Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (3 votes cast)

Aceasta este reteta de baza pentru inghetata de vanilie, cu care vom jongla toata vara in scopul obtinerii de noi si delicioase arome ;)
E grozav de buna!!! …si dupa cum stiti, am folosit-o deja aici…ma rog, ce-a mai ramas din ea :D
Urmeaza, asadar, “variatiuni pe aceeasi tema” :P

Ingrediente:

- 450 ml. lapte (3,5 % grasime)
- 1 baton de vanilie sau 2 pliculete zahar vanilat (20 g.)
- 6 galbenusuri
- 150 g. zahar tos
- 250 ml. smantana pentru frisca sau frisca lichida (29-35 % grasime)


Mod de preparare:
Etapa 1. Intr-un vas, pe foc, puneti laptele cu vanilia (daca folositi baton de vanilie, crestati-l pe lungime) si incalziti pana cand aproape incepe sa fiarba.
Bateti intr-un castron galbenusurile cu zaharul timp de cca. 5 minute, pana ce amestecul se deschide la culoare si are un aspect spumos. Incorporati treptat laptele fierbinte, amestecand continuu cu o lingura de lemn.
Etapa 2. Turnati compozitia intr-un vas, la bain-marie, si continuati fierberea pana ce amestecul se ingroasa usor si imbraca lingura (daca dati cu degetul pe lingura trebuie sa lase o dara clara ). Nu lasati crema sa fiarba, caci se va taia!!!
Etapa 3. Luati-o de pe foc si strecurati-o intr-un castron rece. Acoperiti crema cu o hartie sau un prosop de bucatarie umed si lasati-o sa se raceasca complet.
Etapa 4. Turnati crema intr-un vas pentru congelator si inghetati timp de 2 ore, apoi bateti-o cu un mixer (cel de mana e perfect) sau cu ajutorul unei furculite pentru a sparge cristalele de gheata.
Bateti usor frisca si incorporati-o in crema de ou; inghetati si repetati procedeul dupa alte doua ore. Numai in felul asta veti obtine o inghetata cremoasa :)
Puneti-o apoi la loc in vasul special, sigilati-o bine si inghetati-o timp de cel putin 6 ore sau pana se intareste bine.

Noi am savurat-o din cornete, de data asta, cumparate :D, impreuna cu sosul Snickers (pe care l-am facut prima oara acum muuulti ani), si pe care l-am refacut zilele astea, special pentru iubitorii de inghetata & sos ;)

Foarte fina si…vanilata :)

…dar numai daca urmati intocmai pasii expusi ;)

…si fiindca nu v-am mai pus de-un secol muzica, va las “pe valurile verii”, care-mi lipsesc la nebunie!!!

Tags:
About the Author

  • bodan mariana

    super arata te rog a-mi spui cu ce sa amestec cacao ca nu a-m
    praf de ciocolata

  • Bianca

    Super reteta! Mi-am uimit sotul cu ea, multumesc! :)

  • Anonymous

    Multumesc ca existi….

  • Amalia

    Arata foarte bine:)Te admir ca ai dispozitia necesara sa faci inghetata in casa.

    Imi place reteta ta, insa eu voi cumpara inghetata gata facuta. Timpul acordat bucatariei e foarte scurt, in cazul meu, insa inghetata mea preferata de vanilie Carte d’Or Creme Vanilla se potriveste perfect retetei tale. O recomand cu caldura celor care nu dispun d etimpul necesar si carora le place reteta ta.

  • Anonymous

    Trebuie neaparat strecurata?
    Nu am inteles partea asta cu castronul rece, strecuratul si hartia umeda! Poate fi orice tip de hartie?
    Ma apuc acu sa o fac si sunt cam incepatoare in ale bucatariei si nu vreau sa gresesc!

  • http://www.blogger.com/profile/04721445845414082300 Mihaela

    Cornetele de inghetata sunt de la Kaufland ;) azi mi-a cumparat si sora mea iar in seara asta execut reteta ;)

  • Narcisa

    Delicioasa! Abia astept sa o incerc !

  • felicia (mangalia)

    Laura ,te rog spune-mi de unde cumperi cornetele(vafele) pentru inghetata.Am facut si eu inghetata foarte buna….vanilie si caramel cu alune……….buna tare!

  • Anonymous

    Una e a mea!!!
    Va pup!
    Alina Mitin

  • vera

    salu laura…iti urmaresc blogul periodic..faci niste minunatii culinare de-a dreptul.
    Imi spui te rog daca aceasta inghetata o pot face la masina de inghetata? mersi anticipat

  • http://www.blogger.com/profile/10068858963957779539 Mihaela

    Laura, superba prezentare! Buna reteta de baza cu care poti sa jonglezi toata vara :)

  • http://www.blogger.com/profile/07305478360052590735 Teobucatar

    Are doua calitati:arata ffff bine si e de casa ,adica SANATOASA!

  • http://www.blogger.com/profile/13956977729610557960 Adela Zilahi

    Ador inghetata de vanilie! Absolut delicioasa!

  • http://catkitchen.wordpress.com catkitchen

    ne putem servi si noi? :):)

  • http://www.blogger.com/profile/07782809857096955573 Mirela

    Ador inghetata ,chiar astazi am sa fac o portie de vanilie si una de capsuni,o sa te invit la mine pe blog unde o sa vezi ce a iesit.

  • http://www.blogger.com/profile/18074757006262378806 Fancy Cake

    Absolut delicios! Arată foarte bine!

  • http://www.blogger.com/profile/14102489700935476755 Stefania

    Bellissimi :) brava

  • http://www.blogger.com/profile/12324183659250985032 Laura

    Federica, sono così felice che ti piace!!!!!!!!!!!!! Baci :)

  • http://www.blogger.com/profile/18131077349653166357 Federica

    noooooooo ma sono spettacolariiiiiiiiiiiiiii!!!bravissima!!baci