Tortulete cu kiwi

1 comentarii
Tortulete cu kiwi, pentru toti fanii acestor fructe acrisoare :))
Sunt atat de delicate si usoare!!! Nu te poti opri din mancat 😀

Ingrediente:

Blat:
  • 5 oua
  • 75 g zahar
  • un pachetel zahar vanilat (10 g)
  • 75 g faina
Crema:
  • 4 kiwi
  • 200 g mascarpone
  • 150 g branza dulce de vaci (simpla sau cu smantana)
  • 50 g zahar pudra
  • un pachetel zahar vanilat (10 g)
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 foi gelatina sau o lingurita rasa gelatina granule
  • 2 linguri de rom alb (optional)
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 170 grade (foc domol). Tapetati cu hartie de copt o tava de aprox. 42 cm. in lungime si 29 cm. in latime (iese chiar mai bine intr-o tava mai mare).
Pentru blatul de rulada, separati ouale: bateti albusurile spuma cu un praf de sare (cat luati cu trei degete) apoi cu zaharul tos si zaharul vanilat in ploaie, in trei ture, amestecand bine cu mixerul dupa fiecare tura, pana cand nu se mai simte zaharul.
Cand ati obtinut o spuma tare, adaugati galbenusurile si apoi faina, neaparat cernuta. Amestecati usor, cu o spatula sau o lingura de lemn, pana se incorporeaza toata faina. Nu exagerati insa cu amestecatul, pentru ca aerul sa ramana in compozitie.
Intindeti compozitia in tava si dati la copt cca. 12 minute.
Blatul se lasa la racit in tava, apoi se rastoarna si i se inlatura hartia de pe fund. Se rastoarna din nou, in pozitia initiala.
Puneti foile de gelatina in multa apa rece (sa treaca bine peste ele); lasati la inmuiat cca. 5 minute. Daca folositi granule de gelatina, le puneti in doar 80 ml apa rece si le lasati, tot asa, cca. 5 minute la inmuiat.
In acest timp, se pregatesc fructele de kiwi: decojiti kiwi si opariti-le un minut in atata apa cat sa le acopere (puneti si una, doua linguri zahar) apoi scurgeti-le. Eu am sarit peste faza asta, fiindca am avut kiwi in compot . Lasati-le la racit, dupa care se maruntesc, cat de fin puteti, cu cutitul.
Topiti gelatina la microunde sau la foc mic, pret de cateva secunde (doar pana se lichefiaza). Tineti minte ca nu are voie sa dea in clocot, pentru ca isi pierde calitatile de inchegare! Se lasa deoparte.
Amestecati branza mascarpone cu cea de vaci, cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Adaugati o lingura, doua in gelatina topita, amestecati bine si apoi turnati in restul de crema. Adaugati romul si bucatile de kiwi maruntite.
Taiati blatul in doua, si apoi fiecare jumatate in 3 bucati:
Intindeti crema pe fiecare bucata si lasati la frigider timp de 10-15 minute:
Rulati apoi, cu grija, fara sa strangeti prea strans blatul:
Nu va necajiti daca crema iese din rulada, indesati-o inapoi cu lama unui cutit sau cu dosul unei linguri 🙂
Mini-ruladele, pline cu crema, se lasa la frigider pentru minim 2 ore:
Apoi, fiecare mini-rulada se taie in 4 felii subtiri (cu un cutit bine ascutit sau zimtat):
Se pudreaza cu zahar pudra si se servesc:
Delicioase!!!
Pozele vechi 🙂
image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

1 comentarii

Petite moi 9 aprilie 2010 - 12:40

E senzational!!!Aaaaa!! Ce imi plac retetele tale 😀 Mersi de idei.
Cu drag, Erika

Ps. Ai ajuns instantaneu in lista cu blogurile mele preferate :o)

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.