Tort Pestisor cu kiwi

15 comentarii
[shashin type=”photo” id=”15040″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Tort Pestisor, un pestisor cu kiwi, facut cu toata dragostea puiului meu iubit Bogdan, care imi umple viata si inima de fericire!!!!!!!!!!!!!!!!Fiindca mi-a facut o surpriza nemaipomenita de 8 martie ( chiar a fost foarte cuminte si acultator si n-a suflat nimic despre surpriza ce a pus-o la cale impreuna cu domnisoarele educatoare 😛 ) l-am asteptat si eu pe el cu o surpriza: un tort peste, caci mai nou e fan pestisori…de orice fel 😀

Na bun, si acum sa va arat “surpriza” pe care mi-a facut-o: cea mai frumoasa felicitare din lume!!!

…neaparat sa scriu si poezioara 🙂

” Astazi ziua ta e, mama!
Iti doresc sa fii voioasa,
Fara griji si sanatoasa.
Sa traiesti ani multi, senini
Si de bucurie plini. “

Toate astea mi-au incalzit sufletul si mi-au adus lacrimi de bucurie in ochi…
…asa ca, acesta este cadoul meu-surpriza pentru Bogditzu meu scump!!!

 

Ingrediente pentru 12 portii

Pentru blat:
– 3 oua
– 100 g. zahar
– 75 g. faina
– 1 lingurita praf de copt
– 2 linguri de amidon

Pentru crema:
– 1 ou
– 3 linguri de zahar
– 3 linguri de amidon
– 150 g. frisca
– 100 ml. lapte
– 1 pachetel de zahar vanilat

Pentru decor:
– 4-6 bucati de kiwi
– 1 pachetel gelatina pentru tarte (glazura incolora pentru torturi: Tortenguss)
– 100 g. frisca
– zahar tos
– fistic macinat

In afara de acestea:
– o forma patrata pentru copt
– grasime pentru forma

 

Mod de preparare:

Separati galbenusurile de albusuri. Bateti spuma albusurile. Amestecati galbenusurile cu zahar pana obtineti o compozitie cremoasa. Turnati albusurile peste aceasta compozitie:


Cerneti faina, praful de copt si amidonul si inglobati-le cu atentie in compozitie:


Incalziti cuptorul la 180 de grade C (foc potrivit). Ungeti bine forma cu unt si apoi turnati in ea compozitia:

Lasati-o la cuptor aproximativ 15 minute. Dupa ce s-a racit, scoateti blatul din forma:


…si taiati-l pe jumatate:


Acum, cu ajutorul unui bol sau al unui sablon (eu am folosit bolul oval de la cantarul electronic :D) dati-i forma de peste:


…nimic nu se arunca 😛 …capetele le-am folosit pe post de coada. Trucul asta il stiu dintr-o revista trimisa de Lili a mea cea draga, din indepartata Noua Zeelanda.
Pupici Lili pentru cadoul-surpriza ce ne-a entuziasmat peste masura! Cartile cu torturi pentru copii sint totale!!! Bogdi mi-a facut o lista imaginara, luuuunga, luuuunga cu torturile pe care vrea sa i le fac 😀

…si sa revenim la pestisorul lui Bogdi…
Asa arata, deci, decupat 🙂

 

Amestecati bine oul cu zaharul si amidonul. Adaugati 100 g. frisca si laptele si fierbeti usor, amestecand continuu. Lasati crema sa se raceasca:


Bateti bine restul de frisca si zaharul vanilat apoi turnati compozitia peste crema de mai sus.
Rezulta o crema usoara si gustoasa, perfecta pentru copilasi:

 

Curatati kiwi, apoi taiati-le felioare subtiri.
Ungeti blatul de jos cu jumatate de crema:


…apoi asezati deasupra lui celalalt blat. Uniformizati restul de crema cu ajutorul unei palete pe toata suprafata tortului:


Asezati feliile de kiwi in mod regulat peste “pestisor” :


Preparati glazura conform indicatiilor de pe pachet si turnati-o peste feliile de kiwi, incepand din mijlocul tortului:


Bateti bine frisca. Puneti o parte din ea intr-un cornet de bucatarie si faceti cu ajutorul lui un ochi si o branhie 🙂


Cu restul de frisca ornati marginea tortului. Cu ajutorul unei palete fixati pe marginea tortului zaharul tos si fisticul… pe care eu, din pacate, nu am mai ajuns sa le “fixez”, fiindca a trebuit sa mergem dupa Bogdi la gradi…
Asa ca atunci cand ne-am intors i-am si aratat pestisorul… asa cum era 🙂
A fost foarte incantat!!! Atat de incantat incat intr-o clipita i-a si rontait codita 😛

Sectiune:


Si o felie pentru copilasii vostri…

Lui Bogdi i-a placut atat de mult si a papat cu atata pofta incat plutesc de fericire!!! :)))
Eu stiu cat e de bun tortuletul asta si crema lui pentru ca l-am facut prima data, acum vreo 10 ani!!! …cand Bogdi meu era inca ingeras…si apoi l-am refacut (chiar pas cu pas) sub forma de omuleti de zapada, mosi craciuni si braduti, aici: Meniu de Craciun

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

15 comentarii

speranta 26 mai 2012 - 16:01

Buna.super idee.il fac de 1iunie,sarutmana.bv printului tau.frumos.va pop succes si nu ma impliniri sa fi iubita<3

Raspunde
Anonymous 28 martie 2011 - 15:04

Doamne!!ca tare-mi mai esti draga!!

Raspunde
Laura 19 martie 2008 - 22:17

Draga mea Angela, esti tare draguta!
Iti multumesc mult pentru urari si cuvintele frumoase! 🙂
Ma bucura nespus faptul ca apreciezi retetele mele… si mai ales pestisorul, pe care l-am facut cu gandul la Bogdi meu drag 🙂

Te astept cu drag oricand…

Raspunde
Elena 18 martie 2008 - 22:46

Mersi Laura, trebuie sa imi iau avant sa caut! Te mai bazai eu pentru idei si mai scormonesc blogul, hihihi!:) Si mai asteptam poze cu Bogdi!:)

Raspunde
Angela 18 martie 2008 - 22:03

Draga Laura, cred ca esti o fata deosebita, sa stii ca imi plac fffff…. mult retetele tale . Multa sanatate la BOGDI.

Raspunde
Angela 18 martie 2008 - 21:54

MIA PLACUT FOARTE MULT TORTUL CEL MAI FRUMOS:))

Raspunde
Laura 18 martie 2008 - 13:14

Ooooh, Ginette scumpa mea, nici sa rosesc n-am mai apucat! :)))
Poza asta e facuta acum o vesnicie dar cum, mai nou, sint foarte nostalgica (de la primavara asta capricioasa mi se trage -precis 😀 )…si cum mi-e un dor teribil de mare si de soare……

Ma bucur mult ca iti place pestisorul!
Iti trimit cei mai dulci pupicei ever! 🙂

Raspunde
Ginette 18 martie 2008 - 12:50

Super tortul, e atat de haios !!! Iar tu esti tare frumusica, m-am uitat cu atentie la poza ta, esti frumusica foc !!!
Te pup !

Raspunde
Laura 17 martie 2008 - 00:16

Thanks Carmen! …a kiwi-fish for my little angel! 🙂
He loved it!!!

Raspunde
Laura 17 martie 2008 - 00:14

Elena, te ajut cu mare drag cu orice sfat privind aniversarea Gabitzei scumpe, care, nu-mi vine sa cred ca va implini 1 anisor deja…
Colorant rosu ar trebui sa gasesti cam pe la orice hipermarket.
Eu am vazut doar o firma care comercializeaza asa ceva la noi si se cheama: Colin
Ma bucur ca iti place pestisorul!
L-am facut repede si a iesit chiar dragut 😉 … Bogdi a fost incantat! 🙂

Si noi va pupam pe voi!

Raspunde
Laura 17 martie 2008 - 00:08

Mersi mult Amalia pentru cuvintele frumoase! Inseamna enorm pentru mine!
Si eu te pup si iti doresc un inceput de saptamana frumos! 🙂

Raspunde
Carmen 16 martie 2008 - 23:54

wow
beautiful your fishcake 🙂
brava

Raspunde
Elena 15 martie 2008 - 15:37

Frumos totul, pozele si tortul cred ca e delicios! Cred ca o sa am mare nevoie de tine la aniversarea de 1 an a lui Gabi:) pentru ca nu stiu unde sa gasesc colorant rosu:)
Pupam “gradinatarul bucatar” care aduce atata bucurie lui mami si tati!:)

Raspunde
Amalia 15 martie 2008 - 14:17

Laura, foarte frumos tortul tau , esti preferata mea in materie de dulciuri, tot ce faci tu arata ca la carte ! Te pup, weekend placut :).

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.