Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Dragii mei, pentru ca se apropie Duminica Floriilor, si pentru ca nu stiu daca reusesc sa pregatesc tortul pe care il doream de Florii (un tort delicios cu ciocolata alba :P), va invit la o felie de pasca cu ciocolata, zic eu la fel de ademenitoare :)

E prima oara cand fac pasca cu ciocolata, dar mi-a iesit atat de bine incat presimt ca o voi reface si de Pasti, alaturi de pasca cu branza fara aluat :))
Sper din tot sufletul sa o incercati, fiindca este absolut de-li-cioa-sa!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

Ingrediente:

- 1 portie aluat de cozonac
- 200 g. ciocolata cu lapte sau amaruie
- 100 g. alune macinate
- 1 lingura unt
- 1 lingura lapte praf sau amidon
- 3 linguri smantana
- unt pentru uns forma
- 1 galbenus pentru uns
- 1 lingurita lapte caldut

Mod de preparare:
Se pregateste aluatul de cozonac dupa reteta indicata mai sus, la ingrediente :P
Se imparte aluatul in doua parti; cu o parte se acopera fundul unei forme (cu diam. de 26 cm.) tapetata cu hartie de copt si bine unsa cu unt. Nu va stresati cu intinsul aluatului, ci asezati-l direct cu mana in forma, prin presare (aici ma adresez celor carora le este teama de aluaturi :D)
Se topeste ciocolata, rupta in bucatele, intr-un vas la bain-marie. Se adauga alunele macinate (daca inainte de a fi macinate, se tin la cuptor pentru cca. 10 minute, ar fi si mai grozav :P). Se pune untul si laptele praf si se amesteca totul foarte bine. Se ia vasul de pe aburi. Se adauga smantana si se omogenizeaza.
Se toarna umplutura de ciocolata peste foaia de aluat si se niveleaza.
Din aluatul ramas se modeleaza un rulou subtire, simplu sau impletit in doua, cum am facut la cozonacul cu capsuni, sau in trei, cum am facut eu acum, desi nu se prea vede :)))
Se aseaza impletitura de aluat in jurul umpluturii si se unge cu galbenusul amestecat cu laptele caldut.
Pasca se da la cuptor, intai la foc mai mare (180 grade C.), apoi cand incepe sa se rumeneasca (nu deschideti usa cuptorului pentru asta :P) la foc domol (170 grade C.). In cca. 30-35 de minute pasca noastra cu ciocolata e gata :)
Se lasa sa se racoreasca bine si se scoate din forma. Se taie doar cand e rece, pentru ca altfel se incruzeste!!!
Se orneaza cu oua de ciocolata. Eu am avut migdale trase in ciocolata, alba si neagra :P

Va poftesc cu mare drag la o felie de pasca cu umplutura de ciocolata!!!! :)

…cu margini rumene si apetisante :P

 
Pe balansoar, sub salcia mea plangatoare :)

Pofta mare, maaaare sa aveti!!!!!!!!!!! :P

Zambilutele mele in trei culori :P, sint pentru toate prietenele care imi viziteaza blogul (si pentru fetele de pe facebook, of course :D) care poarta nume de flori…si nu in ultimul rand pentru mami a mea iubita, Viorica :)

P.S. Daca visati la o pasca mult mai ciocolatoasa de-atat :P, va sfatuiesc sa o acoperiti cu un strat generos (inca vreo 200 g.) de ciocolata. Iar daca nu aveti alune la indemana, inlocuiti-le cu nuci, migdale sau stafide, dupa preferinta ;)

Tags:
About the Author

  • Pingback: Recomandari dulci pentru masa de Pasti | Retete culinare cu Laura Sava

  • http://www.facebook.com/buleu.valeria Buleu Valeria

    sa stii draga Laura ca ma voi “inspira” de aceste sarbatori din meniul tau,arata grozav si plin de culoare.Am sa incerc si ceva prajituri de la tine.Azi am facut o prajitura cu creme de la doua feluri.Eu zic ca a iesit , voi vedea miine cind o voi taia de ziua fiului meu.Sarbatori fericite.Valeria.

  • http://www.blogger.com/profile/02013243949831948722 Mirela Goleanu

    Foarte bine arata pasca !

  • Anonymous

    smantana de care trebuie? smantana pt frisca sau de gatit? multumesc.

  • http://www.blogger.com/profile/06927614589860069625 stefy

    o sa incerc si eu aceasta pasca de paste!! sper sa imi iasa pentur ca pana acum nu am facut deloc pasca!!! si am mari emotii!!!

  • delora

    Doamne Laura cum poate sa arate!!!Mi s-a facut o poftaaaaa, din motive de bebe mic nu o pot ‘executa” anul acesta dar o salvez.Felicitari!

  • http://saltnsasha.wordpress.com Sasha

    gata:D am gasit reteta perfecta de pasca pentru duminica..genial!

  • http://laptopnews.ro Roxana

    Ce bine si delicios arata! Anul asta incerc si eu varianta cu ciocolata! :D

  • http://hapleablog.wordpress.com Haplea

    Wow cat de bine arata!Daca mai are si cicolata este clar pe gustul nostru!

  • http://economisim.info Iulia S.

    In facultate, asteptam cu nerabdare sa vina colega mea de camera Diana din vacanta de Pasti, sa ne aduca pasca facuta de bunica ei. Cea cu ciocolata si cea cu smantana erau preferatele mele, si acum imi aduc aminte cum mancam si radeam toate trei (eram trei intr-o camera). La noi in zona (Dobrogea) nu prea se face, dar poate ca o sa ma incumet eu.

  • http://www.blogger.com/profile/06887804898980811941 Nina

    Arată absolut magnific!

  • http://www.blogger.com/profile/02873875589255875803 alinutzika

    f bine arata!

  • Anonymous

    vai cat de bine arata,multumesc de reteta,chiar de ziua mea,tra sa o incerc zilele urmatoare pupici :D

    Flavia

  • http://www.blogger.com/profile/05423303875576881080 Camy Sweet

    Cred si eu ca este delicios cu o asa pufosenie!Pupici!

One Pingback/Trackback