Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (2 votes cast)

 

 

Dragii mei, astazi praznuim Buna Vestire, marea sarbatoare inchinata Maicii Domnului, in care avem dezlegare la peste. Pe Facebook v-am pus deja la dispozitie colectia mea de retete cu peste, de post si nu numai, dar pe blog nu am ajuns inca sa va prezint ceva in sensul asta. Cu un pic de intarziere, asadar, va prezint o reteta rapida si gustoasa cu paste si ton: Farfalle cu ton si sos de rosii!!!

 

Ingrediente:

– 400 g. paste Farfalle (fundite)

– 1 ceapa mare

– 1 lingura ulei de masline

– 1 conserva rosii tocate (425 ml.)

– 1 conserva ton maruntit, in suc propriu

– 1 conserva ton bucati, in ulei

– 1 conserva fasole alba sau rosie (kidney) de 425 ml.

– sare, piper dupa gust

– frunze de patrunjel tocate (optional)

 

Mod de preparare:

Se fierb pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg apoi si se trec printr-un jet de apa rece. Se lasa la scurs.

Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie si se adauga ceapa tocata. Se caleste cateva minute, amestecand des, dupa care se adauga conserva de rosii. Se lasa totul la fiert timp de cca. 5 minute, cu capac.

Se scurge fasolea si se adauga impreuna cu tonul maruntit (in apa) in sosul de rosii din tigaie. Se lasa putin sa se inabuse la foc mare (fara capac); se pune sare si piper dupa gust. La sfarsit se adauga tonul bucati, cu tot cu ulei, si se amesteca totul foarte bine.

Se amesteca pastele cu sosul din tigaie si se servesc dupa ce “stau” vreo 10 minute, cu capac, pentru ca pastele sa ajunga sa absoarba putin din sos. Sint minunate si reincalzite (ba chiar mai bune).

…asta daca nu dispar imediat din farfurie 😀

Tags:
  • anca

    Buna, Laura! Am incercat reteta si este foarte buna!Multumesc!

  • suzane

    O reteta simpla ,potrivita pentru acesta perioada(dezlegare la peste) si foarte gustoasa.Multumesc ,Laura, te astept cu retete noi pentru PASTE.