Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (2 votes cast)

 

 

Doamne, a trecut o vesnicie de cand n-am mai scris pe blog si imi era atat de dor de voi!!! Voiam sa va pregatesc ceva special pentru a sarbatori cei 6 ani pe care i-a implinit blogul meu la inceputul lunii februarie, dar dupa cum probabil stiti, am fost bolnava. Racita. Cobza. De doua ori, una dupa alta. Bonus 😀 Asa ca, pana ma mai adun si va ispitesc cu ceva mai decadent, va daruiesc o inimioara dulce, cu lapte de cocos si biscuiti amaretti, o panna cotta delicioasa si reconfortanta. Pentru toate doamnele care imi calca pragul zilnic, sau oricand 🙂

La multi ani, fete dragi, de ziua noastra!!!

 

Ingrediente:

– 200 ml lapte de cocos

– 400 ml smantana dulce pentru frisca

– 120 g zahar

– 100 g ciocolata alba

– 1 varf de cutit scortisoara (optional)

– 6 foite gelatina sau 10 g gelatina granule

– 50-60 g amaretti sau fursecuri Alcazale (fara umplutura)

– ornamente de zahar…inimioare mai ales 😛

 

Mod de preparare:

Se inmoaie gelatina in apa rece (in atata apa cat sa treaca cu doua degete peste). Daca folositi foite, rupeti-le in jumatate si cufundati-le intr-un bol incapator plin cu apa rece. Se vor hidrata mai bine. Lasati-le aprox. 15 minute, sa se umfle.

Se amesteca pe foc laptele de cocos cu smantana pentru frisca si zaharul. Se rupe ciocolata in bucatele si se adauga compozitiei; se amesteca pana se topeste. Se ia oala de pe foc si se adauga gelatina, bine scursa de apa. Se amesteca energic si se lasa la racit (gelatina se topeste in compozitia fierbinte). Se adauga scortisoara, daca va place.

Se pregatesc 4-5 forme inimioara (puteti folosi si cupe sau pahare). Se uda si se tapeteaza cu folie alimentara transparenta. Cand compozitia de panna cotta e bine racorita, se amesteca din nou foarte bine, se strecoara si se toarna in formele pregatite. Se aseaza in fiecare forma 8-10 amaretti sau fursecuri. Se cufunda la interval de cateva minute in compozitie, ca sa se inmoaie si sa-si pastreze forma. La final, amaretti se intorc cu partea neteda in sus si se aranjeaza uniform (cand formele se vor rasturna, vor arata minunat!!!).

Panna Cotta se pune la frigider pentru minim 4 ore sau peste noapte, dupa care se rastoarna pe un platou sau pe farfurii individuale. Se orneaza cu bombonele de zahar sau nuca de cocos colorata:

Se savureaza cu maaare pofta!!!! Uitati-va doar cat de bine arata in sectiune 😛

Tags:
  • Vali Georgescu

    as lasa poze aici cu ce pregatesc eu, unicat retete propii, dar nu reusesc!

  • Vali Georgescu

    Laura iti multumesc pt toate retetele, eu sunt barbat si iti urmez retetele,iar important este ca imi iese totul perfect. bravoooooooo:))

  • Gabriela Naum

    Foarte buna! La multi ani si tie, Laura! Ai un blog minunat!