Bulgari de zapada

14 comentarii
Muffins Bulgari de zapada, adica niste mici bijuterii dulci acoperite cu o mantie de nuca de cocos si ciocolata alba.
…pentru ca iarna de-afara nu da niciun semn de oboseala 😀
Foarte aromate aceste briose delicate, cu aroma de cocos, aroma pe care o ador!!! Sper mult de tot sa le incercati si voi!
Sunt perfecte pentru sarbatorile de iarna!!

Ingrediente pentru 12 bucati:

Pentru muffins:
  • 250 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • un varf de cutit bicarbonat
  • un praf de sare
  • 75 g fulgi de nuca de cocos
  • 150 g unt
  • 2 oua mari
  • 180 g zahar (brun)
  • 150 ml lapte batut
  • 150 ml lapte de cocos
  • lichior de cocos (optional)
Pentru glazura si ornat:
  • 100 g ciocolata alba
  • 25 g fulgi de nuca de cocos
  • o nuca de cocos, proaspata
  • perle de zahar

 

Mod de preparare:

Cuptorul se incinge la 180 grade C (foc potrivit).

Se amesteca intr-un bol faina cu praful de copt, bicarbonatul, praful de sare (cat luati cu trei degete) si fulgii de nuca de cocos. Separat, se bat ouale cu zaharul; se inglobeaza in faina untul topit si compozitia de oua, laptele batut, laptele de cocos si lichiorul de cocos (2 linguri).
Se aseaza aluatul in formele speciale de muffins si se coace cca. 25-30 de minute.
Cand sunt gata, briosele se ung cu ciocolata topita si se orneaza cu nuca de cocos proaspat rasa, fulgi (uscati) de cocos si perle de zahar.

Rapide, moi si aromate (cre’ ca si lichiorul de cocos a avut ceva de spus in legatura cu asta 😛 ) …si numa’ bune de savurat langa o cafea, nu foarte matinala 😀

 

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

14 comentarii

adnas54 26 februarie 2010 - 23:22

Arata minunat, le mananci din priviri. iar ideea cu cocosul proaspat ras… e geniala. Sanda

Raspunde
Circoloco 23 februarie 2010 - 16:19

Waw…foarte tare…daca nu erai tu nu mancam o asa prajitura…din poze am stiut ca o sa iasa delicioase 😀

Raspunde
Anastasia 23 februarie 2010 - 13:10

Foarte ispititor, draga Laura, salivez ca un caine la carnat :))

Raspunde
ISABELA 22 februarie 2010 - 21:50

mmmm… imi plou in gura 😛
pls spune-mi te rog pe unde ai gasit lichior de cocos, caut de o vesnicie 🙁

Raspunde
DiAnais 22 februarie 2010 - 17:56

Laura, de unde cumperi hartiile alea de briose? Mie asa mult imi plac astea cu marginea indoita dar nu gasesc pe nicaieri.’
Multumesc, te pup. :*

Raspunde
Jacktels Kochbuch 22 februarie 2010 - 17:26

Hallo Laura,

sint absolut minunate, da din Päcate numai pentru Iubitorii de Cocos..
Pe undeva mai bine, cä rämine ami mult:-))))

Cu drag Jacob

Raspunde
ANCA 22 februarie 2010 - 06:55

Laura tare frimosi ti-au iesit 🙂
am o intrbere ….cum faci tu poze cas aapara mai inspatele pozei asa mai fumuriu mai neclar si in fata sati iasa in evidenta doar ce pozezi ..sper sa intelegi ce vreu sate intrb ….arata super asa…. 🙂
te pup pa

Raspunde
Federica 21 februarie 2010 - 23:54

irresistibili!!! brava!!

Raspunde
VertAnge 21 februarie 2010 - 23:35

Ce bine arata! Nuca de cocos proaspata trebuie sa dea o aroma deosebita.

Raspunde
Kali 21 februarie 2010 - 20:42

Nu ati putea sa puneti pe blog vreo reteta de fursecuri simpla,care nu necesita prea mult timp,si pe care le o pot face si eu?(am 16 ani)
Ma uit des pe blogul dumneavoastra,dar nu am gasit ceva simplu,si rapid.
Va multmesc anticipat!

Raspunde
ama 21 februarie 2010 - 18:33

atat de simplu si atat de minunat 🙂 neaparat trebuie sa incerc si eu o data 🙂

te pup dulce! 🙂

Raspunde
ellis 21 februarie 2010 - 18:29

Absolut delicios!

Raspunde
Mariana 21 februarie 2010 - 16:06

Laura,tie si frumosului tau blog LA MULTI ANI !SA CRESTETI MARI SI TOT ATIT DE GUSTOSI!

Arata intr-un mare fel!si deliciosi!
Laura in loc de lapte de cocos merge lapte nu?
Si lichiorul va fi de oua super bun,defapt lichior crema de oua!
Merge ce zici?
Miine fac mai multe ture si fiecare altfel!!!abia astept!Duminica frumoasa!

Raspunde
Laura 21 februarie 2010 - 13:50

Arata absolut minunat.:))))))))))))))))

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.