Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Dragilor, am facutĀ niste mexican wraps cu bere neagra, atat de bune, incat nu am cuvinte!!! Bogdi si taica-su au mancat cu o pofta de nedescris…dar nici eu nu m-am lasat mai prejos! šŸ˜€ IubescĀ retetele care contin bere, bere neagra, mai ales. Pentru ca, asa cumĀ va spuneam si in postarea trecuta, cuĀ negresele care i-au uimit pe toti, berea neagra face minuni cand este combinata cu mancarea. Veti crede ca exagerez, dar chiar asa stau lucrurile. Desigur, aveti nevoie de o bere buna, de una pe care sa o beti cu placere, nu de una pe care nu ati pune gura šŸ˜€

Silva a fost si de data asta “muza” mea si mi-a intrecut toate asteptarile!!!Ā Va invit si pe voi sa o incercati, saĀ ii descoperiti magia!!! Dulciurilor le imprumuta un gust “plin”,Ā de cafea,Ā de melasa, de caramel dulce-amar, foarte atragator, iar mancarurilor “iuteala” de care au nevoie. Puteti marina carnea in bere, puteti gati cu bere…o puteti adauga oricand, la inceputul mancarii,la sfarsit…mai am cateva idei minunate,pe care vi le voi impartasi cand va veni vremea…

Pana atunci, incercatiĀ aceste lipii umplute,Ā ori cu carne de porc, ori cu carne de pui!!! …si nu va ingrijorati in legatura cu alcoolul din bere, in cazul in care vreti sa le dati si copiilor sa manance, pentru ca se evapora la gatit!

 

Ingrediente:

– 600 g carne de porc (muschiulet) sau piept de pui

– 1 ceapa mare

– 3 catei de usturoi

– 4+4 linguri ulei

– 1-2 linguri ardei iuti (diverse soiuri: mai iuti, mai putin iuti)

– 1 rosie mare (cca. 350 g)

– 150 ml supa de pui (sau apa)

– 300 ml bere neagra Silva

– sare, piper dupa gust

– 1 lingurita oregano (uscat)

 

In plus:

– 6 wraps (lipii din faina de grau sau porumb)

– 300 g smantana acra (24% grasime)

– 1 salata iceberg

– felii de rosii

– porumb fiert, boabe (1 conserva mica)

– fasole neagra (1 conserva mica)

– cuburi castravete (optional)

– branza rasa (cascaval, etc)

 

Mod de preparare:

Se pregateste zona de lucru mai intai šŸ™‚ Se spala carnea (puteti folosi si capatul unui cotlet, careĀ contineĀ si-un pic deĀ ceafa, ca sa nu fie prea uscat) siĀ se taie in fasii subtiri. Daca aveti timp, marinati vreo douaĀ ore bucatile de carne (puneti-le in bere+ulei+sare+piper+usturoi).

Ardeii iuti se spala bine; seĀ inlaturaĀ semintele si se toaca marunt. Eu n-am pus asa mult, fiindca am vrut sa poata manca si Bogdi. De ala mic si rosu de-abia m-am atins šŸ˜€

Se incalzesc 4 linguri ulei intr-o tigaie; se prajesc fasiile de carne in ulei, la foc moderat, pana se rumenesc usor. Se scot apoi intr-un bol si se acopera, sa ramana calde (dati tigaia deoparte si nu stingeti focul)

Se toaca ceapa marunt si usturoiul si se adauga in tigaie impreuna cu celelalte 4 linguri de ulei. Se calesc putin si se adauga ardeii iuti, tocati:

Se adauga rosia tocata si oregano si se lasa cca. 5 minute (cu capac).Ā Se toarna berea neagra:

Se adauga bucatile de carne in tigaie si se lasa la fiert 10-12 minute (cu capac).

Se toarna supa fierbinte si se adaugaĀ sare si piper, dupa gust. Se lasa la fiert, acum fara capac, pana se formeaza un sos destul de gros si plin de aroma šŸ™‚

Se incalzesc lipiile (la cuptor, in tigaie, fara ulei, sau la microunde) si se umplu cu sosul de carne, plus boabe de porumb, fasole, salata iceberg taiata fin si felii de rosii…si tot ce-am scris mai sus, la ingrediente šŸ˜€

Se ruleaza strans:

…si se mananca :)))

 

Au iesit suuuper bune, iar cu piept de pui cred ca sunt si mai si!!!

Cu un pahar de bere neagra langa sunt prea bune!!!

Tags: