Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

 

 

Iubesc vara cu zilele ei toride, si inghetata chiar mai mult :D, asa ca zilele astea am facut, spre bucuria tuturor, o cupola de inghetata, cu vanilie si zmeura, absolut delicioasa!!!!!!!!!!!

 

Ingrediente:

O rulada, dupa reteta asta:  Rulada cu gem

 

Pentru inghetata:

– o portie inghetata de vanilie

– 400 ml. smantana dulce pentru frisca

– 250 g. zmeura proaspata sau congelata

– 1 lingurita zeama de lamaie

– 5,6 piscoturi de sampanie

 

Pentru ornat:

– 100 g. zmeura proaspata sau congelata

– 50-80 ml. smantana dulce pentru frisca sau frisca lichida

 

Mod de preparare:

Se prepara rulada cu gem, dupa instructiunile, valoroase :P, din reteta (aveti mai sus, la ingrediente, calea catre rulada):

Se prepara inghetata de vanilie, reteta de baza (din nou, cu link mai sus, la ingrediente) dar numai pana la punctul 3. Cand crema de vanilie e rece, se imparte in doua. O parte se lasa simpla, iar cealalta se amesteca cu zmeura zdrobita si trecuta prin sita. Se bate frisca si se amesteca, o jumatate cu compozitia de vanilie si cealalta jumatate cu cea de zmeura. In compozitia cu zmeura se adauga sucul de lamaie si se amesteca bine. Se pun ambele compozitii in cutii pentru congelator si se lasa la rece timp de aprox. 2 ore, dupa care se scot si se bat bine cu mixerul de mana sau cu o furculita, pentru a sparge cristalele de gheata. Se repeta procedeul, dupa 30 de minute.

Se imbraca in folie transparenta un castron si se tapeteaza cu felii de rulada:

Se toarna crema de vanilie si se congeleaza doua ore:

Se toarna apoi crema de zmeura:

Se insiropeaza piscoturile cu un sirop rece de apa si zahar si se aseaza cat mai uniform peste crema (insiropati bine piscoturile, pentru a le putea mai apoi taia cum trebuie). Se pune din nou la congelator. De data asta, pentru 6-8 ore:

Se scoate forma din congelator si se plonjeaza putin in apa fierbinte (sau se lasa sa stea la temp. camerei 5-10 minute), se rastoarna si se scoate folia:

Cupola de inghetata se tine cca. 15 minute la frigider inainte de a fi servita, pentru a o putea felia si savura mai bine 🙂

Se orneaza cu  frisca batuta si zmeura:

Eu am pozat-o rapid, in drum spre foisorul nostru de lemn, dupa care am sarit direct in bazin 😀

Pentru voi, cele mai tentante cadre 😛

Bun si racoritor!!!!!!!!!!!

Tags: