Tort musuroi cu banane si cacao

5 comentarii

Tort musuroi cu banane si cacao, un tort care se face extrem de usor si pe deasupra mai e si delicios! 😛

Aveam de gand sa va arat cat de bine ne-am distrat la Gradina Zoo din Szeged…dar am dat cu ochii de cele cateva retete pregatite inainte de a pleca la mare si cum nu vreau sa raman cu ele pe iarna, vi le arat numaidecat.

Si voi incepe cu acest tort musuroi cu crema de banane si frisca, pe care am vrut de cativa ani sa vi-l arat!

Un alt tort „scobit” si apoi umplut cu crema gasiti aici: Tort de capsuni cu frisca.

 

Ingrediente:

Blat:
  • 4 oua mari
  • 4 linguri apa fierbinte
  • 120 g zahar
  • 150 g faina
  • o lingura cu varf pudra de cacao
  • o lingurita praf de copt
Crema de banane:
  • 4 banane coapte
  • 200 g branza de vaci sau mascarpone
  • 90 g ciocolata cu lapte
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 150 g zahar
  • 3 foi gelatina sau 5 g gelatina granule (jumatate de pliculet)
Pentru ornat:
  • 1 banana
  • 2 linguri pudra de cacao

Sfat: Pentru aroma, puteti adauga cateva picaturi de rom in blat.

 

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 180 grade C (foc potrivit) si tapetati cu hartie de copt o forma de tort cu diam. de 26 cm.

Separati ouale. Bateti galbenusurile cu apa fierbinte (doar fierbinte, nu clocotita 😛 ) pana obtineti o spuma. Adaugati treptat, zaharul, si amestecati bine, pana ce masa devine cremoasa.

Separat, bateti albusurile cu un praf de sare; incorporati spuma in crema. Adaugati faina, cacaua si praful de copt, cernute, si amestecati totul foarte bine, avand grija sa nu apara cocoloase.

Turnati aluatul in forma si neteziti. Coaceti blatul cca. 25 de minute, dupa care scoateti-l din forma si lasati-l la racit.

In continuare, se gaureste blatul la 1/2 cm. adancime, lasandu-se de jur imprejur un „inel” din blat lat de 1 cm.  Se insiropeaza blatul scobit cu un sirop de zahar ars (ardeti la foc mic 2-3 linguri zahar, dupa care il stingeti cu un pahar apa (250 ml.)

Se faramiteaza bine bucatile rupte. Daca vreti o varianta mai rapida, taiati doar blatul pe jumatate iar surplusul faramitati-l pentru ornare.

Pentru crema de banane, puneti foitele de gelatina in apa rece (cat sa treaca cu cca. doua degete deasupra) timp de aprox. 10 minute. Procedati la fel si cu gelatina granule. Scurgeti si dizolvati apoi gelatina la bain-marie sau la microunde.

Radeti ciocolata pe razatoarea mare (tineti tableta la congelator cateva minute). Bateti spuma frisca.

Curatati o banana si pasati-o cu mixerul sau cu furculita. Amestecati piureul obtinut cu ciocolata rasa, branza de vaci si zaharul. Cand gelatina s-a mai racorit, se inglobeaza in crema de banane odata cu frisca batuta.

Se taie jumatati cele 4 banane, pe lungime si se aseaza pe blat (se taie daca e nevoie si se aseaza in asa fel incat sa acopere tot blatul). Se aseaza crema pe blat, peste banane, formand o movilita. Tortul trebuie sa arate ca o cupola in final.

Tortul se pune la frigider pentru cca. 2 ore. Blatul faramitat se amesteca cu praful de cacao; se presara peste tort doar cu putin timp inainte de a-l servi pentru ca altfel se vor inmuia si aspectul nu va mai fi atat de apetisant.

Se orneaza cu bucatele de banana si se serveste cu pofta.

Eu nu am adaugat cacao si nu am faramitat foarte  fin bucatile de blat, asa ca le-am putut presara imediat.  Pofta era prea mare 😀

A iesit delicios si asa!!!

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

5 comentarii

andreea 18 septembrie 2012 - 19:56

vaai mi au facut pofta mai ales torturile de ciocolata…le ador ….

Raspunde
Luci Marasescu 27 august 2012 - 20:46

delicios!

Raspunde
Lidia Ghita 27 august 2012 - 14:50

il voi incerca maine, multumesc.

Raspunde
Maria Chitu 27 august 2012 - 14:41

imi place am sa-l incerc , LAURA esti grozava…PUPICI.

Raspunde
Deea DeutzZa 27 august 2012 - 13:41

delicioss <3

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.