Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.8/5 (4 votes cast)

 

 

Prazul este o leguma delicioasa, sint sigura ca multi dintre voi stiti asta deja. In Banat insa nu se prea foloseste dar eu l-am adoptat cu bucurie inca de la inceputul blogului meu: Praz decorativ.

Acum il gatesc ori de cate ori am ocazia, si mereu raman uimita de cat de gustos este. O dovada clara aveti aici, la prazul iahnie, care-a primit numai cuvinte de lauda 🙂

Astazi il vom servi la cuptor sub forma de plachie. Plachie de praz!!!

 

Ingrediente:

– 1 kg. praz

– 2 cepe

– 5 rosii mari sau 3 linguri pasta de rosii

– 100 ml. ulei

– 1 pahar cu apa (150 ml.)

– 5-6 catei de usturoi

– 1 legatura patrunjel

– sare, piper

 

Mod de preparare:

Ceapa si prazul se curata, se taie felii si se inabusa in ulei. Se adauga rosiile decojite si taiate felii sau pasta de rosii, sare si piper dupa gust, apa si se mai lasa pe foc cca. 10 minute, amestecand din cand in cand.

Se toarna compozitia intr-un un vas termorezistent ( un vas jena) si se da la cuptor, la foc potrivit (180 grade C) timp de 20 de minute.  Se adauga apoi usturoiul trecut prin presa si verdeata tocata si se mai lasa inca 20 de minute sau pana cand mancarea scade.

Se poate servi si fierbinte si rece. E la fel de gustoasa. Mai ales daca o acompaniati cu o portie de cartofi fierti sau mamaliga.

Tags:
  • Am facut azi, pentru prima oara in viata mea,mancare de praz, dupa reteta ta. Continuu ma ling pe degete….As vrea sa iti dau si eu o reteta de prajitura, foarte usoara, faina, luata de la mama prietenului meu. O testezi, apoi o pui pe site daca iti place 🙂 O adresa de email, se poate? Toate cele bune 🙂

  • Roxana

    Si mie imi place foarte mult prazul! Nu l-am mai gatit asa, dar arata bine!