Butterfly cupcakes

14 comentarii

Ideea acestor butterfly cupcakes, acestor briose “ornate” cu fluturasi mi-a venit dupa ce am vizualizat, plina de incantare, acest simpatic butterfly de la Wilton 🙂


Aveti nevoie de o portie de briose, portia voastra preferata.
V-o recomand pe asta, delicioasaaaaa: Twix Muffins

…iar aici am sa va arat forma cu care am decupat fluturasii din pasta de lapte praf:

…reteta preluata de la Cali, careia i-am dedicat un tort delicios, de ziua ei 🙂 …si care este urmatoarea:

– 125 g zahar tos
– 100 ml apa
– 250 g lapte praf
– 1 lingurita ulei pentru modelat

Zaharul se fierbe cu apa cateva minute, cca. 6-8 minute, la foc mic. Se raceste, se adauga laptele praf si uleiul si se framanta bine. Se adauga colorant alimentar dupa plac 😛 …eu am pus galben (se mai gaseste si rosu sau albastru prin magazine)
…dupa care am intins pasta colorata intre 2 folii cu sucitorul si am decupat cu forma fluturasii. Usor de tot, asa-i? 🙂

!!! Foarte important de stiut: eu am fost nevoita, de fiecare data cand preparam pasta, sa adaug mai mult lapte praf pana cand obtineam o pasta usor de modelat…

Aici, muffinsurile ornate cu fluturasii:

M-am gandit ca ar fi interesant sa va arat cum am facut fluturasii sa para ca zboara 😉
Au fost pusi la uscat intr-un carton indoit la 45 grade! 😛


image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

14 comentarii

Sardan Valentina Mihaela 4 ianuarie 2015 - 18:39

Buna seara,cum arata “uleiul pt modelat”? Ador aceste retete….esti cea mai tare Laura…am facut f multe retete sunt minunate!! multumesc frumos!

Raspunde
lenu 22 aprilie 2012 - 17:53

fluturasii sunt extraordinari, buna ideee si eu mai fac fluturasi dar nu m-as fi gandit cum as putea sa le ridic aripile.Multumesc de idee.

Raspunde
Esty 13 martie 2011 - 09:23

Suuuuper, multumim ca ne arati cum faci diferite modele… e mare lucru ca vedem pas cu pas cum se fac si chiar ce ingrediente folosesti!!! Esti o adevarata experta!!! Dintre toate blogurile pe care le-am vazut aal tau e cel mai reusit!!! Felicitari!!!

Raspunde
Ramo 16 februarie 2011 - 01:00

Buna Laura,
Spune-mi te rog unde pot gasi acel ulei pt modelat si colorantii alimentari? Mi-ar placea sa incerc sa modelez si eu cate una, alta 🙂 De 2 ani de cand iti urmaresc cu interes blogul am experimentat cu succes multe dintre retetele tale; indicatiile si pozele sunt de milioane 🙂

Raspunde
Laura 24 septembrie 2009 - 17:33

Buna, multumesc frumos pentru raspuns. Da, am adaugat aproape 500 grame de lapte praf, dar o sa mai incerc (sincera sa fiu am folosit niste lapte praf pt bebelusi iar de data asta o sa incerc cu lapte praf pt patiserie). Deocamdata am in plan retetele tale de Stangluri de ciocolata si Cuburi de lapte. Felicitari, faci niste lucruri minunate!

Raspunde
Anonymous 24 mai 2012 - 22:22

nu e bun laptele praf pt bebe.trebuie lapte praf din asta normal.arata super fluturasii!

Raspunde
Laura 16 septembrie 2009 - 14:04

Laura draga, mii de scuze pentru raspunsul intarziat!!!
Imi pare tare rau sa aud ca te-ai chinuit cu pasta 🙁 …dar ai citit tot ce am scris eu in post despre asta?! …daca pasta iese prea moale, adaugi atata lapte praf cat sa iti iese o compozitie pe care sa o poti modela…
Deci chiar nu trebuia sa te cramponezi de cantitatile date, mai ales in cazul uleiului, care e atat de greu de masurat la fix…si mai ales in picaturi…puteai sa “scapi” linistita si mai multe picaturi, nu ar fi fost nici o problema.
…iar laptele praf pe care l-ai folosit, era proaspat?!
Uite, eu zic sa nu renunti si sa mai incerci o data, sint sigura ca vei reusi 🙂

Raspunde
Laura 16 septembrie 2009 - 14:03

Aoleu, Laura draga, de cand mi-ai scris tu pe-aici ca-ti plac fluturasii mei!!! 😛
Sorry, de-abia acum, cu Bogdi plecat la gradi ajung sa sterg praful de pe mesaje :))
Deci, daca nu ati avut inca petrecerea fetitei, te sfatuiesc sa ii faci cu cateva zile inainte, chiar si cu o saptamana, nu vor pati nimic, ci doar vor avea o “tinuta” mai buna 😉
…si da, deasupra am trantit rapid niste frisca, pentru ca eram in contratimp 😀 …dar tu, daca vrei, poti sa innobilezi toppingul cu o combinatie de frisca batuta+budinca de vanilie (facuta nu praf)
Succes!!! …in toate! 🙂

Raspunde
Laura 27 iulie 2009 - 09:50

Laura, am incercat pasta de lapte praf si nu mi-a iesit 🙁 oricat m-am chinuit, a iesit o chestie lipicioasa pe care n-am mai putut s-o scot de pe degete. Esti sigura ca trebuie doar 5 picaturi de ulei? Ce-ai facut, le-ai masurat cu pipeta?

Raspunde
frunzalaura 22 iulie 2009 - 11:42

Laura, sunt dementiale aceste briose, cred ca o sa le pun pe lista pentru petrecerea de turta a fetei mele 😉 si fac fluturasi de toate culorile. Spune-mi te rog cat timp sa las fluturasii la uscat? Se usuca bine, fara sa mucegaiasca? Toppingul acela pe briose ce e? Frisca?

Raspunde
Laura 4 martie 2009 - 11:58

Sorina, draga mea, nici nu stii cat de mult ma bucur ca iti plac fluturasii mei!!! 🙂
Am fost atat de incantata de idee 😛 …si iata, cu exaltare observ ca nu sint singura care ii crede deosebiti!
Te pup dulce, dulce pentru asta!!!

Raspunde
Sorina 3 martie 2009 - 17:33

Superb!!!

Raspunde
laura 1 februarie 2008 - 02:25

Draga Luminita, am adaugat in mesaj si pasta de lapte praf si forma cu care am decupat fluturasii …si pe care am gasit-o la Selgros, impreuna cu alte forme, la un pret super-bun 🙂
Ma bucur mult ca iti place cum mi-au iesit fluturasii…tare am mai vrut sa-i fac :))
Te incumeti si tu?! 😛

Raspunde
Luminita 29 ianuarie 2008 - 00:13

Laura, cum ai facut fluturasii? Sunt deosebiti! Ce este de fapt “pasta de lapte praf”?

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.