Tort tren

8 comentarii

Tortul tren pe care il vedeti in imagine mi-a schimbat viata!!! 😀
…pentru ca de aici a inceput totul, din momentul in care am realizat ca trebuie sa-i fac lui Bogdi, de ziua lui, un tortulet in forma de tren, fiind un maaare pasionat de trenuri 🙂
…eu, cel mai graitor exemplu de anti-talent artistic, dar iata ca am reusit!!! Din infinita dragoste pe care i-o port puiutului meu frumos, cel mai mare fan-trenuri!!!
…caci cum as fi putut sa nu-mi fortez limitele culinare pana la extrem (o astfel de experienta culinara „3 D” neputand sa-mi para, atunci, decat „extreme” 😛 )
Asadar, de ziua lui, la implinirea celor mai dulci 2 anisori i-am facut o surpriza, de care mult s-a minunat -un tort tren!!!

 

Ingredinte:

– 1 blat de pandispan (dublati cantitatile din reteta si coaceti-l intr-o forma mare, dreptunghiulara)

Crema de ciocolata:
– 200 g. crema de branza (Mascarpone)
– 50 g. zahar praf
– 250 g. iaurt gras, cremos (grecesc)
– 300 g. smantana dulce pentru frisca
– 300 g. ciocolata alba
– 300 g. ciocolata cu lapte


Mod de preparare:
Dintr-un blat de pandispan s-a nascut, asadar, legendarul tren…cu trei feluri de roti 😛 (o sa aflati la sfarsit de ce am zis asta)

Am sa va arat cum l-am „croit”, pe etape…
Am taiat si asamblat bucatile de blat in asa fel incat sa semene cu un tren (dupa ochi :D)

La locomotiva am improvizat un cos dintr-un cornet (cumparat) si am adaugat niste muffins taiate in jumatate:

Cum s-a nascut crema 😛
Crema de branza se amesteca cu zaharul. Se inglobeaza crema de iaurt si smantana batuta si compozitia se imparte in jumatate.
Se topesc separat, in bain-marie, ciocolata alba si ciocolata amaruie. Apoi ciocolata alba se amesteca in jumatate de crema, iar cea cu lapte in cealalta jumatate.
Se feliaza fiecare vagon si evident, locomotiva :P, in doua; blaturile se insiropeaza cu siropul preferat (din compot sau de zahar ars, etc.)
Un strat se unge cu crema de ciocolata neagra, unul cu crema de ciocolata alba si tot asa pana se termina cremele.

Ornare:
Floricelele sint de fapt bilute din pasta de lapte praf care se unesc, dupa fantezia fiecaruia 😛
…cu o scobitoare puteti evidentia mai bine „petalele” apasand usor asupra lor:


As fi vrut sa va pun mai multe poze cu decorarea trenului dar din pacate nu am mai ajuns sa-l decorez asa cum as fi vrut pentru ca Bogdi se tot invartea pe langa tren si pufaia iar nepotica mea Raluca imi tot papa din pasta…
Dau vina pe copii 😀

Reteta pastei de modelat este urmatoarea:
– 125 g. zahar tos
– 100 ml. apa
– 250 g. lapte praf
– 5-10 picaturi de ulei

Zaharul se fierbe cu apa cateva minute 8-10, se raceste, se adauga laptele praf si uleiul si se framanta bine, dupa care se foloseste la acoperit torturi sau modelat figurine…ceva in genul asta:
Fluturasi din lapte praf

Am intrat in criza de timp…musafirii erau deja in curte, asa ca in final a iesit cam asa:


Si rotile mi le-au mancat, de-aia am 3 feluri de roti…va povesteam mai sus despre asta 😛

Sinele sint niste „sticksuri” de ciocolata iar bradutii si pamantul de langa sine sint muffins-urile ce mi-au ramas -faramitate si amestecate cu cacao. La brazi am mai pus 2-3 linguri de gem de prune si le-am dat forma indesandu-i intr-o palnie iar iarba de pe campul plin cu floricele, pe unde trece trenul, este de fapt nuca de cocos, colorata in verde.

Sectiunea 🙂

La multi ani, iubire mica!!!!!!!

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

8 comentarii

silvia.luican@reveal.ro 30 ianuarie 2013 - 16:32

Minunat tortulet! superb gestul tau! Este incredibil cate lucruri frumoase ies din iubire!

Raspunde
Raluca 23 februarie 2011 - 14:50

Serus!
De doua zile, de cand am aflat despre blog-ul tau, tot citesc retete si ma minunez ce poate iesi din mainile tale!!!
Trebuie sa organizez si eu ziua baietelului meu – 2 anisori- si m-a incantat foarte mult ideea de tort-tren. Evident ca si Matei al meu e fan trenulete.
O intrebare am si eu, vad ca a mai avut cineva nelamurirea asta… cum e cu smantana? banuiesc ca e smantana pt frisca si trebuie batuta…
Inca una: insiropez blatul sau nu?
Felicitari pt blog si mult spor in continuare!!!!!!!!!!!!

Raspunde
Anonymous 13 iulie 2010 - 11:27

buna ziua, as vrea sa fac si eu acst minunat tort, dar mai am niste nemaluriri.Smintina vine batuta sau introdusa asa, si cu ce crema a/ti uns tortul.?

Raspunde
catinca 23 mai 2010 - 16:57

Doamne, ce frumos ti-a iesit…! Si apetisant

Raspunde
Laura 16 noiembrie 2009 - 17:32

Ei, cu asa o „mentiune” nu poti decat sa ma cuceresti!!! 😛
Te pup si te astept cu drag sa impartasim impresii si despre alte retete 🙂

Raspunde
Floricica 16 noiembrie 2009 - 17:17

🙂 am uitat sa mentionez ca iti citesc in mod constant blogul si ca am salvat ceva retete pentru a le incerca! FELICITARI!

Raspunde
Laura 16 noiembrie 2009 - 16:08

Floricica, frumos si apetisant trenuletul tau-surpriza, felicitari pentru realizarea lui 🙂
Iti multumesc mult ca mi-ai impartasit si mie bucuria voastra!
La multi ani fericiti prietenului tau iar tie mult spor…in toate, nu numai la bucatarie 😛

Raspunde
Floricica 16 noiembrie 2009 - 13:14

Am facut si eu un tort trenulet cu ocazia zilei unui alt mare pasionat de trenuri, ceva mai mare ca Bogdi, insa :)). Este vorba de prietenul meu, care s-a bucurat foarte mult la vederea unui asemenea tren tematic 😀
Uite cum mi-a iesit mie: http://springflower24.wordpress.com/2009/11/16/trenulet-aburoasa-pentru-ziua-prietenului-meu/
Modelul este al Lilei, care s-a inspirat si ea de la tine! Felicitari pentru trenuletul facut de tine si pentru decor, este destul de complicat de facut si multumesc pentru idee 🙂

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.