o spatula sau cu dosul ulei linguri. Peste aluatul din tava se pun cu lingura gramajoare de branza, sub forma de turnulete. Ele se mai labarteaza, nu va stresati 😀 Mie mi-au intrat 12 gramajoare, puse aproape unele de altele. Se orneaza fiecare gramajoara cu cate o visina (scurgeti bine visinele…eu le-am pus intre doua prosoape de bucatarie).

Prajitura se lasa la copt cca. 35-40 de minute, cand va arata cam asa:

Se feliaza usor, urmand gramajoarele de branza:

Se pudreaza bine cu zahar 🙂

Foarte gustoasa!!!!

 

O alta idee minunata cu branza proaspata de vaci gasiti aici:  https://www.laurasava.ro/prajitura-cu-visine-si-branza-dulce/

 

Iar aici e poza veche cu prajitura, careia nu i-am mai facut cuibusoarele alea de branza fiindca Bogdi ma tot zorea s-o termin…ca nu stiu cine m-a pus sa-i spun ca-i fac praji :)))
…asa ca, toata compozitia de branza am turnat-o efectiv deasupra aluatului si apoi am netezit. A iesit foarte bine si asa!!!

 

 

Reteta preluata de la Alis

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

3 comentarii

Anonymous 10 aprilie 2012 - 19:03

Buna ziua. Numele meu este Alice.
Azi am facut aceasta reteta si mi-a iesit intocmai ca in prezentarea ta. Multumesc si o zi buna iti doresc.

Raspunde
laura 22 noiembrie 2007 - 14:11

Mersi mult, Teo! 🙂
Exact asa e: pufoasa si gustoasa! :))
…si mi-a placut mult ca e rapida, mnai ales in varianta in care am facut-o eu…
S-o incerci, ca-i faina.
Te pup!

Raspunde
Gospodini 21 noiembrie 2007 - 23:44

Laura, inca o data jos palaria! Foarte bine arata, cred ca a fost ufoasa, asa-i? Eu asa mi-o inchipui, o pufosenie 😀

I-a placut lui Bogdi?

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.