Pui in marinata de iaurt

3 comentarii

[shashin type=”photo” id=”18114″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Dragilor, va aduc, la inceput de februarie (ce pare ca-i aprilie 😀 ), o reteta cu pui, cu bucati de pui in marinata de iaurt, mai exact. Pentru ca orice as face, tot la pui ajung cand vreau ceva bun, ceva ce stiu ca multumeste pe toata lumea. Am folosit cuptorul acum, dar la vara le pun pe gratar!!!

Reteta am zarit-o aici, la Beth, si mi-a facut cu ochiul de cum am zarit-o, ceea ce sper sa patiti si voi 😀

 

Ingrediente:

– 1 1/2 kg pulpe de pui (inf.+sup.)

– 250 g iaurt natur

– 6 catei de usturoi

– 4, 5 linguri ulei de masline

– 1 lingurita oregano uscat

– 1 lamaie mica

– sare, piper

– 1 legatura frunze de patrunjel (mica)

 

Mod de preparare:

Se prepara marinata, amestecand iaurtul cu usturoiul dat prin presa, uleiul, oregano si sare si piper dupa gust (eu am pus o lingurita sare+jumatate piper, proaspat macinat). Se spala foarte bine lamaia; se rade coaja si se stoarce sucul. Se toaca frunzele de patrunjel si se adauga in marinata impreuna cu lamaia.

Se pun bucatile de pui impreuna cu sosul, intr-o punga ce se inchide ermetic sau intr-un bol, la marinat, pentru minim 2 ore. Eu le-am lasat sa stea peste noapte.

Se incinge cuptorul la 200 grade C (foc mare).

Se rastoarna puiul intr-o tava si se acopera cu un capac, de marimea tavii. Daca nu aveti, puneti folie de Al. (folia sa nu atinga carnea!). Se da la cuptor pentru cca. 20 de minute, dupa care se inlatura folia.

Se micsoreaza temperatura cuptorului la 180 grade C (foc potrivit) si se tin 20 de minute, apoi se intorc si se mai tin inca o data pe-atat.

Eu le-am tinut un pic mai mult, fiindca pareau cam palide si baietii casei nu mananca decat carne bine rumenita 😀 , dar voi le puteti lasa exact atat cat am mentionat in reteta.

Sunt foarte bune cu o garnitura de cartofi crocanti si un tzatziki 😛

[shashin type=”photo” id=”18115,18116″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

 

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

3 comentarii

Andrei 23 ianuarie 2018 - 17:51

Daca nu punem marinata le punem asa in tava fara nimic lichid?

Raspunde
Maria Preda 8 aprilie 2016 - 18:37

O intrebare: se pastreaza si marinata cu iaurt in tava sau se pun doar bucatile de pui?
Merci!

Raspunde
Laura Sava 8 aprilie 2016 - 22:26

Maria draga, eu nu am mai pus marinata, pentru ca am lasat-o peste noapte…si nu mai parea atat de apetisanta 😛
Tu, insa, daca nu o lasi decat vreo 2 ore la marinat, poti sa o pui in tava. Vei obtine mai mult sos!!!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.