Turta dulce cu miere

6 comentarii

Dragii mei, sfanta seara de Ajun se apropie ametitor, si, desi am inca atatea de facut, am hotarat sa nu va lipsesc, totusi, de aceste gingase bucatele de turta dulce cu miere, pe care vi le-am promis de mult, maine ramanandu-mi, sper eu 😛 , mai mult timp pentru o postare mai speciala.

 

Ingrediente:

  • 300 g miere
  • 200 g unt
  • 500 g faina
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1/2 lingurita praf de cuisoare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 praf cardamom (optional)
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 3 lingurite de apa
  • migdale crude
  • cirese glasate/din cocktail

 

Mod de preparare:

Am sa incep, insa, cu cardamomul, pe care mi l-a cumparat mami din Danemarca, in diferite „recipiente”, sa ma satur 😀 …ca ataaata am batut-o la cap!!!

…si in continuare…
Se topeste mierea si untul; se lasa sa se raceasca putin. Se adauga faina, condimentele si bicarbonatul stins cu apa. Se acopera aluatul si se lasa 1 zi la temperatura camerei. Sau macar peste noapte 😀  E foarte important sa faceti asta, ca sa obtineti un aluat matasos.

Se incalzeste cuptorul la 170 grade C (foc domol); se tapeteaza o tava (mai mare, de fursecuri) cu hartie de copt.

Aluatul de turta dulce se framanta putin pe o suprafata infainata, pana se „leaga”:

Se intinde apoi intr-un strat, nu foarte subtire, intre doua folii transparente, ca si aici: turta dulce cu martipan)

Se decupeaza patrate:

Se orneaza fiecare patrat cu cate o jumatate de cireasa glasata.
…aici, la Stele de ciocolata, puteti vedea cum arata si recipientu’ 😛
Se pun apoi in tava pregatita, la mica distanta unele de altele ( se pot orna cu jumatatile de cirese glasate chiar in tava, daca vreti).

Migdalele intregi (si crude) se pun pentru cca. 1 minut in apa clocotita, pentru a le putea decoji:

In urma acestui procedeu, se si desfac foarte usor in doua:

Se orneaza turta dulce si cu jumatati de migdale, ce ar trebui sa intruchipeze petalele unei flori 🙂

Se coc patratele in cuptorul incalzit , timp de  cca. 12 minute:

Se aseaza pe platoul de servit:

…si se pudreaza cu zahar pudra, ca o ninsoare dulce 😛

Sper sa va placa si de ce nu, poate chiar sa va bucurati de ele, in seara de Ajun!!!

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

6 comentarii

raluca 12 decembrie 2012 - 18:27

foarte bune, le-am facut anul trecut, clar anul acesta portie dubla. Multumim de excelenta reteta!

Raspunde
andra 16 mai 2011 - 19:38

„Se pastreaza aluatul 2 zile la temperatura camerei”?? SAY WHAT??? Pai pana atunci imi trece pofta ! 😀

Raspunde
Paradis 24 decembrie 2010 - 10:27

Fie ca Pruncul Isus nascut in ieslea din Bethleem,sa se nasca si in inimile voastre!Sarbatori fericite!

Raspunde
Anonymous 24 decembrie 2010 - 03:37

Nasterea Domnului sa va gaseasca sanatosi si bucurosi !
Craciun fericit si in anul ce vine mai mult timp pt. rugaciune si fapte bune , fapte de milostenie mult placute Bunului dumnezeu !
Sarbatori fericite !

Raspunde
Sara & Miki 24 decembrie 2010 - 01:35

Iti doresc din toata inima un Craciun fericit si plin de bucurii. Sa-ti aduca Mosul ce iti doresti!

Raspunde
yaya6 23 decembrie 2010 - 23:57

ce frumoase sant,imi fac cu ochiul,sarbatori fericite

Raspunde

Scrie un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.