Tortulete cu kiwi

1 comentarii
[shashin type=”photo” id=”17379″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Tortulete cu kiwi, pentru toti fanii kiwi :))

Ingrediente:

Blat:
– 5 oua
– 75 g zahar
– 1 pachetel zahar vanilat (10 g)
– 75 g faina

Crema:
– 4 kiwi
– 200 g mascarpone
– 150 g branza dulce de vaci (simpla sau cu smantana)
– 50 g zahar pudra
– 1 pachetel zahar vanilat (10 g)
– coaja rasa de la o lamaie
– 2 foi gelatina sau o lingurita rasa gelatina granule
– 2 linguri de rom alb (optional)
– zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare:
Pentru blatul de rulada, se incinge cuptorul la 170 grade (foc domol).
Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu un praf de sare (cat luati cu trei degete). Se adauga zaharul si zaharul vanilat in ploaie, in trei ture, amestecand bine cu mixerul dupa fiecare tura, pana cand nu se mai simte zaharul. Cand ati obtinut o spuma tare, se adauga galbenusurile si apoi faina, neaparat cernuta. Se amesteca usor, cu o spatula sau o lingura de lemn, pana se incorporeaza toata faina. Nu exagerati insa cu amestecatul, pentru ca aerul sa ramana in compozitie. Se intinde compozitia intr-o tava de aprox. 42 cm. in lungime si 29 cm. in latime, acoperita cu hartie de copt, si se coace cca. 12 minute. Blatul se lasa la racit in tava, apoi se rastoarna si i se inlatura hartia de pe fund. Se rastoarna din nou, in pozitia initiala.
[shashin type=”photo” id=”17380″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Se pun foile de gelatina (sau granulele) in apa rece (sa treaca bine peste ele) si se lasa la inmuiat cca. 5 minute. Daca folositi granule de gelatina, le puneti in doar 80 ml. apa rece si le lasati, tot asa, cca. 5 minute la inmuiat.
In acest timp, se pregatesc fructele de kiwi: se decojesc kiwi  se oparesc 1 minut in atata apa cat sa le acopere (puneti si una, doua linguri zahar) si se scurg. Eu am sarit peste faza asta, fiindca am avut kiwi in compot . Se lasa la racit, dupa care se maruntesc, cat de fin puteti, cu cutitul.
Se topeste gelatina la microunde sau la foc mic, pret de cateva secunde (doar pana se lichefiaza). Tineti minte ca nu are voie sa dea in clocot, pentru ca isi pierde calitatile de inchegare! Se lasa deoparte.
Se amesteca branza mascarpone cu cea de vaci, cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Se adauga o lingura, doua in gelatina topita, se amesteca bine si apoi se toarna in restul de crema. Se adauga romul si bucatile de kiwi maruntite.
Se taie blatul in doua, si apoi fiecare jumatate in 3 bucati:
[shashin type=”photo” id=”17381″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Se intinde crema pe fiecare bucata si se lasa la frigider timp de 10-15 minute:
[shashin type=”photo” id=”17382″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Se ruleaza apoi, cu grija, fara sa strangeti prea strans blatul:
[shashin type=”photo” id=”17383″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Nu va necajiti daca crema iese din rulada, indesati-o inapoi cu lama unui cutit sau cu dosul unei linguri 🙂
Mini-ruladele, pline cu crema, se lasa la frigider pentru minim 2 ore:
[shashin type=”photo” id=”17384″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Apoi, fiecare mini-rulada se taie in 4 felii subtiri (cu un cutit bine ascutit sau zimtat):
[shashin type=”photo” id=”17385″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Se pudreaza cu zahar pudra si se servesc:
[shashin type=”photo” id=”17386″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Delicioase!!!
Pozele vechi 🙂
image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

1 comentarii

Petite moi 9 aprilie 2010 - 12:40

E senzational!!!Aaaaa!! Ce imi plac retetele tale 😀 Mersi de idei.
Cu drag, Erika

Ps. Ai ajuns instantaneu in lista cu blogurile mele preferate :o)

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.