Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

 

 

Dragii mei, vine Craciunul, vin sarbatorile!!! Anul asta, zapada ne-a acoperit atat de frumos gradina incat m-a inspirat sa creez aceste fursecuri “fulgi de zapada” in cinstea ei. Si a lui Bogdi, care dac-ar putea ar si dormi-n troienele de zapada din curte πŸ˜€

Nu va necajiti daca nu aveti forma speciala de fulg de nea. Puteti sa folosti o forma simpla de stea. Maine va aduc si varianta asta, cu cacao, si-apoi va veti putea bucura de cati fulgi de zapada doriti :))

 

Ingrediente pentru cca. 40 de bucati:

– 125 g unt

– 100 g faina

– 100 g amidon

– 80 g zahar pudra

– 1 ou mare

– 4 linguri lapte

– 80-100 g ciocolata alba pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se amesteca cu mixerul untul moale, lasat din timp la temperatura camerei, cu zaharul, oul intreg si laptele.

Separat, se amesteca faina cu amidonul; se adauga repede in aluat si se amesteca doar pana la omogenizare. Se framanta apoi aluatul cu mainile reci (caldura nu-i prieste aluatului asta) si se formeaza o bila care se inveleste intr-o folie. Se tine cel putin 1 ora la frigider, desi ideal ar fi sa il lasati mult mai mult, chiar peste noapte. Cu cat sta mai mult la rece, cu atat devine mai fraged.

Se intinde apoi, nu foarte subtire, pe o suprafata presarata cu faina, se stanteaza cu o forma de fulg de nea (data cand si cand prin faina) si se coc, in tava tapetata cu hartie de copt, la foc potrivit spre mare (190 grade C) cca. 10 minute.

Le puteti face si cu o saptamana inainte de Craciun, adica cam de pe-acum πŸ˜› …vor fi si mai fragede si aromate (le pastrati in cutii, langa o felie de mar sau o coaja de portocala).

 

Cei mai frumosi “fulgi de zapada” sint pentru voi πŸ™‚

Tags:
  • Apostol Violeta

    Buna,
    am facut si eu reteta de biscuiti,si au iesit deliciosi! Ii plac mult fetitei mele si ii fac fara a avea o ocazie anume.
    Intrebarea mea pentru tine era daca pot tine aluatul mai multe zile in frigider..si cam cate ? πŸ™‚
    Multumesc

    • Violeta draga, ma bucur tare mult ca ii savurati cu atata pofta! πŸ™‚
      Aluatul poate fi tinut la frigider 2-3 zile (la congelator poate sta chiar si mai mult), dar sa fie neaparat infoliat.
      Cand vrei sa-i pregatesti, insa, va trebui sa lasi aluatul la temperatura camerei vreo 30 de minute sau o ora, ca sa se dezmorteasca un pic. In felul asta il vei putea intinde usor.
      Pupici multi micutei tale si tie!!! <3

  • mihaela

    Delicioase !

  • Timea Ioo

    Minunat arata! Imi place mult forma, nu am vazut inca asa steluta frumoasa! Pup

    • ai copii

      printre jucariile lor poate gasesti ceva ….(nu-mi merge pe tst semnul intrebarii)

  • dana

    Multumesc Laura ca ne dai idei superbe.

  • raluka

    super!de unde ai forma?

  • disqus_2zAZ3kOPfX

    Draga mea Laura,nu mi-ai spus cum faci glazura asa de frumos!!

  • daca nu am amidon ce pot pune in loc? Sunt minunati πŸ˜‰

    • Lucia, iti multumesc frumos!!! Nu-i nimic daca nu ai amidon, pune tot faina, dar nu chiar 100 g. ci 60-80 g.

  • Anca

    Sunt absolut superbe!

    • Ma bucur mult de tot ca-ti plac, Anca πŸ™‚